Scroll Top

Perjantain liigaraportti – HIFK eteni voitolla välieriin ja Tappara-Ilves pari tarjosi todellisen trillerin

HPK kaatoi kotonaan JYP:n ja vei ratkaisun seitsemänteen otteluun

Perjantaina pelattiin puolivälierien kuudennet ottelut ja draamaa nähtiin jälleen. HPK teki kotonaan selvää jälkeä Jypistä ja voitti ottelun selvin 5-2 lukemin. Ottelun alkutahdit löi Sakari Manninen ajassa 2.25 vieden Kerhon 1-0 johtoon. Toisen erän alussa nähtiin ottelun ratkaisu, kun Juha Koivisto ja Teemu Turunen osuivat vajaan kahden minuutin sisään toisistaan ja siirsivät maaleillaan HPK:n tavoittamattomaan 3-0 johtoon. Päätöserässä JYP painoi vimmatusti päälle ja loikin paljon tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta todellinen kiri jäi kuitenkin piippuun ja HPK otti maukkaan kotivoiton itselleen ja tasoitti samalla ottelusarjan 3-3. Ratkaiseva seitsemäs kamppailu pelataan lauantaina Jyväskylässä.

Embed from Getty Images

HIFK pudotti TPS:n ja eteni välieriin

Helsingissä kotijoukkue HIFK:lla oli mahdollisuus edetä voitolla välieriin. Ottelu saikin kotijoukkueen kannalta hyvän alun, kun puolustaja Teemu Eronen laukoi IFK:n 1-0 johtoon avauserässä. Ottelu eteni pitkään yksi-nolla numeroissa, mutta toisen erän lopussa TPS tasoitti tuli tasoihin, kun kokenut Tomi Kallio alusti ja pudotuspeleissä hyvin esiintynyt Patrik Virta laukoi kiekon reppuun ja toiselle erätauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Embed from Getty Images

HIFK tuli kolmanteen erään väkevästi ja siirtyi johtoon ajassa 43.33, kun kesken kauden joukkueeseen liittynyt Kai Kantola niittasi fanien riemuksi taululle 2-1 numerot. IFK:n riemu jäi lyhytaikaiseksi, kun heti seuraavassa vaihdossa ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder tasoitti pelin 2-2 aivan IFK maalin edestä. Maalin jälkeen TPS painoi koko kolmannen erän päälle ja loi hyvin tilanteita, mutta IFK maalivahti Kevin Lankinen piti numerot muuttumattomina, joten 2-2 numeroissa mentiin jatkoerään.

Jatkoerää ei kauan ehditty pelata, kun nähtiin ottelun ratkaisu. HIFK heitti kiekon viivasta maalille, jossa se pomppi maalivahti Oskari Setäsen torjunnasta Mika Partaselle ja mies pääsi laittamaan rystyltä kiekon reppuun ja näin ollen  HIFK voitti ottelun numeroin 3-2. Voitto tarkoitti myös sitä, että HIFK etenee voitoin 4-2 välieriin ja pudotti näin ollen runkosarjan kakkosen TPS tylysti kesälomille.

Embed from Getty Images

Tampereella nähtiin  todellinen trilleri

Tampereella Ilveksellä oli mahdollisuus voitolla järjestää todellinen jymypaukku ja pudottaa runkosarjan voittaja Tappara tylysti ulos pudotuspeleistä. Tappara tuli ottelun alkuun paremmalla jalalla ja kokoonpanoon nostettu Jere Karjalainen vei kirvesrinnat 1-0 johtoon ajassa 3.05. Toisessa erässä Ilves otti pelin hallinnan itselleen ja loikin hyvin tilanteita Tapparan maalilla. Ilves sai toisessa erässä myös kolme ylivoimaa, mutta maalia se ei kuitenkaan onnistunut tekemään ja erätauolle mentiin Tapparan 1-0 johdossa.

Embed from Getty Images

Kolmanteen erään Karri kIven miehistö tuli päättäväisesti ja joukkueen hyvä pelaaminen palkittiin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Olli Vainio laukoi viivasta ja Markku Flinck ohjasi pelin tasoihin. Ilves otti maalin jälkeen pelin selvästi hallintaan, mutta Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina piti numerot tasoissa, joten myös tässä ottelussa mentiin jatkoeriin.

Ilves tuli ensimmäiseen jatkoerään Tapparaa selvästi paremmin ja loikin ottelun vaarallisimmat tilanteet. Ilves sai myös ylivoimalla tilaisuutensa, mutta hyvistä paikoista huolimatta ratkaisua ei nähty ja peli oli edelleen tasan ensimmäisen jatkoerän jälkeen.

Embed from Getty Images

Toisen jatkoerän alussa oli pelin ratkaisu lähellä, kun Tappara Veli-Matti Savinainen esitti huikean suorituksen, mutta Ilves puolustaja Veli-Matti Vittasmäki pääsi maaliviivalta pelastamaan kiekon, Ottelun tuomaristo kyseli pitkään videotuomarilta ratkaisua, mutta kiekko ei ylittänyt lopulta maaliviivaa eikä maalia näin ollen syntynyt. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 107,39. Tapparan Jukka Peltola pelasi kiekon viivaan ja puolustaja Blake Parlett antoi ranteiden laulaa ja laukoi kiekon ohi Ilveksen maalilla hyvin pelanneen Antti Lehtosen. Voitolla Tappara venytti ottelusarjan seitsemänteen otteluun, joten kiekko kiima jatkuu Tampereella. Ratkaiseva ottelu on edessä jo huomenna, kun kiekko putoaa Hakametsässä jäähän kello 17.00.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.