Jääkiekko – Leijonat antoi Budapestissa kyytiä Unkarille

Gamblers leijonat

Suomi kohtasi perjantaina MM-kisoja valmistavassa maaottelussa Budapestissä Unkarin. Leijonat ei antanut Unkarin yllättää vaan siirtyi itse ottelussa 1-0 johtoon, kun peliä oli pelattun kahdeksan minuuttia maalintekijänä kokenut Antti Pihlström. Kolme minuuttia myöhemmin, Leijonat osui jälleen maalintekijänä Jokeri -puolustaja Ville Lajunen. Vielä, kun erän loppuun maalin osui Olli Palola siirtyi Suomi erätauolle 3-0 johdossa.

Toisessa erässä Suomi kaunisteli numeroita kolmella osumalla, kun Jesse Virtanen, Olli Palola ja Miro Aaltonen tekikävät kukin maalin mieheen ja taululla oli tylyt 6-0 lukemat.

Unkari paransi pelaamistaan ottelun edetessä ja se onnistuikin maalinteossa päätöserässä, kun Istvan Bartalis heilutti maaliverkkoa ja kavensi pelin 1-6., jotka jäikin lopulta ottelun päätöslukemiksi. Vaikka loppunumerot olivatkin rumat sai Unkari silti hyvin painetta Suomen maalille ja maalivahtikaksikko Harri Säteri ja Juha Metsola torjui ottelussa yhteensä 32 kertaa.

Leijonat kohtaa seuraavan kerran maaottelussa Tanskan  13. huhtikuuta Mikkelissä.

MM -kisat pelataan 5, -21. toukokuuta Pariisissa ja Kölnissä.