Scroll Top

Veikkausliiga – HJK kohtaa kova vireisen FC Lahden

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Kaikki kärkijoukkueet ovat mukana, joten mielenkiintoa päivän kierroksella riittää. Geen ennakossa käydään läpi päivän ehdoton kärkiottelu, joka pelataan Helsingissä ja siinä kohtaavat sarjakärki HJK, joka saa vieraakseen sarjakolmosen FC Lahden. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja toukokuun lopussa pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

 

Ennakkoasetelmat

HJK

Helsingin Jalkapalloklubi eli HJK lähtee hyvästä tilanteessa tärkeään Lahti otteluun. Joukkue voitti viime maanantaina Stadin derbyssä HIFK:n hyvän esityksen jälkeen maalein. 2-0, joten joukkueen itseluottamus on varmasti tapissaan. Vaikka HJK putosi aikaisessa vaiheessa eurokentiltä ei joukkueen sisälle ole jäänyt mitään suurempaa “euro”pettymystä. HJK:n itseluottamusta varmasti lisää myös se, että se on ollut Veikkausliigassa kotonaan tällä kaudella voittamaton joukkue. HJK on pelannut kotikentällään yhdeksän ottelua, joista saldona on kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli, joten se on ylivoimaisesti paras kotijoukkue.

Embed from Getty Images

Vaikka HJK:n hyökkäyspään pelaajista puhutaan lähes poikkeuksetta, niin tällä kaudella joukkueen puolustus on ollut sen ehdoton vahvuus. Hyvä puolustuspelaaminen on taannut joukkueelle vahvan selkänojan johon turvata ja tämä on näkynyt myös sarjataulukossa. Vertailunvuoksi, kun katsoo viime vuoteen niin HJK päästi viime kaudella 36 maalia, kun tällä kaudella omiin on mennyt vain yhdeksän. Varsinkin Hannu Patrosen ja Juha Pirisen tulo puolustukseen on ollut todella hyvä lisä tämän kauden joukkueeseen. Puolustajat ovat pystyneet tarvittaessa tukemaan myös hyökkäystä ja tämä nähtiin myös maanantain derbyssä, jossa Hannu Patronen teki maalin ja Ville Jalasto alusti hienolla syötöllä joukkueen 2-0 maalin. MIkäli joukkueen alakerta säästyy loukkaantumisilta ja paketti pysyy muutenkin kasassa, on muilla Veikkausliigan joukkueilla todella vaikea tehtävä sen murtamisessa.

Embed from Getty Images

 

FC Lahti

Toni Korkeakunnaksen FC Lahti on totuttu viime vuosina näkemään Veikkausliigan keskikastin joukkueena, mutta tällä kaudella kaikki on ollut toisin. Joukkue on pelannut todella vahvan kauden ja se on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Ennen tämän päivän ottelua Lahti on pelannut peräti 12 ottelua putkeen ilman tappiota ja edellisen kerran se on jäänyt ilman pisteitä toukokuun lopussa Kuopion Palloseuraa vastaan. Joukkue pelasi edellisen kerran viikko sitten lauantaina, jolloin se murskasi kotonaan viime kauden mestarin IFK Mariehamn:n peräti numeroin 6-2.

Lahti kärsi kesän alussa maalinteko-ongelmista ja joukkue pelasi tuolloin paljon tasapelejä. Joukkueen pelaaminen kuitenkin aukesi heinäkuussa ja kuudesta viime ottelusta se on voittanut peräti neljä. Lahti myös hankki hyökkäyspäähän kovan vahvistuksen, kun vironmaajoukkueessa lähes 40 ottelua pelannut Henri Anier liittyi lahtelaisryhmään. Mies onkin osoittautunut juuri niin kovaksi pelaajaksi kuin osattiin ennakoida. Anier on tehnyt kahdessa viime ottelussa kolme maalia ja varsinkin viime lauantaina IFK Mariehamnia vastaan mies näytti taitonsa tekemällä kaksi maailmanluokan maalia. Mikäli mies aloittaa tänään avauskokoonpanossa hän voi olla se yksittäinen tekijä, jolla HJK:n puolustusta pystytään horjuttamaan.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Sunnuntain kärkiottelussa on isot panokset, koska voitolla HJK voi tehdä ratkaisevaa eroa FC Lahteen sekä mahdollisesti myös kakkosena olevaan VPS:n. Toisaalta voitolla Lahti kutistaa HJK:n sarjajohdon 8 pisteeseen ja nousee samalla mestaruustaisteluun mukaan.

HJK lähtee ennakkosuosikkina päivän otteluun, mutta helppoa siitä ei joukkueelle ole tulossa. Klubin terveystilanne ja nykyvire huomioiden on sen voitto tänään hyvin lähellä. Mikäli Lahti pystyy puolustamaan tiiviisti ja pitämään ottelun pitkään tasaisena on sillä mahdollisuudet ottaa pisteitä mukaansa. Gee veikkaa silti, että HJK ottaa rutiinilla niukan kotivoiton itselleen ja katkaisee samalla Lahden pitkän tappiottomien otteluiden putken.

 

HJK-Lahti ottelun lisäksi sunnuntaina pelataan kaksi muuta Veikkausliiga kamppailua. Saarella kohtaavat kotijoukkue IFK Mariehamn sekä loistavasti viime aikoina esiintynyt SJK. Vaasassa puolestaan sarjakakkonen VPS saa vieraita pohjoisesta, kun viime aikoina vahvistunut PS Kemi saapuu Elisa Stadionille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.