Veikkausliigan kierrosraportti-VPS murskasi HJK:n

Torstaina pelattiin Veikkausliigassa täysi kuuden ottelun kierros. Suurin yllätys nähtiin Vaasassa kun kotijoukkue VPS murskasi sarjakärki HJK:n 3-0. Alkutahdit ottelulle löi  jamaikalainen Steve Morrisey, joka vei VPS:n johtoon kun ottelua oli pelattu parikymmentä minuuttia. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuplasi johtonsa Timi Lahden maalilla. HJK yritti toisella puoliajalla päästä vaihdoilla paremmin peliin mukaan, mutta turhaan. Päätös numerot 3-0 viimeisteli ottelun lopussa Andre Clennon. Tappio oli HJK:lle vasta kauden toinen ja joukkue jatkaa häviöstä huolimatta sarjakärjessä. VPS nousi voitolla sarjassa kahdeksanneksi.

Ilves jatkoi hyviä otteitaan kun joukkue kohtasi kotonaan Kuopion Palloseuran. Ottelun voittomaali nähtiin jo avaus puoliajalla kun huikeaa kautta pelaava Emile Paul Tendeng upotti rangaistuspotkun sisään. Samalla päättyi KuPS.n 617 minuuttia kestänyt nollaputki. Vaikka ottelu oli tilastojen valossa tasainen pääsi Ilves maalivahti Mika Hilander varsin helpolla. Ilves nousi voitolla Veikkausliigassa jo kolmanneksi ja KuPS jatkaa kärjen takana sijalla viisi.

Helsingissä pelattiin pääkaupunkiseudun toinen derby HIFK:n ja PK-35 välillä. PK-35 ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla. Lucas Kaufmann vei vantaalaiset 1-0 johtoon ja Njazi Kuqi vei pari minuuttia ennen taukoa vieraat jo 2-0 johtoon. Toisen puoliajan alussa Ville Salmikivi kavensi tilanteen 1-2, mutta tämän lähemmäksi HIFK ei enää päässyt ja PK-35 otti tärkeät kolme sarjapistettä. PK-35 nousi voitolla kymmenenneksi. HIFK puolestaan on Veikkausliigan viimeisenä. HIFK ei ole voittanut viimeisestä seitsemästä pelistä yhtään ja joukkueen tilanne näyttää huolestuttavalta.

Lahti jatkoi kotonaan hyviä otteitaan kun se kaatoi torstaina Interin 1-0. Tappio oli Interille jo kolmas putkeen ja joukkue on valahtanut sarjassa jo karsijan paikalle. Vaikka ottelussa nähtiin vain yksi maali oli se sitäkin komeampi. FC Lahden Mikko Kuningas latasi Inter puolustaja Faith Obilorin puskeman purkupallon 25 metristä volleylla maaliin. Maali oli 19- vuotiaan nuorukaisen kauden ensimmäinen ja uran toinen. Lahti paranteli voitollaan asemiaan ja on enää kolmen pisteen päässä sarja kolmosesta Ilveksestä.

Viime kauden mestari SJK osoittaa heräämisen merkkejä kun se kaatoi Seinäjoella PS Kemin 1-0 lukemin. Voitto oli SJK:lle kolmas peräkkäinen ja joukkue on sarjassa kuudentena, mutta eroa kolmantena olevaan Ilvekseen on vain piste. Ottelun voittomaali nähtiin avaus puoliajan lopussa. Läpimurto kauttaan pelaava Teemu Penninkangas keskitti maalille ja Jussi Vasara laittoi pallon hienosti päällään sisään. Tappiosta huolimatta PS Kemi jatkaa sarjassa hienosti neljäntenä.

Rovaniemellä kohtasivat kotijoukkue RoPS ja IFK Mariehamn. Ottelussa ei tilanteilla juhlittu ja kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.  RoPS tuskailee tällä hetkellä maalinteon kanssa ja joukkue on jäänyt kuudessa viime pelissä neljä kertaa nollille. RoPS on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän ja Mariehamn jatkaa puolestaan kakkospaikalla.

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina täydellä kuuden ottelun kierroksella. Kierroksen ehkä jännittävin ottelu pelataan Ahvenanmaalla missä kotijoukkue Mariehamn saa vieraakseen hyvässä vireessä olevan SJK:n. Tänään HJK:n murskannut VPS puolestaan matkaa Tammelaan Ilveksen vieraaksi. Nähdäänkö kierroksella maaleja selviää sununtain otteluissa. Muistakaa ihmiset jalkapallo on parasta paikan päällä.