Scroll Top

Jalkapallon Confederations Cup potkaistaan käyntiin lauantaina

vidal

Jalkapallon Confederations Cup potkaistaan vauhtiin lauantaina Venäjällä. Turnausta pidetään niin sanottuna esiturnauksena ensi vuoden jalkapallon MM-kisoille Turnauksen pelipaikkakunnat ovat Moskova, Pietari, Kazan sekä Sotshi. Turnaus toimii Venäjälle samalla testinä suorituspaikkojen toimivuudesta, turvallisuudesta sekä suurten fanimassojen liikkumisesta.

Embed from Getty Images

 

Saksa ja Portugali suosikit – Chilellä mahdollisuus olla kisojen yllättäjä

Confederations Cup on kahdeksan joukkueen kovatasoinen turnaus, jossa ovat mukana isäntämaa Venäjä, hallitsevat EM ja MM-voittajat Portugali ja Saksa sekä viiden maanosaliitonmestarit.

MM-karsinnoissa loistanut Saksa lähtee turnaukseen nuorella joukkueella, mutta siitä huolimatta se on kisojen yksi suurimpia voittaja suosikkeja.

Portugali lähtee turnaukseen lähes samalla joukkueella millä se voitti Euroopan mestaruuden. Joukkueen tähtipelaaja Cristiano Ronaldo voi omilla yksilösuorituksillaan hinata joukkueensa aina mestaruuteen asti.

Embed from Getty Images

Suurimpana yllättäjä joukkueena Saksan ja Portugalin jälkeen voi pitää Etelä-Amerikan mestaria Chileä. Maalla on jalkeilla kova ryhmä vaikka sen esitykset MM-karsinnoissa eivät ole vakuuttaneet. Joukkueen suurin tähti on Bayernissa pelaava Arturo Vidal

 

Embed from Getty Images

Monissa ennakoissa ei uskota kisaisäntä Venäjän menestykseen. Joukkueessa on käynyt sukupolvenvaihdos heikon EM-menestyksen jälkeen, jonka lisäksi joukkue kärsii loukkaantumis huolista. Mikäli joukkueen peli lähtee heti turnauksen alusta kulkemaan voi Venäjä taistella, jopa lohkon kakkospaikasta, joka riittäisi jatkopeleihin.

 

Confederations Cup 2017

Lohko A                          Lohko B

 1. Venäjä                        1. Saksa

   2. Portugali                   2. Chile

   3. Uusi-Seelanti          3. Australia

   4. Meksiko                   4. Kamerun

 

Turnauksen avausottelussa lauantaina kohtaavat isäntämaa Venäjä sekä Uusi-Seelanti.

Yle näyttää Confederations Cupin otteluita tiiviisti tv:n puolelta aina huomisesta alkaen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.