Scroll Top

Veikkausliigan kierrosennakko – HJK ja VPS isännöivät sarjan häntäpäätä ja Rovaniemellä kohtaavat RoPS ja SJK

Veikkausliigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Euroopasta tippuneet HJK ja VPS isännöivät kotiotteluissaan sarjan häntäpään joukkueita ja Rovaniemellä puolestaan heinäkuussa uusia hankintoja tehneet RoPS ja SJK kohtaavat toisensa.

HJK  saa vieraita pohjoisesta, kun PS Kemi saapuu Helsinkiin

HJK:n eurotaival päättyi ehkä hieman yllättäen jo Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksella, joten joukkue voi keskittyä täysillä Veikkausliigaan. Vaikka Euroopassa pelaaminen onkin  seuralla toki tärkeää niin ykköstavoite tällä kaudella on voittaa Veikkausliiga ensi kertaa sitten kauden 2014.

Tämän päivän ottelu tulee nopeasti torstaisen euro pettymyksen jälkeen, mutta ammattijoukkueen pitää pystyä nousemaan ja kasaamaan itsensä. Mielenkiintoista nähdä millä kokoonpanolla Mika Lehkosuo illan otteluun lähtee ja saako muutama avainpelaaja lepovuoron. Hirveään kierrätykseen ei HJK:lla ole varaa sillä joukkueen olisi syytä palata voittojen tielle, koska kaksi edellistä ottelua Ilvestä ja Interiä vastaan ovat päättyneet tasapeliin. HJK voi sinänsä lähteä luottavaisin mielin, koska se on sarjan paras kotijoukkue ja seitsemästä ottelusta se on voittanut kuusi ja pelannut kerran tasan.

Tänään on myös jännä seurata onko HJK:n tuore hankinta Filip Valencic pelaavassa kokoonpanossa ja kohtaamassa näin ollen entisen seuransa.

Embed from Getty Images

PS Kemillä on tällä hetkellä menossa heikompi vaihe eikä joukkue ole voittanut viiteen viime otteluun saldon ollessa kolme tappiota ja kaksi tasapeliä. Joukkueella ei sinänsä ole hätää, koska se on sarjassa sijalla kymmenen ja eroa karsijan paikalla olevaan HIFK:n on viisi pistettä. Toki pisteitä olisi hyvä tulla, mutta tämän illan HJK peli ei vielä ratkaise joukkueen kannalta mitään. Vaikka PS Kemi lähtee tähän iltaan suurena altavastaajana on joukkue pystynyt tällä kaudella ottamaan kovia vierasvoittoja. Joukkue on muun muassa kaatanut vieraissa Turun Interin ja Ilveksen.

PS Kemi hankki tällä viikolla kovan vahvistuksen, kun Viron maajoukkueessa pelannut kymppipaikan pelaaja Sergei Mosnikov teki seuran kanssa loppukauden kattavan sopimuksen. Miehestä ei välttämättä ole apua vielä sunnuntaina, koska pelaaminen HJK ottelussa on hyvin epävarmaa.

Embed from Getty Images

 

VPS isännöi sarjajumbo JJK:ta

VPS tippui torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa, mutta joukkue päätti eurotaipaleen silti hienoon 2-1 voittoon Bröndbystä. Tänään joukkue palaa takaisin arkeen, kun Veikkausliigassa vastaan tulee sarjajumbo JJK. Vaikka vastassa on koko kauden heikosti pelannut jyväskyläläisryhmä mihinkään ylimielisyyteen ei joukkueella ole varaa. Mitali ja mestaruustaistelun kannalta olisi äärettömän tärkeää, että VPS ottaisi tämän kaltaisista kotiotteluista varmat kolme pistettä plakkariin, koska pistemenetykset sarjan häntäpäälle voivat näkyä karusti sarjataulukossa loppukaudesta.

JJK:n kausi on ollut yhtä vaikea mitä ennen kautta osattiin ennustaa. Joukkue on hävinnyt kuusi peliä putkeen ja yhteensä alla on kahdeksan voitotonta ottelua. Edellinen voitto on tullut toukokuun lopussa kotipelissä Ilvestä vastaan. Lisäksi joukkueen vieras saldo on  todella heikko eikä yhtään vierasvoittoa ole kauden aikana tullut. Tänään joukkueella olisi kyllä iskun paikka, koska VPS on pelannut tiiviillä tahdilla, kun taas JJK on saanut huilata viikon päivät.

 

RoPS isännöi vahvistunutta SJK:ta

RoPS:n kausi on ollut hankala eikä joukkue ole pelannut odotusten mukaisesti. Juha Malisen ryhmä on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän ja sillä on mahdollisuudet joutua, jopa liigakarsintoihin, mutta toisaalta saman verran on piste eroa viimeiseen mitalisijaan.

RoPS on muuttunut heinäkuun aikana paljon ja joukkue menetti heti siirtoikkunan alussa tärkeän pelaajan, kun Robert Taylor siirtyi Tukholman AIK:n riveihin. Lisäksi tällä viikolla tuli lisää huonoja uutisia, kun lainassa HJK:sta ollut ja todella hyvän kauden pelannut Saku Ylätupa myytiin Amsterdamin Ajaxiin. Joukkue on myös vahvistunut, kun kanadalainen keskikenttämies Charlie Trafford teki seuran kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Lisäksi HJK:sta saapui tällä viikolla lainalle lupaava laitahyökkääjä Lassi Lappalainen, joka pelaa joukkueessa loppukauden.

Vaikka RoPS:n kausi on ollut hankala niin kotona joukkueen peli on kulkenut. RoPS on Veikkausliigan kolmanneksi paras kotijoukkue heti HJK:n ja IFK Mariehamnin jälkeen, joten joukkueella on tänään kaikki eväät voittoon. Myös RoPS:n kuntopuntari on kelvollinen, koska neljästä viime ottelusta se ei ole hävinnyt yhtään, mutta toisaalta kolme viimeistä peliä ovat kaikki päättyneet tasapeliin.

 

Toissa kauden Veikkausliiga mestarin SJK:n kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Joukkueessa tapahtui todella paljon jo talvella ennen kuin yhtään Veikkausliiga ottelua oli edes pelattu. Lisäksi tämän vuoden aikana seurassa on ollut kolme päävalmentajaa, mikä ei ainakaan helpota menestys mahdollisuuksia. Tällä hetkellä SJK on sarjassa pykälän RoPSia edellä eli sijalla kahdeksan. Joukkue on myös voittanut kaksi edellistä ottelua, joten sikäli se lähtee tämän päivän otteluun hyvästä tilanteesta.

Embed from Getty Images

SJK vahvistui tällä viikolla todella paljon, kun se hankki kolme uutta pelaajaa joukkueeseen. Vahid Hambo, Joonas Sundman sekä Kaine Sheppard tekivät seuran kanssa sopimukset. Sundman ja Sheppard saattavat olla käytettävissä jo Rovaniemellä, mutta loukkaantumisista kärsinyt Hambo ei vielä Rovaniemellä ole mukana. Vaikka uusi kolmikko ei pelaisi vielä sunnuntaina on joukkue silti nyky rosterilla todella vahva. SJK voitti edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen Seinäjoella lukemin 3-0, joten potentiaalia joukkueessa on. Toki silloin pelattiin eri päävalmentajalla, joten joukkueen pelityyli on varmasti muuttunut  tuosta kohtaamisesta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.