Scroll Top

Aasialainen tasoitus eli asian handicaps – opas tulkintaan

Handicaps aasialainen tasoitus asian handicap

AH tasoitus, siis mikä? Aasialainen tasoitus eli asian handicaps – opas tulkintaan

San Jose Sharks -1, San Jose Sharks -1.5, eri kertoimet, mitä eroa? Entä kuinka ihmeessä tasoitukset voivat olla -1.25 tai +1.75? Tasoitus (-0, -0.5,)???

Kuulostaako tutulta? Tämä on pikakurssi Aasialaisten tasoitusten maailmaan, lue tämä ja ole kavereitasi viisaampi. Tämän artikkelin jälkeen osaat lyödä tämän illan betsisi AH-tasoituksilla!

Aasialaiset tasoitusvedot, kansainvälisemmin Asian handicap tai lyhenne AH. Tämä on tasoitusvetomuoto, jota käytetään yleisesti muun muassa jalkapallossa ja jääkiekossa. Tämä veto on olemassa kaikilla vedonlyöntitoimistoilla, mutta se, kuinka laajasti sitä tarjotaan vaihtelee suunnattomasti. Asian handicapissa on yksinkertaisimmilaan puhe siitä, kuinka monella maalilla joukkue vähintään voittaa tai kuinka monella maalilla joukkue enintään häviää. Asian handicapissa ei voi veikata tasapeliä.

Jos tasoitusvedot ovat sinulle tuttuja, muttet tunne Asian Handicapin erikoisuuksia, voit ylittää seuraavan ja hypätä suoraan AH:n erikoisuudet kappaleeseen.

Tyypillinen tasoitusveto mitä käytetään on -1.5. Monet eivät tiedä, mutta tämä on oikeastaan AH-veto, koska tässä ei ole tasapelin mahdollisuutta. Puolikas maali varmistaa sen, että tasapeliä ei pääse syntymään. Vähennä mistä tahansa pelin tuloksesta toiselta joukkueelta 1.5 maalia, niin jompikumpi joukkue voittaa aina.

Esimerkki tilanteesta, jossa olemme valinneet vedoksi Montreal -1.5.- Toronto
Kuinka vedon käy, jos

Toronto voittaa maalilla tai useammalla -> Veto häviää
Ottelun varsinainen peliaika päättyy tasan -> Veto häviää
Montreal voittaa yhdellä maalilla, esim. 2-1-> Veto häviää
Montreal voittaa kahdella tai useammalla maalilla esim. 3-1, 4-1 -> Veto voittaa

Rautalangasta väännettynä:
Ottelun lopputuloksesta vähennetään tai siihen lisätään tasoitus valitsemaltasi joukkueelta. Tässä esimerkin tapauksessa Montrealilta vähennetään 1,5 maalia. Kumpi silloin voittaa pelin? Jos Montreal voittaa 2-1, Montrealin kahdesta maalista vähennetään 1,5 maalia. Tulokseksi saadaan 0,5-1 Toronton hyväksi. Valitsemamme Montrealin voitto -1.5 ei toteudu ja häviämme vedon. Tasoitus voidaan pelata myös +merkkisesti, tuolloin tasoituksen maalimäärä LISÄTÄÄN valitulle joukkueelle. Asian handicapissä ei lyödä tasapeliä, siinä pelataan vain voittajaa. Tasapelin sattuessa noudatetaan erityissääntöjä.

AH:N ERIKOISUUDET

Sitten erikoisempaan asiaan. Perinteiset puolen maalin tasoitusvedot ovat useammille tuttuja, entä Asian handicapit, joissa puhutaan neljännesmaalien tasoituksista? Tasoitukset voivat olla esimerkiksi muotoa -0.25 tai (+1.5, +2.)

Mikäli tasoitus on 0, tasapelin sattuessa panos palautetaan lyöjälle. Tunnet tämän vedon myös nimellä Draw No Bet (DNB). Samoin käy jos veto on -1.00, -2.00… Eli desimaalit ovat ,00 ja ottelu päättyy tasan sillä erotuksella, jonka olet tasoitukseksi valinnut. Tässä tapauksessa 1-0 ja 2-0.
Puolen maalin tarkkuuksista kerroimmekin jo artikkelin alussa (esim. -1.5).

Mielenkiintoisimpia ja varmasti epäselvimpiä ovat neljännesmaalin tasoitukset. Tällaiset tasoitukset voidaan ilmoittaa kahdella tavalla; -0.25 tai (0, -0.5.) Tämä veto tarkoittaa panoksesta puolet menevän 0 vetoon ja puolet -0.5 vetoon. Eli pelin jäädessä tasan, lyömämme (-)0 veto antaa rahamme takaisin (aiempi DNB esimerkki), mutta tässä tapauksessa vain puolet panoksesta, koska toinen puoli meni -0.5 vedolle (eli vedolle, että joukkueemme voittaisi). Joukkueemme voittaessa saamme kertoimen koko panoksellamme.

Yksinkertaistettuna, neljännesmaalin tasoitukset jakavat panokset puoliksi. Toinen puoli menee neljänneksen alapuolella olevalle seuraavalle tasoitukselle (-0.25 –>0 tasoitus) ja toinen puoli vedosta seuraavaan tasoitukseen ylöspäin (-0.25 –> -0.5). Tämän tähden AH-tasoituksia voidaan merkitä niin -0.25 kuin (0, -0.5) niiden tarkoittaen kuitenkin samaa.

Jokaisen Asian Handicap -vedon kirjallinen läpikäynti ei helpota meitä eikä lukijoita. Kaikkein helpointa on opiskella Aasialaiset tasoitukset teille tekemästämme taulukosta. Tämä toimii myös kätevänä lunttilappuna. Olkaa hyvä!

TAULUKON KÄYTTÖ

– Harmaassa ”tasoitus” sarakkeessa on ilmoitettu tasoituksen määrä. Tasoitus voi olla myös suurempi, tuolloin noudatetaan samoja sääntöjä kuin pienemmissäkin.

-”Joukkueen tulos” antaa esimerkkejä pelaamasi joukkueen lopputuloksesta ja viereinen sarake ”vetosi tulos” kertoo kuinka tuossa tilanteessa vetosi käy.

– ”1/2 panoksesta palautetaan”, tarkoittaa panostamasi summan puolikkaan takaisin maksua.

– ”1/2 voitoista maksetaan”, tarkoittaa, että saat puolet panoksesta takaisin ja sekä puolet voitosta. Tarkoittaa samaa kuin olisit lyönyt vedon puolet pienemmällä summalla ja voitat.

Muista aina tarkastaa tasasummien (-1, -2..+1,+2..) tasoituksissa onko kyseessä 3-way vai Asian Handicap -kohde!!! Huomaat tämän siitä, onko vaihtoehdoissa tasapeliä veikattavana. Eri vedonlyöntitoimistoilla on erilaisi tapoja ilmoittaa tasoituksista, esim. bet365 jääkiekossa Asian handicap löytyy nimellä ”Puck Line”.

Aasialaiseen vedonlyöntiin löytyy vihjeitä esimerkiksi Pivekunkusta!

Kysy, jos et ymmärrä!!

Handicaps

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.