Kanada takoi päätöserään neljä maalia ja nappasi finaalipaikan – katso vaahteralehtien maalit!

MM2017 Jääkiekon MM2017 lätkä

Huomisen finaalipelin toinen osapuoli on jo selvillä, kun kaksi edellistä mestaruutta nimiinsä vienyt Kanada kaatoi Venäjän hurjan kolmannen erän myötä 4-2.

Kaikki näytti olevan Venäjän hallussa, kunnes koitti musta kolmas erä. Venäjä otti turhia jäähyjä niin hyökkäys- kuin puolustusalueellakin ja Winnipegin pistelinko Mark Scheifele kiitti komealla ohjausmaalilla, kun viimeinen erä oli ehtinyt vanheta vain 17 sekuntia.

Venäjä kyttäsi käytännössä vain vastahyökkäyksiä Kanadan painaessa päälle. Punapaitojen puolustus sekä Andrei Vasilevsky kesti yllättävän kauankin tuossa pyörityksessä, mutta hekin joutuivat lopuksi antautumaan, kun Nathan MacKinnon pääsi lyömään maalin edestä pelin tasoihin.

Vaahteralehtien kolmas ja samalla pelin ratkaissut maali tuli ainoastaan pari minuuttia myöhemmin, kun kiekko pomppi Venäjän pelaajien heittäytyessä aina Ryan O’Reillylle saakka ja tämä kiskaisi pelivälineen maaliin.

Kanada kaunisteli lukemat vielä 4-2:een Sean Couturierin heittäessä kiekon tyhjään rysään.

Kanadalla on huomenna mahdollisuus napata jo kolmas maailman mestaruus putkeen. Se tulee kohtaamaan finaalissa joko Ruotsin tai Suomen, mikä selviää tänään klo 20:15 alkavassa ottelussa.

Venäjä puolestaan pelaa huomenna iltapäivällä pronssisesta mitalista toisen välierän (Ruotsi – Suomi) hävinnyttä osapuolta vastaan.