Scroll Top

SaiPan Ville Koholle 800 runkosarjapeliä täyteen – Joukkuepelaaja isolla sydämmellä saa arvoisensa juhlat

Saipa

Tänään koetaan SM-liigassa hienoa, suuri ja tunteellinen hetki. Eikä se ole tällä kertaa Helsingissä, ei Tampereella eikä edes Oulussa vaan Lappeenrannassa, kun SaiPan -seuraikoni ja joukkueen monivuotinen kapteeni Ville Koho saa 800 runkosarjaottelua täyteen. Mikä tekee ottelumäärästä vieläkin hienomman on Koho pelannut kaikki uransa liigaottelut yhdessä ja samassa seurassa eli SaiPassa. Kaikista SM-liigapelaajista vain kolme on pelannut samassa seurassa enemmän pelejä kuin Koho. Janne Ojanen pelasi Tapparassa 876 matsia, legendaarinen puolustaja Pertti Lehtonen pelasi HIFK:ssa 859 ottelua sekä Pasi Peltonen Ässissä 827 ottelua, joten Koho nousee kovaan kerhoon ja samalla kyseisen  listan sijalle neljä, mutta kun mies jatkaa vielä uraansa voi Imatralta kotoisin oleva Koho olla ensi kauden jälkeen, jopa koko listan ykkönen.

 

Ville Kohon ura SaiPa:ssa

Suuri pelaaja jolla on iso sydän, joka ei koskaan tee itsestään iso numeroa vaikka siihen olisi joskus aihetta vaan menee aina joukkueen etu edellä eikä ajattele omia pisteitään tai hienoaja suotituksiaan nämä sanat ovat sopivat juuri kuvaamaan Ville Kohoa, joka ei tee itsestään numeroa vaan laittaa työhaalarit illasta toiseen niskaansa ja jättää kaikenkentälle mitä miehestä lähtee.

Koho tuli SaiPaan C-juniori-ikäisenä Imatran Ketterästä, mutta silloin en vielä miehestä mitään juuri tiennyt olinhan itse siinä vaiheessa alle rippikouluikäinen. Ensimmäisen kerran muistan herran 2000-luvun alusta, kun Koho oli johdattamassa kaudella 2001-2002 SaiPan A.-junnut Suomen mestaruuteen. Siinä vaiheessa uraa mies oli vielä niin sanottu taitopelaaja sekä kova pistenikkari, sillä mies teki kyseisellä kaudella A-juniorien runkosarjassa 40 otteluun tehot 15+28. Samalla kaudella Koho pääsi pelaamaan jo ensimmäiset miesten SM-liigapelit, kun hän puki SaiPa-paidan ylleen 15 ottelussa. Kyseisen A-junnujen  mestaruuskauden jälkeen SaiPa-ikoni nousi pysyvästi edustuksen miehistöön ja on siitä saakka pelannut SaiPassa SM-liigaa yhteensä 18 kaudella.

Embed from Getty Images

Koholla meni vielä muutama kausi haistellessa SM-liigan ilmapiiriä, mutta jo kaudella 2005-2006 hänen arvonsa ja johtaja ominaisuudet alettiin huomata myös joukkueen sekä seuran sisällä, sillä hänet nostettiin SaiPan varakapteeniksi. Kahden varakapteenina vietetyn kauden jälkeen Koho sai suuren kunnian, kun hänet valittiin SaiPan kapteeniksi kaudella 2007-2008 ja siitä asti mies on ylpeästi C-kirjainta kantanut ja tämä kausi on jo 12 peräkkäinen, kun mies on joukkueen kapteenina eli se kertoo todella paljon miten kovassa arvossa Koho on seurassa, Lappeenrantalaisessa sekä koko Etelä-Karjalaisessa kiekkoyhteisössä. Varmaan kukaan SaiPa-fani ei osaisi kuvitella Kohon pelaavan missään muussa seurassa kuin SaiPassa niin iso osa mies on seuran identiteettiä. Vuosien varrella on tullut hieno yhdistelmä, jota kuvaa hyvin seuraava lause. Seura sekä SaiPa-fanit rakastavat Kohoa ja Koho yhtä paljon ja ellei, jopa enemmän seuraa ja sen faneja.

Eikä Kohon tarina vielä tähän tule loppumaan sillä mies teki uuden ensi kauden kattavan sopimuksen seuran kanssa, joten miehen otteista saadaan nauttia myös tulevaisuudessa. Yksi asia on kuitenkin varma, että kun Kohon kiekkoura aikanaan SaiPa:ssa päättyy tullaan numero 8 jäädyttämään ja nostamaan paita Kisapuiston kattoon. Niin iso palanen Koho on ollut SaiPan kiekkohistoriaa 2000-luvulla ja mies on nähnyt seurassa sen alamäet ja lopulta myös 2010-luvulla ylämäet, kun SaiPa pelasi kaudella 2013-2014 aina välierissä asti.

Embed from Getty Images

Tämä kirjoitus on omistettu kunnioittamaan hienoa ihmistä ja suurta pelaajaa, jolla on iso sydän ja joka menee aina joukkue edellä eikä ajattele omia pisteitään tai etujaan. Näitä pelaajia pitäisi nykyliigassa olla enemmän, jotka ovat seurauskollisia vuodesta toiseen vaikka eivät aina parrasvaloissa tai median palstoilla loista niin tekevät siitä huolimatta tinkimätöntä työtä ammattimaisesti kaudesta ja vuodesta toiseen.

Ville Koho on iso osa SaiPan kiekkohistoriaa jo nyt ja on sitä myös 50-vuoden päästä.Olet tarjonnut monta unohtumatonta hetkeä Kisapuistossa, jotka muistan vieläkin vaikka osasta on kulunut jo aikaa varsin paljon.Juha Tapion sanoin tänään on sinun vuorosi loistaai ja olet juhlasi ansainnut. Kiitos kaikesta mitä olet SaiPa-faneille sekä muulle kiekkoyleisölle tarjonnut. Onneksi urasi jatkuu, joten saamme nauttia pelaamisestasi myös tulevaisuudessa

Kuva: Saipa

 

Ville Kohon SM-liigauran tilastot

Pelatut ottelut SM-liigassa 799, joissa tehopisteitä 99 maalia ja 150 syöttöä.

Pudotuspelit: 43 ottelua, joissa tehopisteitä 5+8

Lisätäkseni vielä, että Kohon lukemat SaiPassa ovat vertaansa vailla, sillä Koholla on seurahistoriassa ylivoimaisesti eniten SM-liigan runkosarjaotteluita, koska tilastossa kakkosena oleva Mika Skyttä pelasi 464 runkosarjaottelua. Myös pudotuspeliotteluita miehellä on seurassa eniten, sillä toisena olevalla maalivahtilegendalla ja nykyisellä SaiPan toimitusjohtajalla Jussi Markkasella on 32 playoffs-kamppailua

Pisteissä Koho voi tehdä tänään historiaa, sillä miehellä on 150 syöttöpistettä runkosarjassa, joka on sama määrä kuin Heikki Mälkiällä. Mikäli Koho saa yhden syöttöpisteen lisää nousee hän yksin kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen SaiPassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.