Scroll Top

Liiga – Tappara isännöi tulikuumaa JYPiä

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Taistelu pudotuspelipaikoista käy todella kuumana ja käytännössä jokaisessa ottelussa on jonkinlaista panosta luvassa. Tässä ennakossa pureudutaan Tampereella pelattavaan kärkikamppailuun, jossa Tappara kohtaa viime kuukausina loistavasti esiintyneen Jypin. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti ja Tappara johtaa keskinäisiä otteluita voitoin kaksi-yksi.

Ennakkoasetelmat

Tappara on pelannut tähän mennessä todella vahvan kauden ja joukkue on todella lähellä runkosarjan voittoa. Vaikka  joukkue on sarjan kärjessä on viime viikkoina näkynyt Tapparan pelissä lieviä yskimisen merkkejä. Kuudesta viime ottelusta joukkue on ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton ja esimerkiksi tiistaina joukkue otti nihkeän voittolaukauskilpailu voiton sarjajumbo SaiPasta. Tapparalla on runkosarjaa jäljellä vielä seitsemän kierrosta, joten peliä ehtii vielä hyvin hioa ennen pudotuspelien alkua.

Tapparan materiaali on liigan ehdotonta eliittiä, mutta siitä huolimatta maalinteko on tuottanut joukkueelle viime otteluissa vaikeuksia. Joukkue vahvistui siirtorajan kynnyksellä Kristian Kuuselalla ja Blake Parletilla. Varsinkin Kuuselan tulo joukkueeseen vahvistaa entisestään kivenkovaa hyökkäyskalustoa. Jos hyökkäyspelaaminen on viime kierroksilla ollut tukkoista niin puolustus sitä vastoin on toiminut kiitettävästi. Joukkueen pakisto on pelkästään nimilistan perusteella todella kova ja siitä löytyy myös riittävästi kiekollista taitoa. Tämän päivän ottelu on hyvä testi joukkueen puolustukselle, koska vastaan asettuu kuntopuntarin kärkijoukkue, joten se antaa hyvää osvittaa siitä missä joukkueen taso tällä hetkellä menee.

Embed from Getty Images

Jypin alkukausi oli todella vaikea ja joukkue oli pitkään sarjataulukon häntäpäässä taistelemassa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Joulutauon jälkeen joukkueen pelillinen ilme kohentui huomattavasti ja tämä näkyi myös tuloksissa. Jyp on ottanut viimeisestä kahdestakymmenestä ottelusta käsittämättömät seitsemäntoista kolmen pisteen voittoa. Hurjan voittoputken ansiosta joukkue on noussut sarjassa jo sijalla neljä ja on vahvasti kiinni pudotuspelien kotiedussa.

Embed from Getty Images

Jypin päävalmentaja Marko Virtanen voi lähteä torstain kärkiotteluun luottavaisin mielin. Joukkueen pelissä toimii tällä hetkellä jokainen osa-alue, koska loistavan yli sekä alivoiman ohella joukkueen peli toimii myös tasaviisikoin. Jyp saa Tappara otteluun kaivatun lisän, kun Juha-Pekka Hytönen palaa kokoonpanoon yhden ottelun pelikiellon jälkeen.

Jyp on saanut puolustuspelin toimimaan kauden tärkeimmässä vaiheessa ja se on päästänyt viidessä viime ottelussa omiin vain neljä maalia. Nuorten maailmanmestari Sami Niku on ollut puolustuksen parhaimmistoa ja mies tehnyt helmikuun seitsemässä ottelussa pakille kovat 1+5 tehot. Hyökkäyspäässä Joonas Nättinen pelaa tällä hetkellä todella hyvää jääkiekkoa molempiin suuntiin ja mies on onnistunut viime aikoina myös tehojen muodossa tehden viidessä viime ottelussa tehot 1+3.

Embed from Getty Images

Arvio

Ennakkoon todella tasainen kärkikamppailu luvassa,johon vierailija Jyp lähtee, jopa pienenä ennakkosuosikkina. Molempien puolustuspelaaminen on todella vahvaa, joten maalijuhlaa tuskin on luvassa. Tapparan viime ottelut ovat käytännössä kaikki menneet jatkoajalle, joten ei olisi suurikaan ihme jos tänään haettaisiin voittajaa pitkän kaavan kautta. Gee povaa ottelusta vähä maalista tasapeliä, joten täyttä pistepottia ei ole kummallekkaan luvassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.