Scroll Top

SM-liiga – Tappara ja Ilves tarjoavat Hakametsässä perjantai-illan huumaa

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Geen ennakossa käydään läpi Hakametsässä pelattava paikallispeli Tapparan ja Ilveksen välillä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja tuolloin sarjan avauskierroksella Tappara oli parempi maalein 3-0.

Ennakkoasetelmat

Tappara

Tapparan alkukausi on ollut vaikea, mutta pikkuhiljaa mestarien kone on alkanut käynnistyä, mutta maalinteko on silti joukkueelle edelleen vaikeaa. Tiistaina joukkue voitti nihkeässä ottelussa Sportin jatkoajan jälkeen maalein 1-0.

Puolustuspelaaminen on Tapparalla ollut hallussa ja varsinkin kotiotteluissa joukkue on päästänyt todella vähän maaleja. Viidessä viimeisessä kotiottelussa joukkue on päästänyt vain viisi maalia ja muutenkin Tappara on päästänyt sarjassa viidenneksi vähiten maaleja.

Sitä vastoin joukkueen hyökkäyspelaaminen on todella tukkoista ja varsinkin hyökkäysten rakentelu tuottaa joukkueelle suuria vaikeuksia. Joukkueella on hyökkäyksessä todella paljon taitoa, mutta ainakaan vielä se ei ole konkreettisesti jäällä näkynyt. Esimerkiksi tälle kaudella hankittu slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky on vaeltanut varjojen mailla. Mies on tehnyt 15 ottelussa tehot 2+2, mutta kuudessa viime ottelussa on syntynyt vain yksi syöttöpiste.

Embed from Getty Images

Positiivista antia Tapparalla on ollut erikoistilannepelaaminen, joka on toiminut kauden aikana vähintäänkin kelvollisesti. Joukkue on tehnyt vasta kahdeksan ylivoimamaalia, joka on sarjan häntäpäätä, mutta prosenttien valossa ylivoima on kuitenkin sarjan keskikastia. Lisäksi, kun ottaa huomioon joukkueen materiaalin niin ylivoima tulee varmasti paranemaan mitä pidemmälle kausi etenee.

Alivoima on myös ollut joukkueella kelvollista, mutta viidessä viime ottelussa se on laskenut neljä maalia alivoimalla, joten siinä on joukkueella petrattavaa tähän iltaan. Toki Tappara on viime otteluissa ottanut aivan liikaa jäähyjä, koska viidessä viime ottelussa joukkue on ottanut keskimäärin viisi kakkosta ottelua kohden, ja yhteensä jäähyminuutteja on noissa viidessä pelissä tullut peräti 75 minuuttia, joten tuolla jäähymäärällä ei jatkossa otteluita voiteta.

Embed from Getty Images

 

Ilves

Ilveksen otteet ovat alkukauden aikana ailahdelleet ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla 13. Vaikka sijoitus onkin sarjan häntäpäässä on joukkueen viimeaikaiset otteet antaneet lupauksia paremmasta. Viidestä viime ottelusta Ilves on voittanut peräti neljä. Tiistaina joukkue haki maalirikkaassa kamppailussa 7-6 jatkoaikavoiton KooKoon vieraana.

Embed from Getty Images

Ilveksen suurin haaste on ollut puolustuspelaamisessa. Joukkue on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja (50) ja vain Sport on päästänyt Ilvestä enemmän omiin. Esimerkiksi illan vastustaja Tappara on päästänyt lähes 20 maalia vähemmän kuin Ilves. Jotain heikosta puolustamisesta kertoo se, että seitsemässä viime ottelussa Ilves on pystynyt vain kerran päästämään vähemmän kuin kolme maalia.

Jos Ilveksen puolustaminen on ollut heikkoa niin sitä vastoin hyökkäyspelaaminen on toiminut viime aikoina todella hyvin. Joukkue on tehnyt maaleja todella kovalla prosentilla ja viidessä viime pelissä joukkue on tehnyt peräti 19 maalia. Hyökkääjistä Mikael Kuronen loisti edellisessä KooKoo ottelussa tehden huikeat tehot 3+1. Ilveksen hyökkäysmateriaali on yllättävän laaja ja ratkaisuvoimaa löytyy useammasta kentästä. Pisteiden valossa joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat olleet Teemu Rautiainen, Eemeli Suomi, Tapio Laakso sekä Otto Koivula. Tämän illan ottelusta joukkueelta puuttuu kaksi tärkeää hyökkääjä, kun Juhani Tamminen ja Sami Sandell ovat sivussa. Varsinkin Sandellin puuttuminen on joukkueelle todella iso menetys.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Todella kutkuttava ja mielenkiintoinen paikalliskamppailu luvassa. Ennakkoon moni pitää Tapparaa suosikkina, mutta Ilveksen viimeaikaiset otteet tasottavat puntteja huomattavasti. Maalivahtipeli tulee näyttelemään isoa roolia tämän illan ottelussa niin kuin aina paikallispeleissä. Jäähyttömyys on myös yksi illan teemoista ja kumpi joukkue pystyy pysymään boksista poissa on ottelussa vahvoilla. Tapparan materiaalietu ja Ilveksen pahat poissaolot hyökkäyksestä kaatavat vaakakuppeja kirvesrinnoille, joten Gee ennakoi niukkaa voittoa Tapparan suuntaan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.