Iivo Niskanen hiihti ylivoimaiseen voittoon maailmancupin kilpailussa Viron Otepäässä

Vuoden urheilijaksi tällä viikolla valittu Iivo Niskanen palasi ryminällä takaisin maailmancupin kilpailuihin Viron Otepäässä, kun hän voitti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun. Niskanen voitti kisassa toiseksi tulleen Venäjän Aleksandr Bolshunovin 15,9 sekunnilla ja kolmanneksi hiihtäneen Norjan Didrik Tönsethin peräti 46,4 sekunnilla.

Niskanen aloitti Otepään kisan todella räväkästi ja hiihti pohjat heti ensimmäiselle väliaikapisteelle eikä sen jälkeen enää kärkipaikastaan luopunut. Suomalainen kasvatti eroa sekunti sekunnilta kisan edetessä eikä muilla ollut mitään mahdollisuuksia pysyä suomalaisen vauhdissa.

Suomalaismiesten hienoa päivää täydensi paremmin sprinttihiihtäjänä tunnettu Ristomatti Hakola, joka sijoittui kilpailussa upeasti yhdeksänneksi. Hakolan sijoitus oli uran paras normaalimatkan kilpailussa.

Niskasen sunnuntainen voitto antoi myös myrskyvaroituksen mentäessä kohti Seefeldin MM-kisoja, jotka alkavat 19. helmikuuta. MM-kisoissa Niskanen puolustaa kahden vuoden takaista maailmanmestaruutta juuri kyseisellä 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan matkalla, joka hiihdetään reilu kuukauden päästä 27. helmikuuta.