Scroll Top

Veikkausliiga – Mestaruustaistelun kannalta iso kierros edessä

Veikkausliigassa pelataan maanantaina täysi kuuden ottelun kierros ja panokset ovat valtavat niin mestaruuden kuin häntäpään sijoitusten kannalta. Käytännössä neljä joukkuetta taistelee mestaruudesta ja kolme puolestaan karsijan paikasta.

Tammelassa pelataan isoista asioista

Tampereella pelataan ehkä kierroksen mielenkiintoisin ottelu, kun Ilves isännöi HJK. Molemmat joukkueet taistelevat mestaruudesta ja HJK:n ero Ilvekseen ennen illan kierrosta on vain kaksi pistettä, joten voittamalla illan kamppailun  Ilves menisi pisteellä ohi Klubin.

Molemmat joukkueet pelasivat perjantaina ja tuloksena kummallakin joukkueella oli yksi yksi tasapeli. Varsinkin HJK leirissä oltiin kotitasapeliin todella pettyneitä, koska voitto ja kolme pistettä oli joukkueen ulottuvilla. Muutenkin helsinkiläisten peli on ollut hakusessa ja joukkue on pitkälti elänyt Alfredo Moreloken maaleilla. Tosin Morelos otti Mariehamn pelissä korttitilinsä täyteen ja joutuu näin ollen huilaamaan illan kamppailussa. Mielenkiintoista nähdä miten Akseli Pelvas ja Mikael Forssell pystyvät paikkaamaan kolumbialaisen jättämän aukon.

http://gty.im/129927363

Ilves lähtee hyvässä tilanteessa illan otteluun vaikka joukkue pelasi edellisessä ottelussa yksi yksi tasapelin HIFK vastaan. Ilves taistelee vielä mestaruudesta, mutta mitalikin olisi joukkueelta todella kova suoritus lähtökohtiin nähden. Ilveksen puolustus on ollut viime kuukaudet rautaa, mutta maalinteon kanssa joukkueella riittää tekemistä.

Sekoittaako Lahti mestaruus taistelua

Lahdella ei juuri panosta ole loppukauden otteluissa. Joukkue on sarjassa sijalla kahdeksan ja eroa niin eteen kuin taaksepäin on varsin paljon, joten sarjasijoitus tuskin loppukaudesta hirveästi muuttuu. Joukkue voi lähteä päätöskierroksille varsin paineettomasti ja tämä voikin olla joukkueelle suuri voimavara. Perjantaina Lahti haki hyvällä esityksellä kaksi kaksi tasapelin SJK:n vieraana ja näin ollen vaikeutti seinäjokisten mestaruus haaveita huomattavasti. Tekeekö joukkue saman tempun myös IFK Mariehamnia vastaan selviää illan ottelussa.

Mariehamn lähtee päätöskierroksille piikkipaikalta ja mestaruus on näin ollen joukkueella omissa käsissä. Perjantaina saarelaiset hakivat maukkaan tasapelin HJK:n vieraana ja vahvistivat näin ollen mestaruus haaveita. Vaikka Mariehamn johtaa sarjaa on voittaminen ollut joukkueelle varsin vaikeaa viime aikoina. Neljästä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden ja pelannut kolme kertaa tasan. Nyt kun paineet ovat äärimmäisen kovat on mielenkiintoista nähdä kestääkö joukkueen kasetti ratkaisevilla hetkillä.

Embed from Getty Images

SJK:lla pakkovoiton paikka

SJK:lla on kärkijoukkueista ennakkoon kaikista selvin ottelu edessä, kun se isännöi sarjajumbo PK-35 Vantaata. Edellisen ottelun tasapeli FC Lahtea vastaan vaikeutti joukkueen mestaruus asetelmia todella paljon. Tämän illan ottelusta kaikki muu kuin voitto on suuren suuri pettymys niin joukkueelle kuin faneille. Voitolla SJK pystyisi lyömään painetta sekä HJK:n että Mariehamnin niskaan.

PK-35 lähtee illan otteluun paineettomista lähtökohdista. Joukkueen kausi on ollut jo ajat sitten ohi eikä panosta loppukauden otteluissa juurikaan ole. Joukkueen edellinen voitto on kesäkuun alusta eikä nykyisellä materiaalilla ole parempaa juuri luvassa. Joukkueen kausi on ollut täydellinen mahalasku ja sitä se tulee olemaan myös viimeiset kaksi kierrosta.

Kuka joutuu karsimaan??

Häntäpään ja karsijan paikan kannalta on äärettömän tärkeä kierros edessä. Sekä FC Inter että HIFK ovat pelanneet viime kuukaudet todella hyvää futista ja ero joukkueiden välillä on pysynyt käytännössä samana. Myös PS Kemi on vaarassa joutua karsimaan sarjapaikasta, joten kotivoitto tänään VPS:stä helpottaisi huomattavasti joukkueen asetelmia. HIFK tarvitsee häntäpään joukkueista ehkä kipeimmin pisteitä, koska Inter kohtaa päätöskierroksella heittopussi PK-35 Vantaan, kun taas HIFK joutuu RoPS:n vieraaksi. Tämän illan kierros on karsimisen kannalta elintärkeä ja kotivoitto KuPS.sta parantaisi HIFK asemia huomattavasti. Futis jännäreiden kannalta olisi upeaa nähdä karsinnoissa Turun derby, mikä on näillä tuloksilla tällä hetkellä tulossa.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.