Scroll Top

Jääkiekko – Suomi-sarjan pudotuspelit käynnistyvät tänään

jkl

Jääkiekon Suomi-sarjassa alkaa keskiviikkona pudotuspelivaihe. Runkosarjan kakkonen JHT kohtaa Tampereen Kooveen, sarjakolmonen Forssan Palloseura isännöi puolestaan AIK ja Nokian Pyry kohtaa Porvoon Huntersin. Tässä ennakossa Gee käy läpi kaakon kulmalla pelattavan paikallisottelu parin, jossa Imatran Ketterä isännöi Kotkan Titaaneita. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi ja Ketterä korjasi jokaisesta ottelusta voiton itselleen.

Ennakkoasetelmat

Imatran Ketterä on ylivoimainen suosikki voittamaan Suomi-sarjan ja joukkue taistelee tosissaan, jopa Mestikseen noususta. Ketterä voitti runkosarjan näytöstyyliin ja eroa takana tuleviin JHT:n ja Nokian Pyryyn oli toistakymmentä pistettä. Ketterän materiaali on todella kova Suomi-sarjan mittapuulla ja se on nimilistan puolesta ihan Mestiksen tasoa.

Ketterän avainpelaajia runkosarjassa olivat hyökkääjät Jesse Juntheikki ja Latvian maajoukkueessakin esiintynyt Rudolfs Maslovskis. Juntheikki oli runkosarjassa todella kovassa iskussa ja mies oli koko Suomi-sarjan pistepörssin kakkonen tehoin 20+49. Maslovskis puolestaan oli pistepörssin kolmonen tehden runkosarjassa 25 maalia ja 59 tehopistettä.

Myös kesken kauden tullut Slovakki hyökkääjä Ondrej Mikula osoittautui kovan luokan vahvistukseksi. Mies teki 21 ottelussa yhteensä lähes 40 tehopistettä, joista 23 oli maaleja. Puolustuspäässä isoa vastuuta on kantaa liiga-kentillä esiintynyt Jarno Lippojoki sekä latvialainen Renars Demiters. Demiters on pelannut neljät MM-kilpailut Latvian alle -20 ja – 18 vuotiaiden maajoukkueissa ja löytyy mieheltä myös kymmenen ottelua aikuisten maajoukkueessakin, joten kovan luokan puolustajasta on kyse tälle sarjatasolle.

http://gty.im/56864924

Täksi kaudeksi Suomi-sarjaan noussut Kotkan Titaanit pelasi erinomaisen runkosarjan ja pääsi heti avaus kaudella pudotuspeleihin asti. Toki nyt vastus on kovin mahdollinen, mutta joukkueella ei ole tässä ottelusarjassa muuta kuin voitettavaa. Titaanit pelasi runkosarjassa varsin tasapainoisesti ja joukkueen hyökkäys sekä puolustuspelaaminen oli varsin ryhdikästä nousija joukkueeksi.

Suurinta vastuuta joukkueessa kantaa kolmikko Aapo Lampinen, Santeri Kunttu ja Juho Luukkonen. Kaikki kolme pelaajaa tekivät runkosarjassa yli 30 tehopistettä ja Lampinen laukoi peräti 17 maalia. Vaikka kolmikko onnistuikin hyvin runkosarjassa on tehoja tultava myös pudotuspeleissä muuten Titaaneille koittaa aikainen kesäloma. Myös maalivahti Niilo Pussinen on isossa roolissa ja mieheltä vaaditaan huippuotteita veräjänsuulla mikäli joukkue haluaa taistella edes yksittäisten otteluiden voitoista..

Arvio ottelusarjasta

Ketterä lähtee ottelusarjaan ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Joukkueen materiaali on Suomi-sarjaan todella kova ja sitä vahvistettiin lisää runkosarjan aikana. Toki Ketterällä on hurjat paineet niskassaan, joten mielenkiintoista nähdä vaikuttaako tämä joukkueen otteisiin varsinkin ottelusarjan alussa. Titaanit voi lähteä ottelupariin pelkästään nauttimaan, koska jo pelkkä pudotuspeleihin pääsy oli joukkueelta todella mahtava suoritus. Gee veikkaa, että ottelupari menee poikki kolmessa ottelussa, mutta toki Titaanit voi yllättää ja ottaa kotikentällään yksittäisiä voittoja, mutta jatkopaikkaan se ei tule riittämään. Ketterä jatkaa siis välieriin voitoin kolme-nolla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.