Scroll Top

Jalkapallo – Suomalaisjoukkueet tulessa Eurooppa-liigan karsinnoissa

Gamblers Eurooppa-liiga

HJK pakkovoiton edessä walesilaisia vastaan

Kaikki kolme suomalaisjoukkuetta ovat tänään tulessa jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa. Kovimmassa paikassa ehkä hieman yllättäen on Suomen mahtiseura HJK, joka hävisi avauskohtaamisen walesilaista Connah`s Quay Nomadsia vastaan. Toisaalta voi olla hyväkin juttu, että HJK joutuu heti ensimmäisellä karsintakierroksella todelliseen paine helvettiin. Olisihan se Klubin kannalta noloa tippua tässä vaiheessa karsintaa puoliammattilaisjoukkueelle, mutta tällä hetkellä tuo vaihto on täysin varteenotettava

HJK yllättyi vastustajan taktiikasta avausottelussa ja päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi Ylen verkkojulkaisussa ettei mies ole 30 vuotisen uransa aikana ikinä kokenut tai nähnyt  mitään vastaavaa.

Embed from Getty Images

HJK:lla on kyllä parempi materiaali, mutta joukkue tarvitsee tänään vähintään kaksi maalia mennäkseen jatkooon ja se on karu fakta mikä pitää hyväksyä. Mikäli Klubi saa aikaisen avausmaalin voi illasta tulla helppo, mutta mikäli peli pysyy pitkään maalittomana on se taas iso energiabuusti vastustajan leiriin.

 

SJK:lla hyvät saumat edetä jatkoon

Seinäjoen Jalkapallokerko eli paremmin tunnettu nimellä  SJK lähtee tämän illan kotiotteluun hyvästä tilanteesta. Joukkue haki viime viikolla hyvän 0-0 tuloksen islantilaista KR Reykjavikia vastaan. SJK lähti ottelupariin altavastaajana ja onhan joukkueen koko tämä vuosi ollut yhtä isoa katastrofia, joten jatkopaikka Eurooppa-liigan karsinnoissa toisi joukkueelle sekä koko seuralle faneja myöten ison piristyksen vaikeaan kauteen ja auttaisi varmasti myös paljon seuraavalla karsinta kierroksella.

 

Pystyykö VPS pitämään loistavat asetelmat myös Sloveniassa??

VPS pelasi todella vakuuttavan avausottelun slovenialaista O. Ljubljanaa vastaan vaikka se riittikin vain 1-0 kotivoittoon. Joukkue prässäsi laadukkaasti ja myös puolusti hyvin omassa päässä.  Ajoittain VPS oli vaarallinen hitaissa sekä nopeissa hyökkäyksissä. Tämän illan tulikuumassa sekä äärettömän vaikeassa vieras pyhätössä olisikin tärkeää, että joukkue pystyisi pelaamaan hitaita ja pitkiä hyökkäyksiä ja iskemään tarvittaessa myös nopeasti vastaan.

Päävalmentaja Petri Vuorinen nostaa ottelun alla isoksi asiaksi erikoistilanteiden puolustamisen, koska vastustajan leiristä löytyy äärettömän pitkiä ja ulottuvia pelaajia. Tästä hyvänä esimerkkinä toppari Nemanja Mitrovic, joka on 193 senttiä pitkä sekä brittihyökkääjä Nathan Oduva, joka on lähes yhtä ulottuva atleetti.

Embed from Getty Images

Avauspuoliaika on vaasalaisten kannalta todella tärkeä. Mikäli joukkue pystyy pelaamaan avaus nelivitosen esimerkiksi maaleitta on itseluottamus joukkueen sisällä tuon jälkeen todella korkealla. Toisaalta pitää muistaa, että VPS johtaa otteluparia vain maalilla, joten kaikki jatkopaikan kannalta on vielä täysin auki.

 

Olisi suomalaisen jalkapallon kannalta tärkeää, että edes yksi joukkue jatkaisi matkaansa Eurooppa-liigan karsinnoissa. Mikäli kaksi seuraa kolmesta jatkaa voidaan sitä tulosta pitää jo jätti menestyksenä vaikka pelataan vasta avauskierrosta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.