Scroll Top

Pudotuspeliennakko – Tasoittaako HIFK välieräsarjan Tapparaa vastaan ??

Jääkiekon SM-liigassa alkaa tänään välierien toiset ottelut. Helsingissä kohtaavat tänään HIFK-Tappara ja huomenna pelataan Jyväskylässä JYP vs KalPa. Tässä ennakossa käymme Helsingissä pelattavan ottelun ennakkoasetelmat läpi.

Ennakkoasetelmat

HIFK

Tiistaina pelatussa ensimmäisessä välierässä HIFK oli täysin telineissä ja hävisi tuon ottelun maalein 2-0. Vaikka tuloksellisesti ottelu oli varsin tiukka niin HIFK oli pelillisesti täysin altavastaaja ja numerot, jopa mairittelevat HIFK.

HIFK pelasi puolivälierissä nousujohteisen sarjan TPS vastaan, joten oli lupa odottaa. että joukkueen peli olisi pirteää heti välierien alusta lähtien. Toisin kuitenki kävi ja erityisesti joukkueen hyökkäyspelaaminen oli todella tukkoista, josta kertoo hyvin se, että Tapparan maalivahti torjui ottelussa vain 12 kertaa. Tämän illan ottelussa joukkue tarvitsee todella suuren ryhtiliikkeen, että joukkue pystyy haastamaan Tapparan.

Embed from Getty Images

Onneksi välieräsarja on vasta alussa, ja HIFK.lla on hyvät sauma tasoittaa ottelusarja. Joukkue onkin esiintynyt kotikentällään todella pirteästi  pudotuspeleissä eikä ole hävinnyt vielä peliäkään Nordenskiöldinkadulla. Joukkue tarvitsee välieräsarjassa myös kauan parjattua ylivoimaa. Vaikka joukkueen tehotonta ylivoimaa on käyty jokaisessa ennakossa läpi niin kylmä fakta on, että joukkue tarvitsee huomattavasti enemmän tehoja myös ylivoimalla. Lisäksi joukkue otti aivan liikaa jäähyjä avausottelussa. Vaikka HIFK pelasi hyvää alivoimaa eikä Tappara saanut maaleja niin alivoima kuitenkin kuormittaa pelaajia ja tämä näkyy ottelun edetessä väsymyksenä.

HIFK:n vahvuus kotiotteluissa on siinä, että se tulee jokaisessa ottelussa todella terävästi ottelun alkuun. Puolivälierissä TPS vastaan HIFK oli todella hyvä avauserissä ja ratkaisi monta ottelua käytännössä ensimmäiseen kaksikymppiseen. Pudotuspeleissä HIFK:n ykköskenttä Puustinen-Hintz-Rask plus Corey Elkins on ollut todella vahvalla pelipäällä, mutta tehoja tarvitaan myös muilta. Jarkko Malisen johtamalla kakkosketjulla olisi nyt hyvä paikka näyttää mitä miehet todellisuudessa osaa.

Embed from Getty Images

Tappara

Tapparan kevät oli päättyä jo puolivälieriin, mutta joukkue onnistui nousemaan sillasta ja eteni näin ollen välieriin. Avauskohtaamisessa Tapparan pelaaminen näytti jo paremmalta ja alkoi pikkuhiljaa näyttää siltä mitä runkosarjassa nähtiin. Lisäksi joukkueen ykköstähdet alkavat kokoajan paremmin ja paremmin pääsemään pudotuspelikiekon vauhtiin. Tapparan ehdoton vahvuus on viime otteluissa ollut kiven kova puolustus. Viidessä viime ottelussa joukkue on päästänyt vain viisi maalia ja kolmesti joukkue on jättänyt vastustajan nollilla. Ennen illan kamppailua Tappara maalivahti Dominik Hrachovina on pitänyt maalinsa puhtaana yli 180 minuuttia

Embed from Getty Images

Tapparan keskialueen trappi on toiminut myös hyvin ja se on pystynyt sillä estämään vastustajan hyökkäykset. Tappara pystyi pitämään HIFK:n maalintekoyritykset poissa parhailta sektoreilta. Vaikka tamperelaiset ovatkin pelanneet hyvin niin edellisessä Ilves sarjassa nähtiin, että joukkue ei ole voittamaton. Tämän illan ottelussa Tapparan pitää kestää avauserän vahva HIFK paine. Mikäli joukkue suoriutuu ensimmäisestä kaksikymppisestä kuivin jaloin on sillä hyvät mahdollisuudet hakea vierasvoitto Helsingistä.

Embed from Getty Images

Arvio

Avausottelussa Tappara oli täysin ylivoimainen, mutta tänä iltana asetelmat ovat tyystin toiset. Ennakkoon ottelu on todella tasainen ja kotijoukkue HIFK lähtee siihen, jopa pienenä ennakkosuosikkina. Ottelun alku näyttelee suurta roolia ja mikäli kotijoukkue saa hyvän alun on se ottelussa vahvoilla. Tämän illan ottelu tulee olemaan yhden maalin peli jommalle kummalle joukkueelle, joten ei olisi ihme jos nähtäisiin tämän kevään ensimmäinen välieräottelu, jossa mentäisiin jatkoerään.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.