Scroll Top

Pudotuspeliennakko – JYP vs KalPa Järvi-Suomen derby osa 2

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantaina jälleen pudotuspelejä, kun JYP ja KalPa kohtaavat toisensa välierien toisessa ottelussa. Ensimmäisessä ottelussa keskiviikkona KalPa oli selvästi parempi ja otti 2-0 voiton itselleen ja siirtyi samalla ottelusarjassa yksi-nolla johtoon.

Ennakkoasetelmat

JYP

Jyväskylän ylpeys JYP pelasi puolivälierissä tiukan ja tasaisen seitsemän ottelun sarjan HPK vastaan, josta joukkue kairasi lopulta välieräpaikan itselleen. Pitkä sarja näkyi keskiviikon ottelussa väsymyksenä jos ei fyysisenä niin henkisenä väsymyksenä ainakin. Joukkueella oli myös epäonnea, kun nuori Jerry Turkulainen sai kiekon naamaan ja on sivussa ainakin tämän illan ottelusta. Lisäksi seura tiedotti eilen, että Ossi Louhivaaran kausi on paketissa, joten hyökkääjä puolella joukkue koki isoja menetyksiä  Joka tapauksessa tämän illan kamppailussa nähdään varmasti tyystin erilainen JYP, koska joukkue on esiintynyt vakuuttavasti kotonaan näissä pudotuspeleissä eikä ole hävinnyt vielä peliäkään Hippoksella.

Embed from Getty Images

JYP tarvitsee tämän illan otteluun selvästi paremman alun, koska edellisessä ottelussa joukkue oli aivan telineissä avauserässä. JYP joutui puolustamaan paljon KalPan pitkiä hyökkäyksiä omissa, joka söi sekä energiaa että fyysisyyttä. Joukkueen pitää käyttää myös maalipaikat huomattavasti paremmin hyväkseen. Edellisessä ottelussa Juha-Pekka Hytösellä ja Juuso Pullilla oli puolittaiset läpiajot, jonka lisäksi Janne Tavilla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu kolmannessa erässä. Mikäli joukkue mielii voittaa perjantaina niin hukattuja maalipaikkoja ei voi noin paljon tulla, muuten KalPa ratkaisee nämä pienten marginaalien ottelut itselleen.

Embed from Getty Images

Erikoistilannepelaaminen on kelvollisella tasolla, mutta ylivoimapelaaminen voisi olla silti aavistuksen parempaa. Joukkue on pelannut pudotuspeleissä yhtä monta ylivoimaa kuin KalPa, mutta tehnyt melkein puolet vähemmän maaleja, kun tämän iltainen vastustaja.

 

KalPa

Pekka Virran luotsaama KalPa on ollut tämän kauden suurin yllättäjä. Joukkuetta veikattiin ennen kauden alkua häntäpäähän, mutta niin vaan joukkue pelaa tällä hetkellä välierissä. Lisäksi KalPaa on 2010 -luvulla pidetty runkosarja joukkueena, mutta näissä pudotuspeleissä joukkue on kumonnut tuon väitteen tyystin. KalPa on pelannut kuusi ottelua pudotuspeleissä ja voittanut niistä viisi, joten joukkue pelaa illasta toiseen voittavaa jääkiekkoa.

Embed from Getty Images

Takavuosien Kalpa tunnettiin yltiöpäisestä kiekkokontrolli jääkiekosta, jossa harrastettiin niin sanottua jätön jätön jättöä. Tälle kaudelle Pekka Virta on tuonut pelaamiseen lisää suoraviivaisuutta ja tämä onkin näkynyt todella positiivisesti tuloksista, josta kertoo runkosarjan kolmas tila.

Keskiviikkona pelatussa ensimmäisessä välieräottelussa KalPa pystyi lyömään hyvällä liikkeellä JYP:lle jauhot suuhun. Joukkueen kova pelitempo ja intesiteetti näkyi heti ottelun alusta lähtien ja KalPa teki maalin heti ottelun avaus minuutilla. Vaikka liike ja energia näkyy erityisesti hyökkäyspäässä niin joukkueen puolustus on myös suoriutunut näissä pudotuspeleissä todella hyvin. Ennen tämän illan kamppailua joukkueella on alla kaksi peräkkäistä nollapeliä ja viimeiseen neljään otteluun joukkue on päästänyt vain neljä maalia. Puolustuksen takana maalivahti Eero Kilpeläinen on pelannut vakuuttavalla tasolla. Mies oli sivussa kolme ensimmäistä pudotuspeliottelua, mutta tuli tämän jälkeen maalille ja millä varmuudella. Kilpeläinen tilastot kolmessa playoff ottelussa ovat vakuuttavat torjuntaprosentin ollessa 97,22  ja päästettyjen maalien keskiarvo on täysin käsittämätön 0,67 maalia ottelua kohden.

Embed from Getty Images

KalP:lla on tämän illan ottelussa paljon pelissä vaikka sarja onkin vasta alussa. Mikäli joukkue pystyy ottamaan voiton niin sillä on todella hyvät saumat edetä finaaliin. Voitolla KalPa siirtyisi ottelusarjassa 2-0 johtoon ja kolmas ottelu olisi vielä kotikentällä Kuopiossa. Toki asioissa ei pidä mennä liian pitkälle vaan keskittyä tämän illan otteluun, koska vastassa on aina vaarallinen JYP.

Embed from Getty Images

Arvio

KalPa voitti ottelusarjan avauskohtaamisen keskiviikkona, mutta tänään nähdään varmasti tyystin erilainen ottelu. JYP on ollut todella hyvä kotijoukkue näissä pudotuspeleissä ja pelannut huomattavasti parempaa jääkiekkoa kuin vieraissa, joten joukkue lähtee tämän illan otteluun suosikkina. Ottelu on ennakkoon todella tasainen ja vähämaalinen, jossa maalivahdit ovat isossa roolissa. Gee veikkaa, että tämän illan ottelussa nähdään tämän kevään välierien ensimmäinen jatkoerä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.