Scroll Top

Jääkiekko – Pekka Rinne valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi

Aamulla saatiin kuulla hienoja suomalaisuutisia, kun maalivahti Pekka Rinne pokkasi  NHL:n parhaalle maalivahdille ojennettavan Vezina-palkinnon. Samalla Rinteestä tuli historian kolmas suomalaismaalivahti, joka on voittanut kyseisen palkinnon. Tuukka Rask voitti palkinnon vuonna 2014 ja Miikka Kiprusoff vuonna 2006. Rinteen kanssa ehdolla olivat myös Tampa Bayn Lightningin maalivahti Andrei Vasilevski sekä Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck.Kempeleen Kiekko-Kettujen kasvatista tuli myös NHL-historian kolmanneksi vanhin ensikertalainen, joka on voittanut kyseisen palkinnon. Rinnettä vanhempana Vezinan on ensimmäistä kertaa voittanut vain Johnny Bower kaudella 1960-1961 sekä Gump Worsley 1965-1966. Molemmat herrat olivat voittaessaan 36-vuotiaita eli vain vuoden Rinnettä vanhempia. Vezina Trophy -voittajan valitsivat NHL-seurojen GM:t . Äänestys tapahtui ennen pudotuspelejä.

Embed from Getty Images

Rinteelle palkinto oli merkittävä näyttö miehen huikeasta urasta. Rinne on ollut ehdolla myös kolmesti aiemmin ennen kuin nyt neljännellä kerralla palkinto lopulta miehen palkintokaappiin napsahti. Suomalaisen voitosta ei jäänyt mitään jossiteltavaa, koska mies pelasi kuluneella kaudella uransa parasta jääkiekkoa eritoten runkosarjassa. Rinne torjui Nashvillelle runkosarjassa 41 voittoa torjuntaprosentin ollessa 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo oli Kempeleen miehellä 2,31 maalia ottelua kohden ja nollapelejä kertyi runkosarjassa kahdeksan, joka oli samalla suomalaisvahdin yhden kauden ennätys.

Embed from Getty Images

Lavalla kiitospuhetta pitäessään Rinne oli selvästi silminnähden liikuttunut eikä ihme olihan palkinnon saaminen varmasti yksi miehen uran isoimmista kunnianosoituksista. Rinne kiitteli puheessaan joukkuekavereitaan sekä erityisesti perhettään.

Rinne sanoikin haastattelussa, että lavalle nouseminen jännitti yllättävän paljon. Luulin ennen gaalaa, että en ole jännittynyt, mutta kun pääsin lavalle jännitti ihan hulluna. Samalla se oli tunteikas hetki, Rinne kertoi.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.