Scroll Top

NHL – Suomalaisilta paras runkosarja pisteidein valossa 11 vuoteen – Katso mitkä joukkueet jatkavat pudotuspeleihin

NHL:n runkosarja saatiin päätökseen viime yönä ja suomalaispelaajien osalta se oli paras tehojen muodossa yli 10 vuoteen. Kolme suomalaispelaaja teki vähintään 70 tehopistettä, kun edellisen kerran vastaavaan on yltänyt kolmikko Teemu Selänne, Saku Koivu ja Olli Jokinen kaudella 2006-2007 eli pitkä on aika vastaavasta suorituksesta

Tällä kaudella hivenen yllättäen paras suomalainen oli Coloradon Mikko Rantanen, joka teki 84 tehopistettä eli 29 maalia + 55 syöttöä. Toisena listalla oli Floridan Aleksander Barkov 78 pisteellä (27+51) ja kolmantena  Winnipegin Patrik Laine 44 maalilla ja 26 syötöllä. Laineen maalimäärä 44 on todella kova nykyajan NHL:ssä ja laine olikin tuolla määrällä koko NHL:n maalipörssin kakkonen

Todella hyvin pelasi myös WIldin Mikael Granlund, joka pelasi nyt toisen hyvän kauden putkeen tehden tehot 21+46. Carolinan kaksikon Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kaudet olivat myös hyvät paitsi, että Ahon tehopisteet laskivat loppukautta kohden. Molempien kaudet olivat kuitenkin tehojen muodossa ja pelillisesti uran parhaat, joten eteenpäin on menty.

Silti yksi kauden suurimmista positiivisimmista yllättäjistä on Vegasin Erik Haula, joka teki 76 ottelussa peräti 29 maalia ja 26 syöttä eli 55 tehopistettä.

Puolustajista ei oikein kukaan noussut hirveästi esiin vaikka Rasmus Ristolainen paransi kauden loppua kohden ja teki 41 tehopistettä 73 otteluuun. Esa Lindell teki puolestaan tehot 7+20, mutta oli +/- tilastossa +13 tuloksella suomalaisista paras

Maalivahdeista hyvän kauden pelasi Arizonan Antti Raanta , jonka torjuntaprosentti oli tasan 93 % ja päästettyjen maalien ka 2,24. Hyvä kausi palkittiin Arizonan toimesta myös kolmen vuoden jatkosopimuksella. Nashvillen Pekka Rinne ja Juuse Saros pelasivat hyvät runkosarjat maalinsuulla ja varsinkin Rinne torjui hurjan määrän voittoja joukkueelleen. Tuukka Rask  palasi heikomman viime kauden jälkeen jälleen tasolleen ja torjui Bostonin pudotuspelehin ja torjui joukkueelleen myös  ison kasan voittoja tiukoissa peleissä.

 

NHL:n pudotuspelikaavio 2017-2018

Idän kaavio

Tampa Bay Lightning  (1) vs New Jersey Devils (8)

Boston Bruins (2) vs Toronto Maple Leafs (4)

Washington Capitals (3) vs Columbus Blue Jackets (7)

Pittsburgh Penguins  (5) vs Philadelphia Flyers (6)

 

Idän puolelta pudotuspeleissä jatkavat New Jerseyn Sami Vatanen, Bostonin Tuukka Rask, Toronton Leo Komarov sekä  mahdolllisesti Toronton toinen suomalainen Kasperi Kapanen, joka voi pelata ainakin osassa peleistä. Columbuksessa pudotuspeli huumaa pääsevät kokemaan Joonas Korpisalo, Markus Nutivaara sekä Markus Hännikäinen. Pittsburghissa taas playoffeja pelaa Olli Määttä ja Philadelphiassa Valtteri Filppula sekä mahdollisesti Jori Lehterä jos peliaikaa vain tulee.

Lännen kaavio

Nashville Predators (1) vs Colorado Avalanche (8)

Winnipeg Jets (2) vs Minnesota Wild (4)

Vegas Golden Knights (3) vs Los Angeles Kings (7)

Anaheim Ducks (5) vs San Jose Sharks (6)

Lännessä suomalaisia pudotuspeleissä edustavat Nashvillen Pekka Rinne, Juuse Saros, Miikka Salomäki ja ehkä myös Eeli Tolvanen. Coloradossa pelaa taas Mikko Rantanen. Winnipeg Jetsissä Patrik Laine ja Joel Armia pelaavat varmasti, mutta myös puolustaja Sami Niku saattaa pelata, jotain pelejä pudotuspelien aikana. Minnesotassa pelaa tutut suomalaiset, kun Mikko Koivu ja Mikael Granlund edustavat seuraa pudotuspeleissä. Vegasissa pelaa Erik Haula ja Anaheimissa pelaa Kalle Kossila, joka ei välttämättä kevään tärkeissä peleissä juuri kokoonpanoon varmaankaan mahdu.

San Josessa pelaa taas tuttu nimi eli Joonas Donskoi, joka edusta seuraa pudotuspeleissä.

Tällä kaudella on taas hyvin todennäköistä, että joku suomalainen voittaa Stanley Cupin, koska 16 jäljellä olevassa joukkueessa pelaa yhteensä noin 18 suomalaista, jotka myös pelaavat eivät vain pelaa yhden ottelun pudotuspeleissä, joten prosentti siihen, että joku on edes finaalisssa tai nostaaa kannua on todella iso. Kevät ja alkukesä lopulta selvittävät kuka on mestari kaudella 2017.2018. Viime vuonna kannua nosti toista kertaa putkeen Pittsburgh Penguins, joten jännätä saa pystyykö joukkue ottamaan kolmannen Stanley Cupin putkeen, joka on todella harvinaista. Yksikään joukkue ei ole yltänyt siihen 2000-luvulla.

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.