Jalkapallo – Pukkiparty saapui Englannista Suomeen – Huuhkajat kaatoi vahvalla esityksellä Bosnian

Suomi eli paremmin nimellä tunnettu Huuhkajat otti äärettömän tärkeän 2-0 kotivoiton Bosnia-Hertsegovinasta jalkapallon EM-karsinnoissa. Suomen sankari oli Teemu Pukki, joka teki Huuhkajien molemmat maalit ottelun toisella puoliajalla. Maalit tekivät hyökkääjälle hyvää, sillä Pukin edellisestä arvokisakarsintojen maalista oli kulunut aikaa jo yli puolitoista vuotta.

Ottelun lähtökohdat eivät olleet Suomelle helpoimmat mahdolliset, koska ottelusta oli saatava hyvä tulos mieluiten voitto, mutta minimissään tasapeli, jotta mahdollisuudet EM-kisoihin pysyisivät hyvinä.. Kaiken lisäksi Bosia oli pelannut viime aikoina todella vahvasti eikä joukkue ollut hävinnyt ennen tätä iltaa 12 edellisestä ottelustaan kuin yhden ja senkin Espanjaa vastaan vieraissa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei ihmeitä tarjonnut. Huuhkajat tuli varsin varovaisesti ottelun alkuun ja pallonhallinta oli vierailla, joskin Bosnia ei saanut luotua mitään huippupaikkoja. Toki ei niitä saanut luotua myöskään Suomi ja näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa 0-0.

En tiedä mitä pukukopissa oli tauolla puhuttu, mutta toiselle puoliajalla tuli paljon aktiivisempi ja hyökkäyssuuntaan rohkeampi Huuhkaja-ryhmä. Ottelun avausmaali nähtiin, kun kamppailua oli pelattu noin 56 minuuttia. Loistavan ottelun pelannut Glen Kamara syötti pallon Teemu Pukille vähän puolen kentän paremmalla puolelle. Tämän jälkeen kotkalainen lähti vauhtiin laittoi pallon bosnialaistoppari Toni Sunijicin jalkojen välistä rynnistäen tämän jälkeen kohti Bosnian maalia. Lopulta Pukki laukoi pallon rangaistusalueen rajalta ohi maalivahti Ibrahim Sehicin.

Suomen toinen maali syntyi reilut kymmen minuuttia myöhemmin. Loistava keskikentän pohjapelaaja Tim Sparv riisti pallon omalla puolustusalueella, jonka jälkeen pallo ajautui Robin Lodille ja tästä käynnistyi Huuhkajille nopea vastaisku. Lod lähti pitkään juoksuun, jonka päätteeksi mies syötti kauniisti puolustuslinjan välistä Pukille, joka chippasi pallon yli vastaan tulleen Sehicin. Ottelun loppua kohti Bosnia joutui avaamaan peliään ja näin Suomelle avautui enemmän maalipaikkoja ja paremmalla viimeistelyllä numerot olisivat voineet olla vieläkin suuremmat. Suomen esitys oli lupauksia antava jatkoa ajatellen ja varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen on ollut todella hyvällä mallilla jo pitkään.

Huuhkajat on seuraavan kerran tulessa jo ensi tiistaina, kun se kohtaa vieraskentällä ennakkoon lohkon heikoimmaksi povatun Liechtensteinin, joka hävisi tänään vieraissa Armenialle maalein 3-0. Toki pitää muistaa eurooppalaisen jalkapallon nykyinen taso, joten mitenkään takki auki ei loistavasta voitosta huolimatta voi lähteä vieraskentälle pelaamaan. Se on kuitenkin varmaa, että tämän iltainen tulos antaa Huuhkajille hurjan itseluottamus piikin seuraaviin EM-karsintaotteluihin,

Suomi on ottanut kolmesta ensimmäisestä pelistä yhdeksän pistettä ja se on käytännössä maksimimäärä, koska Italian kaataminen vieraissa olisi vaatinut käytännössä ihmettä ja myös tasapeli todella kovaa venymistä. Mikäli pelaaminen on myös jatkossa tuolla tasolla kuin se on tänään oli niin ei tiedä minkälainen jytky näistä karsinnoista vielä muodostuu.