Scroll Top

SM-liiga – Niko Hovinen jättää KalPan – Uusi paikkaaja löytyi nopeasti

KalPa_logo.svg

SM-liigassa pelaava KalPa ja maalivahti Niko Hovinen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet loppukautta koskevan sopimuksen. Aloite sopimuksen purkamiseen tuli pelaajalta itseltään, koska Nikon vastuu on jäänyt tämän joukkueessa odotettua pienemmäksi, kuin mikä hänen oma toiveensa ja tavoitteensa oli. Ratkaisuun päädyttiin kuitenkin yhdessä KalPa Hockey  OY:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

Hovinen pelasi kuluvalla kaudella KalPan maalilla yhteensä viidessä ottelussa, torjuen joukkueelle yhden voiton varsinaisella peliajalla ja yhden voittolaukauskilpailussa. Viiden pelatun ottelun tilastot Hovisella olivat 2,75 päästettyä  maalia ottelua kohden ja torjuntaprosentti oli 88,14.

Embed from Getty Images

 

Hovisen paikkaaja löytyi nopeasti

KalPa ei jäänyt pitkään surkuttelemaan Hovisen jättämää aukkoa vaan paikkaajaksi hankittiin 26 -vuotias Jonathan Iilahti. Vaasan Sportin kasvatti Iilahti on pelannut urallaan 20 ottelua Liigassa Espoon Bluesin sekä Vaasan Sportin riveissä.

Viime kaudella Iilahti torjui kiekkoja Mestiksen Jokipojissa sekä SM-liigaa Sportissa. Sportissa miehelle kertyi 16 ottelua torjuntaprosentin ollessa 88,74 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,27 maalia ottelua kohden.

Embed from Getty Images

Iilahden sopimus kattaa tulevan kauden sekä sisältää seuran option kaudesta 2019-2020.

–  Jonathanilla on jo paljon kokemusta miesten peleistä, sekä Mestiksestä että Liigasta. Jonathan on erittäin hyvä kirittäjä Denikselle, Saksman sanoo.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.