Scroll Top

Jääkiekko- Nashville järjesti 2000 -luvun suurimman yllätyksen NHL:ssä

Nashville Predatorsin voitto Chicagosta pudotuspelien avauskierroksella oli jo sinänsä yllätys, mutta tapa jolla se tuli oli jättiyllätys. Joukkue näytti jo sarjan ensimmäisessä kohtaamisessa, että se ei ole tullut nöyristelemään kestomenestyjä Chicagon edessä. Joukkue puolusti vahvasti ja teki paikoista tarvittavat maalit. Lisäksi Pekka Rinne näytti heti sarjan alusta lähtien, että mies pystyy olemaan tänä keväänä juuri se voittava maalivahti mitä joukkue tarvitsee. Rinne piti kahdessa ensimmäisessä ottelussa maalinsa puhtaana ja nollaputki oli pudotuspelien pisin 16 vuoteen.

Embed from Getty Images

Sarjan kolmannessa ottelussa nähtiin käytännössä ottelusarjan ratkaisu. Chicago johti ottelua kolmanteen erään lähdettäessä kaksi-nolla, mutta Nashville näytti, että joukkueesta löytyy luonnetta. Joukkue nousi Filip Forsbergin kahdella maalilla tasoihin ja ratkaisi ottelun lopulta itselleen jatkoajalla Kevin Fialan maalilla. Fialan jatkoaikamaali taittoi lopullisesti monen Chicagon pelaajan selkärangan vaikka sarja olikin vielä kesken.

Neljännessä ottelussa Nashville karkasi kahdella kolmannen erän puolivälin nopealla maalilla 3-0 johtoon ja tämä oli lopullinen kuolinisku yhdelle suurimmista Stanley Cup suosikeista. Nashville jatkoi ottelusarjasta puhatalla 4-0 voitolla pudotuspelien toiselle kierrokselle, jossa vastaan tulee, joko Minnesota Wild tai St. Louis Blues.

Embed from Getty Images

Ottelusarjan ratkaisu

Vaikka ei olisikaan sinivalkoisia aurinkolaseja päässä niin suurin yksittäinen tekijä ottelusarjassa oli Pekka Rinteen huikeat otteet Nashville maalilla. Mies laski neljässä ottelussa vain kolme maalia selkänsä taakse torjuntaprosentin ollessa hurja 97,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,7 maalia ottelua kohden. Rinne oli maalillaan huomattavasti parempi, kuin moninkertainen Stanley Cup voittaja Corey Crawford.

Nashville joukkueesta löytyi myös ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta ja moni pelaaja ylsi tehopisteille ottelusarjan aikana. Myös kärkipelaajien vertailussa joukkue vein voiton Chicagon vastaavista. Siinä missä Patrik Kane ja kumppanit tuskailivat tehojen kanssa pystyivät Ryan Johansen ja Filip Forsberg tekemään joukkueella tärkeitä pisteitä. Forsberg teki ottelusarjassa vain kaksi maalia, mutta ne tulivat sitäkin tärkeämpään paikkaan, kun mies nosti joukkueensa kahden maalin takaa tasoihin sarjan kolmannessa ottelussa.

Embed from Getty Images

Mielenkiintoista on katsoa mihin Nashville hyvin alkanut pudotuspelikevät lopulta riittää. Joukkue sai varmasti hurjasti lisää itseluottamusta Chicagon kaatamisesta, joten toisen kierroksen vastustaja, St. Louis tai Minnesota on täysin kaadettavissa. Mikäli Nashville pystyy pelaamaan samanlaisessa hurmoksessa voi,finaalipaikka ja sitä kautta mestaruus olla täysin mahdollista joukkueelle. Tosin pudotuspelit ovat vasta alkuvaiheessa, mutta Nashvillen kannalta ne ovat ainakin lähteneet parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.