Scroll Top

Suomelle huippuvahvistuksia jääkiekon MM-kisoihin??

image

Jääkiekon MM-kilpailut alkavat Venäjällä toukokuun 6 päivä ja Kari Jalosen luotsaama Leijona-joukkue voi saada vielä tukun kovia vahvistuksia kevään kisoihin. NHL:n pudotuspelit ovat kovassa vauhdissa ja ensimmäinen kierros ehditään saada hyvin pakettiin ennen kuin kisat Venäjällä alkavat. Eri asia sitten on keitä joukkueeseen saadaan ja ketkä haluavat sieltä lopulta tulla, mutta vahvistuksia joka tapauksessa on odotettavissa. Tässä jutussa pohditaan keitä mahdollisia vahvistuksia olisi tulossa kevään MM-kisoihin kun NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros saadaan päätökseen.

Florida pelasi huikean runkosarjan mutta joukkue on tällä hetkellä tiukoilla New York Islandersin kanssa ja voitot ovat tällä hetkellä tasan 2-2. Jos Floridan kausi päättyisi jo pudotuspelien ensimmäiseen kierrokseen olisi parhaassa tapauksessa leijoniin tulossa kaksi huippuluokan vahvistusta. Loistavan kauden pelannut Jussi Jokinen olisi tervetullut vahvistus Leijona-ryhmään ja toisi hurjan lisän hyökkäysosastolle. Lisäksi Floridasta olisi saatavilla suomen tämän hetken paras NHL pelaaja Aleksander Barkov, joka on päässyt kevään aikana hurjaan vauhtiin. Barkov olisi megaluokan vahvistus Leijona-joukkueeseen ja tärkeä ylivoiman pyörittäjä. Tämä kaksikko pelkästään olisi jo kovan luokan vahvistus.

Embed from Getty Images

Minnesota Wild on pudotuspeleissä tukalassa tilanteessa kun se on otteluvoitoin 3-1 tappiolla Dallasia vastaan. Jos Wild tippuu jatkosta, on Kari Jaloselle tulossa todellinen jokeri kolmikko MM-kisoihin. Wildista vapautuisi leijonia monissa arvokisoissa edustanut ja 2011 maailmanmestaruutta  juhlinut kaksikko Mikko Koivu ja Mikael Granlund. Lisäksi leijoniin voisi tulla 2014 MM-kisoissa pelannut Erik Haula. Haula olisi todella hyvä lisä 3-4 ketjuun ja voisi olla hyvä tutkapari Leo Komarovin kanssa. Jos pudotuspeleissä kävisi vielä yllättävä käänne ja Dallas tippuisi Minnesotaa vastaan jatkosta niin siinä tapauksessa leijonille olisi tarjolla hurja maalivahtikaksikko Kari Lehtonen ja Antti Niemi. Jos edes toinen edellä mainituista maalivahdeista tulisi kevään kisoihin, olisi suomella ainakin todella nimekäs ykkösmaalivahti.

Muita pudotuspelipareja ja suomalaisjoukkueita katsottaessa merkittävimmät nimet ovat tällä hetkellä Chicagon Teuvo Teräväinen ja New York Rangersin Antti Raanta. Teuvo Teräväinen olisi mielenkiintoinen pelaaja MM-kisoihin ja toisi nuorta voimaa varmasti Leijona-joukkueeseen. Muut pudotuspeliparit ovat tässä vaiheessa niin tiukoissa tilanteissa, että vaikea ennustaa miten niissä tulee käymään. Nashville johtaa omaa sarjaansa Anaheimia vastaan 2-1 mutta jos Anaheim tulisi vielä takaa ohi vapautuisi Nashvillestä silloin Pekka Rinne ja Miikka Salomäki.

Tässä oli nimiä joita voi MM-kisoihin vielä hyvinkin tulla mutta aika näyttää keitä NHL puolelta vapautuu ja miten pudotuspelit siellä jatkuvat. Mutta sen uskaltaa jo aika varmasti luvata, että jotain pelaajia NHL:n puolelta kevään kisoihin on vielä tulossa, mutta nimet ne onkin sitten toinen juttu.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.