Jääkiekon MM-kisat – Suomi kaatoi Venäjän ja eteni sensaatiomaisesti MM-finaaliin

Jääkiekon MM 2019 slovakia kosice

Suomi jatkoi sensaatiomaisia otteitaan jääkiekon MM-kisoisa. kun se kaatoi MM-välierissä suuren ja mahtavan Venäjän maalein 1-0. Voittomaalin viimeisteli kapteeni Marko Anttila, joka laukoi voittomaalin päätöserän puolivälissä. Suomen ehdottomia hahmoja oli myös maalivahti Kevin Lankinen, joka torjui ottelussa yhteensä 32 kertaa.

Leijonat tuli ottelun alkuun hyvällä ilmeellä ja se saikin luotua paikkoja Venäjän maalille. Parhaat paikat Suomelle avautui ylivoimalla, mutta Venäjän maalivahti Andrei Vasilevski piti numerot 0-0. Toisessa erässä peli jatkui pitkälti samanlaisena ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä ottelun avausmaali. Venäjä pääsi otteluun paremmin mukaan erän jälkimmäisellä kympillä ja se saikin luotua painetta Suomen maalille, mutta uhrautuva puolustus, jonka viimeisenä lukkona hääri Lankinen, piti numerot edelleen maalittomina.

Päätöserään lähdettiin siis tasatilanteesta, mutta Venäjälle avautui loistopaikka siirtyä ottelussa johtoon, kun puolustaja Oliwer Kaski otti jäähyn estämisestä. Venäjä sai luotua ylivoimalla paikkoja, mutta alivoiman uhrautuva pelaaminen piti numerot edelleen 0-0. Ratkaisu nähtiin erän puolivälissä, kun Marko Anttila sai venäläispelaajasta kimmonneen irtokiekon itselleen ja laukoi kiekon Vasilevskisin jalkojen välistä sisään. Ottelun lopussa Venäjä loi kovaa painetta Suomen maalille, mutta Suomen uhrautuva puolustus ja Lankinen kestivät rummutuksen ja näin leijonat eteni sensaatiomaisesti finaaliin

Suomi pelaa siis kolmen vuoden tauon jälkeen MM-finaalissa, jossa se kohtaa joko Kanadan tai Tshekin, jotka pelaavat oman välieränsä myöhemmin tänään. Loppuottelu pelataan huomenna sunnuntaina kello 21:15 alkaen.