Scroll Top

SM-liiga – Tänään taistellaan tärkeistä pisteistä pudotuspelejä ajatellen

Tänään on SM-liigassa vain kahden ottelun niin sanottu tynkä kierros. Kierros on kuitenkin sitäkin mielenkiintoisempi, koska kierroksella pelaavat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelipaikoista osa kuuden joukkooon pääsystä ja osa top kymmeneen selviytymisestä. Kierroksen ottelut ovat Porissa pelattava Ässät vs SaiPa sekä Lahdessa  pelattava Pelicans vs KalPa.

SaiPa taistelee tiukasti KalPa:n kanssa suorastapudotuspelipaikasta, joten molemmille joukkueilla on tänään runsaasti panosta. Lisäksi takana tuleva Lukko on myös mukana taistelussa kuuden joukkoon pääsystä.

Pelicans on tällä hetkellä sarjassa sijalla 8 ja on aika varmasti menossa pudotuspeleihin, mutta jos joukkue ottaisi tämän illan ottelusta voiton olisi paikka jo todella varma ja antaisi vielä ohuet saumat taisteluun suorasta pudotuspelipaikasta.

Ässät puolestaan on kriittisessä tilassa. Joukkue on vielä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta takana tuleva Ilves hengittää jo todella kovin niskaan, joten joukkue tarvitsee kipeästi voiton tämän illan kotipelistä. Mikäli Ässät nappaisi suoran kolmen pisteen voiton karkaisi joukkue Ilvekseltä jo viiden pisteen päähän.

 

Ennakot

Ässät vs SaiPa

Porilaiset ovat saaneet pahimman kriisin taitettua ja joukkue on voittanut viidestä viime pelistään peräti kolme. Edellisessä kamppailussa Lahdessa joukkue hävisi Pelicansille voittolaukausten jälkeen, mutta vieraista saatu piste varmasti joukkueelle maistui, koska porilaiset nousivat kahden maalin takaa tasoihin ja otteluun vielä mukaan.

Ässät tarvitsee tänään tiivistä puolustuspelaamista, koska kymmenessä viime ottelussa joukkue on päästänyt 35 maalia, joka on kolmanneksi eniten kaikista joukkueista tuona aikana. Hyökkäyspelaaminen on ollut kelvollisella tasolla ja tulosta on tullut mukavasti Tänään joukkue kokeilee pieniä muutoksia hyökkäykseen ja yksi hyökkäyskolmikoista on Antoine Laganièren Matti Kuparisen Sakari Salmisen muodostama hyökkäystrio.

Kuva: Ässät

SaiPa lähtee hyvästä tilanteesta vierasotteluunsa Poriiin. Tiistaina SaiPa murskasi kotona sarjakolmosen JYP:n peräti 6-1 ja viime lauantaina joukkue haki arvokkaan vierasvoiton Raksilasta, kun sarjakärki Kärpät kaatui rankkareiden jälkeen maalein 4-3. Voiton arvoa nostaa myös se, että joukkue oli kahden erän jälkeen kaksi malia tappiolla. Lisäksi joukkueen pakisto on saanut lisää jämäkkyyttä, kun seura hankki KHL:ssä pitkään pelanneen Vladimir Denisovin loppukaudeksi. Mies on pelannut todella hyvin kolmessa pelaamassaan ottelussaan ja syöttänyt niissä myös kaksi maalia vaikka mies hankittiin ensisijaisesti puolustavaksi perus pakiksi. Myös miehen tehotilasto on komea +4 eikä valkovenäläinen ole ollut kertaakaan vielä jäällä, kun omissa on soinut.

Pori on tunnetusti paha paikka pelata, mutta SaiPa:lle olisi erittäin tärkeää saada pisteitä mukaaan, jotta taistelu suorasta pudotuspelipaikasta hivenen helpottuisi. SaiPa onkin ollut tällä kaudella yllättävän hyvä vierasjoukkue verrattuna lähihistoriaan ja se on ottanut sarjassa viidenneksi eniten pisteitä vieraissa. Tero Lehterältä olisi kova temppu viedä SaiPa heti ensimmäisellä valmentajakaudellaan suoraan puolivälieriin.

 

Pelicans vs KalPa

Pelicans aloitti kauden todella vahvasti ja oli parhaimmillaan neljän parhaan joukossa. Joukkue oli vuoden vaihteen tietämillä hyvin vielä mukana taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta, mutta joukkueen todella heikko tammikuu näyttää nyt kaatavan joukkueen haaveet kuuden joukkoon pääsystä. Joukkue sai peliään jo raiteilleen helmikuun alussa ja voittoja alkoi tulla, mutta nyt taas viime otteluissa on ollut vaikeampaa. Viidestä edellisestä kamppailusta joukkue on ottanut vain yhden kahden pisteen voiton, joten tuolla tahdilla joukkue uhkaa jäädä, jopa playoffien ulkopuolella. Tämän illan ottelu on iso vedenjakaja joukkueen kannalta, koska ottamalla tänään suoras voiton KalPasta alkaa joukkueen pudotuspelipaikka olemaan lähes varma. Lisäksi voitto helpottaisi joukkueen henkistä tilaa, joka ei varmasti ole ollut kopissa kovinkaan uomissaan viimeisen kuukauden aikana.

 

KalPan kausi alkoi katastrofaalisesti, mutta niin vaan savolaiset ovat nousseet pohjalta kohti kärkipään sijoituksia. Nyt tärkeimpien pelien aikaan KalPa on ollut iskussa ja varsinkin nyt helmikuussa joukkue on ollut suorastaan lennossa. Viimeisestä seitsemästä ottelusta joukkue on voittanut kuusi eikä ole jäänyt kertaakaan ilman pisteitä. Joukkue nojaa vahvaan puolustuspelaamiseen ja siihen joukkue luottaa varmasti myös tänään, joten mitään maalijuhlaa tuskin on luvassa. KalPa on päästänyt kolmessa viime pelissä vain kaksi maalia, joten puolustuspelaaminen on ainakin kunnossa kevättä silmällä pitäen.

Kuva: KalPa

Voitto tämän illan ottelusta olisi KalPalle sikälikin tärkeä juttu ajatellen suoraa pudotuspelipaikkaa, koska joukkueen loppuohjelma ei ole helpoimmasta päästä. Lopuissa kolmessa ottelussa joukkue kohtaa JYP:n, Lukon sekä Kärpät, joten jos joukkue tuosta ohjelmasta selvittää paikkansa kuuden joukkoon on savolaisryhmä suoran pudotuspelipaikkansa kyllä ansainnut.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.