Scroll Top

Liigan pudotuspeliennakko – Tasoittaako HIFK ottelusarjan TPS vastaan ??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään puolivälieräsarjojen neljännet ottelut. Lahdessa Pelicans yrittää tasoittaa otteluvoitot KalPaa vastaan kuten myös JYP Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Pudotuspeleissä yllättänyt Ilves koittaa kairata jo kolmannen voiton runkosarjan ykkösestä Tapparasta. Tässä ennakossa käymme läpi neljännen otteluparin , jossa kohtaavat HIFK-TPS. Kotijoukkue IFK yrittää naarata toisen kotivoiton ja tasoittaa otteluvoitot sitä kautta 2-2.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HIFK

HIFK lähtee illan otteluun haastajana joukkueen ollessa otteluvoitoissa 2-1 tappiolla. Tässä sarjassa kotietu on ollut valttia, koska kaikki kolme aiempaa ottelua ovat päättyneet kotivoittoon. Lauantaina IFK hävisi Turussa  4-1 lukemin ja ottelu ratkesi käytännössä jo avauserään, jonka TPS voitti kaksi-nolla. HIFK ei päässyt oikeastaan koko pelin aikana omalle tasolleen ja lisäksi osalla pelaajista hermokontrolli petti täysin pelin ratkaisevilla hetkillä.

Embed from Getty Images

HIFK:n selkeä heikkous on pudotuspeleissä ollut umpisurkea ylivoimapelaaminen. Joukkue on pelannut pudotuspeleissä ajallisesti eniten ylivoimaa eikä se ole onnistunut vielä kertaakaan ylivoimalla tekemään maalia. Joukkueen pitää keskittyä huolella myös ottelun alkuun, koska  kahdessa tappio ottelussa TPS vastaan joukkue on menettänyt voitto mahdollisuudet huonoon avauserään. Joukkueen pitää myös pystyä pelaamaan jäähyttömästi, koska IFK on pelannut pudotuspeli joukkueista eniten alivoimaa. Onneksi alivoima on toiminut eikä se ole päästänyt kevään peleissä kuin kaksi maalia omin alivoimalla.

Embed from Getty Images

HIFK tarvitsee myös parempaa kiekonhallintaa mitä tähän mennessä on nähty, koska TPS on laukonut tasakentällisin 36 kertaa enemmän kohti maalia kuin IFK. Stadin ylpeys on sitä vastoin ollut hyvä aloituksissa ja tuolla on iso merkitys varsinkin hyökkäyspäässä, koska sillä saadaan pitkiä hyökkäyksiä enemmän ja sitä kautta myös maalipaikkoja. Ottelun panokset ovat isot ja IFK:n kärkipelaajilta tarvitaan selvää tasonnostoa verrattuna lauantain otteluun. Onneksi kotikaukalo varmasti sytyttää, joten tämä antaa pelaajille varmasti lisäenergiaa taistelussa ottelun voitossa.

TPS

TPS palasi viime torstaina kärsityn tappion jälkeen takaisin tasolleen ja siirtyi lauantaisen voittonsa ansiosta ottelusarjassa 2-1 johtoon. Ari-Pekka Selin on saanut joukkueen pelaamaan omalla pelisapluunallaan ja tämä on näkynyt myös tuloksissa. Lauantaina joukkueen nuoret pelaajat ottivat vastuuta ja sekä Patrik Virta että Jasper Lindsten olivat pelipäällä ja ratkaisivat omilla tehoillaan voiton turkulaisille.

Embed from Getty Images

TPS pystynyt pelaamaan hyvin myös tasakentällisin ja joukkue on hallinnut tässä ottelusarjassa kiekkoa HIFK selvästi enemmän. TPS:n puolustus on myös esiintynyt vahvasti ja erityisesti pakkipari Henrik Tallinder-Elmeri Eronen on esittänyt varmoja otteita ottelusta toiseen. Joukkue on esiintynyt vahvasti kotikaukalossaan ja sen tarvitsee siirtää hyvät otteet myös vieraskaukaloon, koska silloin se on vahvoilla menemään tästä ottelusarjasta jatkoon.

Embed from Getty Images

TPS:llä on myös hyvä maalivahtikaksikko, josta Oskari Setänen on ottanut pudotuspeleissä ykkösmaalivahdin paikkaa itselleen. Setänen on esiintynyt pudotuspeleissä vahvasti ja pystynyt olemaan parempi kuin IFK:n Kevin Lankinen. Setänen on pelannut kolme ottelua torjuntaprosentilla  91,67, mutta mikä tärkeintä miehen päästettyjen maalien keskiarvo on 1,70 eli selvästi alle kaksi ottelua kohden, joten tuolla tilastolla pärjätään kevään peleissä pitkälle.

Embed from Getty Images

Arvio

Tämän illan ottelussa on todella isot panokset ja tämä kamppailu antaa hyvin paljon suuntaa koko ottelusarjan kannalta. Varsinkin kotijoukkue IFK:lle ottelu on elintärkeä, koska on iso ero onko illan ottelun jälkeen ottelusarja tasan 2-2- vai johtaako TPS sarjaa 3-1. Tähän mennessä kotijoukkue on ollut vahvoilla jokaisessa ottelussa, joten HIFK voi pitää pienenä ennakkosuosikkina illan ottelussa. Jokatapauksessa tasainen ja vähämaalinen ottelu luvassa, josta Gee ennakoi TPS:lle ratkaisevaa voittoa ottelusarjan kannalta, joten niukkaa vierasvoittoa lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.