Scroll Top

Veikkausliiga – FC Lahti haastaa kotonaan sarjakärki HJK:n

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan lauantaina täysi kuuden ottelun kierros. Helsingissä HIFK kohtaa Interin, Rovaniemellä kohtaavat kotijoukkue RoPS ja vierailija KuPS. Jyväskylässä toisistaan mittaa ottavat sarjajumbo JJK sekä vieraissa hyvin esiintynyt Ilves. Viime kauden mestari IFK Mariehamn kohtaa vieraissa SJK:n ja Kemissä kohtaavat kotijoukkue PS Kemi sekä Vaasan Palloseura. Tässä ennakossa menemme kuitenkin Lahteen, jossa kotijoukkue FC Lahti saa vieraakseen sarjakärki HJK:n. Viime kauden kohtaamisissa molemmat joukkueet voittivat kerran ja kertaalleen pelattiin tasan.

Ottelun lähtökohdat

FC Lahti

Kotijoukkue Lahti lähtee lauantain otteluun alla 2-0 vierasvoitto viime kauden mestarista IFK Mariehamnista. Sarjataulukossa joukkue on kuudentena, mutta sen otteita on vaivannut pieni epätasaisuus., koska hyvää peliä on liian usein seurannut heikompi ottelu.

Joukkueen puolustus on toiminut alkukaudesta todella hyvin ja se on päästänyt toiseksi vähiten maaleja heti illan vastustaja HJK:n jälkeen. Varsinkin tälle kaudelle hankittu puolustaja Igor Jovanovic on pelannut topparin tontilla vakuuttavasti yhdessä Kalle Taimin kanssa. Keskikentällä vastuuta kantavat muun muassa Hendrik Helmke, Mikko Kuningas ja Aleksi Paananen. Hyökkäyksessä liian suurta maalinteko vastuuta on kantanut Marko Simonovski, joka tehnyt alkukaudesta kaksi maalia.

Embed from Getty Images

Lahti tulee mitä ilmeisimmin ottamaan HJK:lta hyökkäyksiä enemmän vastaan, kuin mitä se pystyy itse pallon kanssa hyökkäämään. Joukkueen pitää olla kärsivällinen ja puolustaa tiiviisti ja hyökätä sitten nopeasti, kun vastahyökkäyksen paikka joukkueelle avautuu. Laituri Pavel Nazimov on hyvä pelaaja  hyökkäyssuuntaan ja mies teki edellisessä Mariehamn´ottelussa joukkueen voittomaalin. Lauantaina, kun Lahti saa pelata kotonaan on sillä mahdollisuus ottaa pisteitä HJK:ta vastaan se nähtiin, jo SJK.ta vastaan pelatussa ottelussa.

Embed from Getty Images

 

HJK

HJK:n alkukausi on ollut hyvä ja joukkue johtaa sarjaa, mutta silti joukkueen peli on aika-ajoin yskinyt. Tiistaina HJK pelasi Stadin derbyssä maalittoman tasapelin HIFK:n kanssa vaikka joukkueella oli kaikki eväät ottaa kolme pistettä itselleen. Joukkueen puolustus on toiminut alkukaudesta erinomaisesti, mutta hyökkäys on liikaa Alfredo Moreloksen varassa. Viidessä viime pelissä Morelos on tehnyt HJK:n kaikki maalit ja edellisestä jonkun muun pelaajan maalista on ehtinyt kulua aikaa jo yli kuukausi.

Embed from Getty Images

HJK on pelannut hyvää jalkapalloa monessa ottelussa, mutta murtautuminen viimeisellä kolmannekselle tuottaa välillä vaikeuksia. Tosin suurin ongelma on maalinteossa, koska tiistain derbyssä joukkue loi tarpeeksi maalipaikkoja, mutta pelaajien viimeistely oli heikolla tasolla.

Helsinkiläiset lähtevät lauantain otteluun varmasti aika pitkälti samalla kokoonpanolla, kuin tiistain HIFK kamppailuun. Iso kysymys kuuluu antaako päävalmentaja Mika Lehkosuo avauskokoonpanon paikan Demba Savagelle vai Evans Mensahille. Ruotsista takaisin HJK:n paitaan palannut Savage on ollut alkukaudesta iso pettymys ja mies onkin saanut yllättävän paljon peliaikaa ja vastuuta avauskokoonpanossa. Mikäli oli HJK haluaa maalintekovoimaa muiltakin pelaajilta kuin Morelokselta kannattaa päävalmentaja Lehkosuon laittaa Mensah avaukseen, joka on tehnyt tällä kaudella jo kaksi maalia.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Tasainen peli luvassa, jossa kotijoukkue FC Lahdella on hyvä paikka iskeä, koska HJK:n peli on ollut ajoittain hukassa viime otteluissa.  Mikäli HJK:n tehottomuus maalipaikoissa jatkuu on Lahdella hyvä tilaisuus ottaa ainakin tasapeli piste. Vaikka HJK on tehnyt vähän maaleja  Veikkausliigassa niin Gee veikkaa silti, että HJK hakee Lahdesta niukan vierasvoiton ja kasvattaa näin ollen johtoaan sarjan kärjessä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.