Scroll Top

Pudotuspeliennakko – Tappara vs Ilves puolivälierien herkkupala

Selvä kevään merkki on käsillä, kun SM-liigan pudotuspelit pääsevät tiistaina todenteolla vauhtiin. Tässä ennakossa pureudutaan Tampereen paikallis taistoon ja käydään läpi joukkueiden voimasuhteet ja arvioidaan myös kumpi jatkaa kevään mitalipeleihin.

Tappara vs Ilves ennakkoasetelmat

Puolivälieräparien ehdoton helmi on Tampereen paikallistaisto Tapparan ja Ilveksen välillä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran pudotuspeleissä vuonna 2001, joten tämä kiekkoherkku sytyttää varmasti koko Tampereen Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa ja noissa otteluissa Tappara oli selvästi niskanpäällä voittaen Ilveksen viidesti ja häviten vain kerran. Toki runkosarjan kohtaamisilla ei ole pudotuspeleissä mitään väliä, mutta kertoo se jotain joukkueiden voimasuhteista.

Embed from Getty Images

Tappara lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana, joten joukkue on selvä ykkös-suosikki voittamaan mestaruuden. Joukkueella on ollut yli viikon tauko peleistä, joten mielenkiintoista nähdä näkyykö tämä joukkueen otteissa erityisesti avausottelussa. Tapparan hyökkäysosasto on kovaa luokkaa ja joukkue tuleekin nojaamaan pudotuspeleissä kokeneeseen joukkoon, jota edustavat muun muassa Teemu Nurmi, Jani Lajunen, Kristian Kuusela ja Veli-Matti Savinainen. Myös pistepörssin voittajalta Henrik Haapalalta odotetaan kevään peleissä paljon. Maalivahti Dominik Hrachovina on isossa roolissa ja häneltä vaaditaan huippuotteita illasta toiseen, koska Ilveksen Antti Lehtonen on heti pudotuspelien alussa näyttänyt hurjaa vireettään. Tapparan suuri etu pudotuspeleissä on voittamisen kulttuuri. Joukkue on neljän viime vuoden aikana pelannut todella monta pudotuspeliä  ja poistunut suurimmassa osassa otteluista voittajana, Tämä kevät on myös päävalmetaja Jussi Tapolalle viimeinen joukkueen peräsimessä, joten mestaruus on ainoa asia mikä joukkueelle kelpaa.

Embed from Getty Images

 

Ilves aloitti pudotuspelit kaatamalla Ässät ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin kaksi-yksi. Vaikka joukkue eteni Ässiä vastaan jatkoon on runkosarjan voittaja Tappara aivan eri luokan haaste tupsukorville. Ilves on nojannut pudotuspelien alussa maalivahti Antti Lehtoseen, joka käytännössä yksinään ratkaisi voiton Ilvekselle viime lauantain ratkaisu ottelussa Porissa.. Mikäli Ilves meinaa Tapparaa horjuttaa tarvitsee se joukkueen avainpelaajilta selvää tason nostoa. Esimerkiksi runkosarjassa loistanut Jerry D”Amigo ei ole tehnyt pudotuspeleissä vielä pistettäkään, joten parempaa tekemistä mieheltä vaaditaan mikäli Ilves meinaa jatkopaikasta haaveilla. Jos joukkue saa hyvän startin tulevaan playoff sarjaan on sillä mahdollisuus ainakin horjuttaa kivenkovaa Tapparaa. Päävalmentaja Karri Kivi on hyvä joukkuehengen luoja, joten fiiliksestä ja tunnetilasta menestyminen ei tule jäämään kiinni. Ilveksen joukkue on varsin kokematon pudotuspelissä, joten kokeneet Teemu Aalto ja Arto Laatikainen tulevat omalla esimerkillään olemaan isossa roolissa joukkueen nuoremmille pelaajille.

Embed from Getty Images

Arvio

Mielenkiintoinen pudotuspelisarja paikallisvastustajien kesken, joka ei varmasti jätä ketään jääkiekkoa seuraavaa ihmistä kylmäksi. Paras seitsemästä pelattava pudotuspelisarja suosii Tapparaa, koska vaikea nähdä että nuori Ilves lauma pystyisi neljää kertaa Tapparaa voittamaan. Ottelusarjan alku ja varsinkin sen kaksi ensimmäistä ottelua ovat Ilvekselle äärimmäisen tärkeät mikäli se mielii tästä parista jatkoon. Tiukka ja tasainen pari varmasti luvassa, mutta runkosarjan voittaja Tappara etenee laadukkaamman pelaajamateriaalin sekä kokemuksen turvin tästä parista jatkoon otteluvoitoin neljä-kaksi.

Ottelusarjan tähti Antti Lehtonen

23 -vuotias Antti Lehtonen on noussut Ilveksen selkeäksi ykkösmaalivahdiksi eikä syyttä. Mies esitti jo runkosarjan loppupuolella huikeita otteita ja sama meno on jatkunut myös pudotuspeleissä. Lehtonen oli suurin syy siihen, että Ilves selviytyi Ässiä vastaan pelatusta ottelusarjasta jatkoon ja sitä kautta puolivälieriin. Lehtonen on pelannut pudotuspeleissä kolme ottelua torjunta prosentilla 96,26, joten samanlaista haamu virettä toivotaan myös jatkossa, jotta Ilves voisi pelata keväällä mitaleista.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.