Scroll Top

Jalkapallon MM-kisoissa alkaa välierät – Lue Ranska-Belgia matsin ennakko

Jalkapallon mm 2018

Jalkapallon MM-kisoissa alkaa tänään välierät. Tänään kohtaavat omassa välierässään Ranska ja Belgia ja huomenna puolestaan kohtaavat Kroatia ja Englanti. Tässä ennakossa pureudutaan tämän päivän välierään Ranska vs Belgia ja arvioidaan miten ottelussa mahdollisesti tulee käymään.

Ennakkoasetelmat päivän otteluun

MM-kisojen ensimmäisessä välierässä kohtaavat siis tänään Ranska ja Belgia. Molemmat joukkueet olivat jo ennen kisoja suosikkeja, joten kummankaan maan välieräpaikkaa ei voi pitää yllätyksenä. Ranska on ollut kisoissa vakuuttava eikä joukkue ole ollut turnauksessa vielä kertaakaan tappiolla. Belgia on Ranskan tavoin pelannut suhteellisen varmasti, mutta joukkue oli lähellä tippua jo neljännesvälierissä, kun Japani johti ottelua tunnin kohdalla jo 2-0, mutta lopulta Belgia onnistui kairaamaan itsensä jatkoon voittaen ottelun lisäajalla tulleella maalilla lukemin 3-2.

Ranska eteni välieriin voitettuaan Uruguayn puolivälierässä maalein 2-0 Joukkueen pelaaminen ei ole ollut mitään yleisöystävällistä lukuunottamatta neljännesvälierää  Argentiinaa vastaan. Toki ei pelaamisen tarvitse olla mitään viihdyttävää, koska tulos on ainoa asia mikä tässä vaiheessa turnausta ratkaisee.

Embed from Getty Images

Ranskan joukkuetta luulisi paperilla ja nimilistan perusteella varsin hyökkääväksi, mutta silti joukkueen vahvin osa-alue on ollut puolustus. Ranska on pelannut kisoissa viisi ottelua ja pitänyt kolmessa niistä maalinsa puhtaana. Esimerkiksi edellisessä ottelussa Uruguayta vastaan Ranska ei antanut vastustajalle juurikaan maalipaikkoja ja joukkueen puolustus pääsi loppujen lopuksi todella helpolla. Vaikka Ranskalla on puolustuksella varsin tuttuja nimiä suurellekkin yleisölle kuten Raphael Varane (Real Madrid) sekä Samuel Umtiti (Barcelona) niin esiin pitää nostaa laitapakin tontilla uurastava Benjamin Pavard. Mies pelasi tällä kaudella vasta ensimmäisen kautensa Bundesliigassa ja maajoukkueessakin hän on varsin uusi nimi, mutta näiden MM-kisojen jälkeen varmasti myös suuri yleisö tietää kuka on Pavard. Pavard on pelannut  todella loistavat MM-kisat Ranskan puolustuksessa ja kohokohtana oli Argentiina vastaan tehty yksi kisojen hienoimmista maaleista. Miehen osakkeet ovat tällä hetkellä niin kovassa nousussa, että ei olisi ihme jos mies siirtyisi kesän aikana johonkin suurseuraan.

Ranska puolustus on ollut erinomaista, mutta hyökkäyspelaaminen vaatii vielä viilaamista vaikka joukkue onkin viime peleissä onnistunut hyvin maalinteossa. Varsinkin Kylian Mbappen nopeus on sellainen ase mitä Ranska voisi hyödyntää vielä nähtyä enemmän. Argentiina ottelussa nähtiin mihin nuorukainen parhaimmillaan pystyy, kun hän pääsee vauhtiin, joten Belgian puolustuksella tulee tänään olemaan hikiset paikat Mbappen pysäyttämisessä.

Embed from Getty Images

 

Belgia on edennyt turnauksessa voitosta voittoon ja joukkue on ensi kertaa MM-välierissä sitten 1986 Meksikon kisojen. Puolivälierissä joukkue kaatoi Brasilian maalein 2-1 ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Belgia esitti todella vahvaa pelaamista.

Siinä missä Ranska pelaa vahvasti puolustuksen kautta on Belgia taas hyvin pitkälti hyökkäysjoukkue. Toki Belgia on pitänyt kahdessa ottelussa maalinsa puhtaana, mutta lähtökohtaisesti joukkue voi laskea käytännössä jokaisessa ottelussa yhden maalin omiin ja silti Belgia voi voittaa ottelun kuten on käynyt neljännesvälierässä sekä puolivälierässä. Toki Belgialla on todella kova arsenaali hyökkäyssuuntaan pelattaessa, joten ei ole ihme, että joukkue luottaa vahvaan hyökkäyspeliin.

Embed from Getty Images

Belgia lähtee illan otteluun todennäköisesti tutulla 3-4-3 taktiikalla. Hyökkäys on joukkueella rakennettu todella viisaasti. Isona keskushyökkääjänä häärii Romelu Lukaku, joka on ison kokonsa lisäksi myös todella nopea vauhtiin päästyään. Lukakun vierellä operoi Eden Hazard sekä Kevin De Bruyne, joten tarjoilun pitäisi olla huippuluokkaa. Mainittu kaksikko pystyy pelinrakentelun lisäksi tekemään myös maaleja, joten uhka hyökkäyssuuntaan on todella kova. Erityisesti Hazard on pelannut todella hyvät MM-kisat tähän mennessä ja myös De Bruyne on parantanut peli peliltä, josta osoituksena miehen tekemä voittomaali Brasiliaa vastaan.

Vaikka tässä kehuttiin Belgian hyökkäystä ei joukkue ole pelkästään hyökkäyksen varassa. Joukkueen alakerran kolmikko Vertonghen-Kompany-Alderweireld on aivan maailmanluokkaa, joten ei joukkueen puolustus kalpene yhtään Ranskan vastaavalle. Lisäksi kolmikkoa auttaa myös se, että se on pelannut jo usean vuoden ajan maajoukkueessa yhdessä, joten kaverit tuntevat todella hyvin toisensa, joka auttaa paljon esimerkiksi kommunikaatiossa.

Embed from Getty Images

 

Arvio ottelusta

Todella mielenkiintoinen MM-välierä edessä, johon Ranska lähtee niukkana suosikkini. Toki Belgialla on myös mahdollisuudet ja varsinkin joukkueen hyökkäys on todella kova ja se tulee ensimmäistä kertaa haastamaan Ranskan puolustuksen näissä kisoissa. Vaikka Belgian peleissä on tullut suhteellisen paljon maaleja niin tänään mitään maalijuhlaa tuskin on luvassa, koska panokset ovat tänään äärimmäisen kovat.  Koska vastassa on kaksi todella tasaista joukkuetta niin tasapeli illan ottelussa ei olisi mikään suuri yllätys. Gee luottaa siihen, että tänään mennään jatkoajalle, joten risti pitkäveto lapulle kertoimella 3.30.

Tulosvetoa, kun miettii niin maaliton tasapeli tarjoaa vielä aamusta hyvän reilun 16 kertoimen, mutta se tulee varmasti tippumaan päivän aikana rutkasti. Tulosvetoon voi hakea pientä riskiä ja tehdä järjestelmän, jossa laittaa molemmilla joukkueille 0 ja 2 kiinni. Panoksen voi sitten jokainen pelaaja päättää itse. Tässä oli Geen tipsit ja arviot illan koitokseen. Ei muuta kuin hyvää jalkapallo elämystä kaikille lukijoille ja nautitaan huippufutiksesta vielä tämä viikko

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.