Scroll Top

Katsaus miesten Superpesiksen sarjatilanteeseen runkosarjan loppuhetkillä

Superpesis pesäpallo pesis

Miesten Superpesiksen runkosarja lähenee loppuaan ja Geemedia päätti tehdä katsauksen sarjatilanteeseen ennen jatkosarjojen alkua.

Runkosarjaa on kullakin joukkueella jäljellä vielä kahdesta kolmeen peliin. Tuon jälkeen ylempi sekä alempi jatkosarja pyörähtää käyntiin Heinäkuun 30. päivä.

Ylempään jatkosarjaan pääsevät runkosarjan sijoille 1-7 päätyvät joukkueet, ja alempaan puolestaan sijoilla 8-14 olevat joukkueet. Kaikki ylemmän jatkosarjan joukkueet ovat varmasti puolivälierissä, alemmasta jatkosarjasta pudotuspeleihin nousee jatkosarjan voittaja.

Tiivistetysti sanottuna jatkosarjoissa siis joukkueet saavat taistella oman tasoisia vastustajia vastaan ja jokaisella on mahdollisuus vielä kohennella asetelmiaan mahdollisten pudotuspelien alkua varten onnistumalla jatkosarjojen peleissä.

Käytännössä runkosarjan viimeiseksikin jäänyt joukkue voi vielä alemman jatkosarjan aikana nousta kahdeksanneksi ja edetä sitä kautta pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Toki tähän tarvittaisiin apuja muiden joukkueiden kustannuksella sekä merkittäviä pelisuoritusten parannuksia jumbojoukkueelta.

 

Sitten tämän hetkiseen runkosarjan tilanteeseen.

Tilanne runkosarjassa on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen, jopa mielenkiintoisin vuosiin. Ainoastaan Koskenkorvan Urheilijat on varmistanut paikkansa kuudentena, kaikki muut sijoitukset ovatkin sitten auki.

Runkosarjan voitosta kamppailevat tällä hetkellä tiukasti Joensuun Maila sekä Vimpelin Veto.

Kummallakin on kaksi kamppailua jäljellä. Joensuu on kerännyt kolme pistettä enemmän, joskin joukkueen loppuohjelma on aavistuksen hankalampi kuin Vimpelillä.

Joensuu on joka tapauksessa suurin ehdokas runkosarjan voittajaksi. Se tarvii käytännössä kahdesta viimeisestä pelistään kolme pistettä sillä oletuksella, että Vimpelin hoitaa omat pelinsä puhtaasti. Täten joukkueet olisivat tasapisteissä, mutta Joensuu hoiti keskinäiset pelit Vetoa vastaan, eli saa pitää piikkipaikan.

 

Sijoista 3-5 kamppailevat Kouvolan Pallonlyöjät, Sotkamon Jymy sekä Seinäjoen JymyJussit, tässä järjestyksessä.

Seinäjokelaiset ovat pelanneet yhden pelin enemmän ja heidän ykköslukkarinsa kärsii loukkaantumisesta, eli voidaan olettaa, että joukkue jää sijalle viisi.

Kouvolan ja Sotkamon välissä on kaksi pistettä kouvolalaisten hyväksi ja loppuohjelmakin suosii ennakkoon enemmän Kouvolaa. Sotkamolla on ollut ajoittain hankaluuksia niin sanottuja heikoimpia vastaan, joten Pallonlyöjät ovat siinäkin mielessä paremmissa asetelmissa. Kokemusta kovista peleistä tosin löytyy rutkasti enemmän sotkamolaisilta ja se on heidän valttikorttinsa tässä taistelussa.

Sijoilla 7-14 majailevat joukkueet ovat kaikki ainoastaan kahdeksan pisteen sisällä toisistaan. Yhdellä kolmen pisteen voitollakin on mahdollista nousta jopa kolme sijaa ylöspäin.

Tällä hetkellä kiinni viimeisessä suorassa pudotuspelipaikassa ja pääsyssä ylempään jatkosarjaan on sarjanousija Imatran Pallo-Veikot, mutta takana pisteen päässä kärkkyy hyvään vireeseen uuden pelinjohtajan myötä äitynyt Kiteen Pallo. Geemedia uskoo myös, että Kitee nappaa tuon paikan Imatralta laajemman ja nimekkäämmän rosterin myötä.

 

Kempeleen Kirillä on jokseenkin helpon loppuohjelman puolesta myös mahdollisuus taistella paikasta ylempään jatkosarjaan. Kempeleläiset ovat kuitenkin samaan aikaan tasapisteissä sijalla 10 majailevan Hyvinkään Tahkon kanssa. Näin ollen Kirin ykköstavoitteena on varmastikin viimeisten kolmen pelin ajan pitää tuo yhdeksäs sija ja taata hyvät lähtökohdat jatkosarjan alkaessa; tähtäimenä sija kahdeksan ja viimeinen pudotuspelipaikka.

Alajärven Ankkurit, Pattijoen Urheilijat, Oulun Lippo ja Kankaanpään Maila eivät omaa enää mahdollisuuksia ylempään jatkosarjaan. He keskittyvät keräämään viimeisten pelien ajan mahdollisimman monta pistettä kunnes alempi jatkosarja starttaa. Jatkosarjassa jokainen näistä neljästä tulee keskittymään taisteluun putoamista vastaan.

Yksin jumbosijalle on valahtanut yllättäen Kankaanpään Maila. Joukkue ei ole vielä ylittänyt edes 100 lyödyn juoksun rajaa (vrt. Vimpelillä lyötyjä 251), vaikka joukkue vahvistui viime vuodesta kahdella hyvätasoisella mailamiehellä. Kankaanpääläisillä on kuitenkin viimeinen mahdollisuus kasvojen pesuun jatkosarjassa välttämällä viimeiseksi jääminen eli putoaminen Superpesiksestä.

Seuraavat superpesiskierrokset pelataan tänään kahden ottelun voimin ja huomenna kolmen ottelun voimin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.