Scroll Top

Veikkausliigan kärkikamppailussa Honka isännöi Ilvestä, lue ottelun ennakko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään todellinen huippuottelu, kun Espoossa sarjanelonen Honka isännöi sarjakärki Ilvestä. Keskinäisissä otteluissa joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Toukokuun alkupuolella pelattu kamppailu päättyi Tampereella 1-1 tasapeliin, mutta maaliskuun lopussa pelattu Suomen Cupin välierä päättyi Ilveksen voittoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 2-1, joten Honka haluaa varmasti ottaa tänään kotikentällään revanssin.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Honka

Honka on pelannut tasaisen kauden, mutta viime otteluissa joukkueella on ollut tuloksellisesti hankalampaa. Neljästä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden ja maanantaina se hävisi Interin vieraana maalein 3-1. Onneksi sarja on tällä hetkellä todella tasainen ja mikäli espoolaiset onnistuvat tänään voittamaan nousee joukkue sarjan kärkeen ohi Ilveksen..

Embed from Getty Images

Puolustuspelaaminen on ollut Hongalla suhteellisen hyvää, mutta neljässä edellisessä ottelussa joukkue päästänyt omiin seitsemän maalia eli 1,75 maalia ottelua kohden. Mikäli joukkue haluaa tänään ottaa voiton olisi puolustuspelin toimittava viime otteluita paremmin. Toppariparina on viime kuukaudet ollut Robert Ivanov ja Gideon Baah, mutta edellisissä otteluissa Baah tilalle on nostettu Tommi Saarinen ja Baah on puolestaan joutunut olemaan penkillä. Onneksi Hongalla riittää alakerrassa leveyttä, joten kierrättäminen on päävalmentaja Vesa Vasaralta järkevää.

Hyökkäyspelaaminen on toiminut joukkueella varsin mukavasti eikä Honka ole jäänyt kuudessa viime kamppailussa kertaakaan maaleitta. Keskikentän keskustassa Javi Hervas ja Duarte Tammilehto kantavat isoa vastuuta. Varsinkin Tammilehto on kauden edetessä päässyt hyvään vireeseen, kun mies on saanut pelata pitkästä aika terveenä ilman loukkaantumisia. Maalintekoon joukkue kaipaisi lisää leveyttä, sillä alkukaudesta hurjassa vireessä olleen Borjas Martinin ruuti on ollut viime kuukaudet todella märkää. Mies on tehnyt 12 viime ottelussa vain kaksi maalia, joten parempaan olisi pystyttävä, jotta joukkue voi taistella loppukaudesta mestaruudesta.

Embed from Getty Images

 

Ilves

Jarkko Wissin luotsaama Ilves on pelannut erinomaisen kauden ja joukkue on ollut piikkipaikalla käytännössä koko kauden. Tosin kaksi viime ottelua on ollut pelillisesti sekä tuloksellisesti hankalampaa, sillä joukkue hävisi ensiksi vieraissa FC Lahdelle ja kotona se joutui tyytymään tasapeliin HJK:ta vastaan. Toki tasapelikin varmasti lämmitti, koska Ilves oli lähelle tappiota, mutta lisäajalla tullut tasoitus toi joukkueelle tärkeän tasapelipisteen.

Embed from Getty Images

Puolustuspelaaminen on Ilveksen menestyksen ehdoton kulmakivi. Joukkue on päästänyt 15 pelaamassaan ottelussa vain yhdeksän maalia, joka on selvästi vähiten koko Veikkausliigassa. Topparipari Tatu Miettunen ja Baba Mensah on pelannut todella vahvasti ja myös laitapakit Felipe Aspegren sekä David Addy ovat suorittaneet hyvällä tasolla koko kauden. Lisäksi maalinsuulla kokenut Mika Hilander on pelannut totutun vahvasti, joten ei tarvitse ihmetellä miksi joukkueen puolustusta on ollut vaikea murtaa.

Hyökkäyspelin kannalta joukkueen tärkein pelaaja on ollut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki. Vielä alkukaudesta mies ei esittänyt mitään ihmeellistä vaan pelasi totutusti omalla varmalla tasollaan, mutta juhannuksen jälkeen pelatuissa otteluissa hän on ollut käsittämättömän hurjassa vireessä. Viidessä edellisessä ottelussa Ala-Myllymäki on tehnyt peräti seitsemän maalia ja mies on kantanut monessa ottelussa joukkuetta käytännössä yksinään. Hyvän maalivireensä ansiosta Ala-Myllymäki on noussut maalipörssissä jo toiseksi ja edellä on enää vain Inter-hyökkääjä Filip Valencic.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.