Scroll Top

SM-liigaennakko – Kumpa ottaa avausvoittonsa Ilves vai SaiPa ??

Jääkiekon SM-liigassa kohtaavat tänään Ilves ja Saipa. Molemmat joukkueet aloittivat kautensa viime v-loppuna todella heikosti ja tuloksena oli kahdesta ottelusta kaksi tappiota. Viime kaudella keskinäisiä otteluita hallitsi Ilves, joka voitti neljästä kohtaamisesta kolme.

Ennakkoasetelmat

Ilves

Ilves aloitti kautensa viime v-loppuna kahdella tappiolla. Perjantaina joukkue taipui hallitsevalle mestarille Tapparalle maalein 3-0 ja lauantaina joukkue kärsi murskatappion Porissa, kun Ässät oli parempi lukemin 6-2.

Joukkueen pelaamisesta on vielä vaikea tehdä suuria johtopäätöksiä, mutta puolustuspelin pitää parantua.Toki lauantain pelissä Ässät rummutti kuudesta maalistaan viisi ottelun toisessa erässä, mutta tänään joukkueella ei ole varaa tuon kaltaiseen heikkoon kaksikymppiseen vaan joukkueelta vaaditaan voittoon ehjää kuusikymppistä.

Ylivoimapeli on Ilveksellä ollut alkukauden kahdessa ottelussa kiitettävää ja joukkue teki Ässiä vastaan molemmat maalinsa ylivoimalla. Iso plussa oli myös siinä, että joukkueen kokeneet avainpelaajat Sami Sandellin johdolla saivat heti onnistumisia tehojen muodossa.

Embed from Getty Images

SaiPa

SaiPan kausi alkoi todella mollivoittoisesti, kun joukkue hävisi molemmat v-lopun ottelunsa KooKoota vastaan. Perjantaina KooKoo rökitti SaiPaa sen kotikentällään lukemin 7-1 ja lauantaina joukkue taipui Kouvolassa maalein 4-2. SaiPa sai alkuviikosta lisää huonoja uutisia, kun joukkue tiedotti kapteeni Ville Kohon olevan sivussa 5 viikkoa ja myös tärkeä avainpuolustaja Lauri Taipalus loukkaantui lauantaina, joten SaiPa lähtee hyvin siipirikkoisena Ilves kamppailuun.

Tero Lehterän suojattien olisi saatava puolustuspelinsä kasaan, mikäli joukkue mielii tänään pisteistä taistella. Lisäksi alivoiman pitää olla huomattavasti parempaa mitä avaus v-loppuna nähtiin, koska joukkue laski kahdessa KooKoo ottelussa yhteensä viisi alivoimamaalia, joka on tälle tasolle aivan liikaa.

SaiPan ilonaiheita v-lopun otteluissa oli hyökkääjä David Goodwin, joka onnistui molemmissa Kaakon derbyissä tekemään maalin. Myös täksi kaudeksi hankitut Topi Nättinen ja Jonatan Tanus pääsivät heti tehopisteiden makuun, joten hyökkäyspelaamisessa näkyy pientä valoa.

Embed from Getty Images

Arvio

Kahden heikosti aloittaneen joukkueen mittelö, johon kotijoukkue Ilves lähtee ennakkosuosikkina. Toki eletään vasta aivan alkukautta, joten joukkueiden pelaamisesta on vielä vaikea sanoa mitään. SaiPan puolustus on tällä hetkellä todella repaleinen loukkaantumisten takia, joten Gee povaa kamppailuun maalin tai kahden kotivoittoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.