Scroll Top

Ennakko: Pohjanmaan derby Suomen Cupissa

Miesten Respect Suomen Cupin 6. kierros  arvottiin huhtikuun kuudes päivä ja ottelut on pelattava 19-22.4.2016. Cupin taikaan kuuluvia yllätyksiä on nähty jo tälläkin kierroksella, kun FC Haka laittoi RoPSin laulukuoroon selvin lukemin.

Kierroksen ennalta mielenkiintoisin ottelu pelataan kuitenkin Mustasaaressa, Botniahallin ulkotekonurmella, kun VPS ja SJK kohtaavat Pohjanmaan derbyssä.

Vepsu on herättänyt ihastusta alkukaudella vahvaan pallolliseen peliin nojaavalla pelityylillään. Muutos on valtava, sillä vielä viime kaudella Olli Huttusen aikakaudella joukkue eteni hyvinkin suoraviivaisesti. Tästä seuraa joukkueelle myös tiettyjä haasteita. Runkoon kuuluu pelaajia, joiden suurimpiin vahvuuksiin ei kuulu syöttöpeli, ja ennenkaikkea useamman vuoden mukana olleet pelaajat ovat joutuneet omaksumaan täysin uudenlaisen tavan pelata. Vaikka talvikausi on pitkä, niin aivan automaation tasolla toiminta ei ymmärrettävästi ole, ja tämä aiheuttaa vielä vaaratilanteita säännöllisesti. HJK:n tasoinen ryhmä rankaisee näistä virheistä armotta, PK-35 tähän ei pystynyt.

SJK:n kausi sai ikävän käänteen heti alkuun, kun hallitseva mestari peluutti peräti kuutta pelioikeudetonta pelaajaa Suomen Cupin sekä Veikkausliigan otteluissa PS Kemiä vastaan. Veikkausliigan ottelussa joukkueen 2-0 voitto kääntyi 0-3 tappioksi, ja näin seinäjokelaiset ovatkin taulukon pohjalla ilman pisteitä kolmen kierroksen jälkeen. Jostain syystä armon annettiin käydä oikeudesta, ja joukkue sai kuitenkin pitää jatkopaikkansa cupissa.

Vielä Huttusen kaudella Vepsu tuntui suhtautuvan Suomen Cupiin vain rasitteena, mutta nyt Petri Vuorisen suulla cupista on puhuttu helpoimpana tienä eurokentille. Kun SJK:kin nyt joutui reilulle takamatkalle liigan puolella, niin myös seinäjokelaiset varmasti haluavat Cupissa vaikka loppuun asti.  SJK lähtee otteluun selkeähkönä vierassuosikkina, mutta pelistä voidaan ennustella melko vähämaalista, eikä Vepsun venyminen esimerkiksi 1-1 tasapeliin ja jatkoajalle valtavasti yllättäisi.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.