Neljä joukkuetta varmisti jatkopaikan Mestarien Liigassa

UCL-mestarien-liiga

Mestarien Liigassa pelattin illalla A-D lohkojen neljännen kierroksen otteluita. Illan aikana nähtiin 23 maalia ja neljä joukkuetta varmisti jatkopaikan.

A-lohkossa ratkesi molemmat jatkoonmenijät kun sekä PSG että Arsenal voittivat vieraskentillä. Molemmat tekivät voittomaalit viimeisillä minuuteilla. PSG voitti Baselin 2-1 Meunierin tehtyä voittomaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja Arsenal voitti Ludogoretsin 3-2 vaikka olivat jo 2-0 tappiolla. Voittomaalin teki Özil 88 minuutilla.

B-lohko tasoittui entisestään kun Turkissa Besiktas ja Napoli jäivät 1-1 tasapeliin ja Benfica voitti kotona Dynamo Kiovan 1-0 Salvion tehtyä ainoan maalin rangaistuspotkusta. Tappion myötä Kiova menetti mahdollisuuden jatkopaikkaan, mutta muut taistelevat tiukasti. Napoli ja Benfica ovat tasapistein (7 pistettä) lohkon kärjessä ja Besiktas on kolmantena yhden pisteen päässä.

Illan odotetuin ottelu käytiin C-lohkossa, jossa kohtasivat Manchester City ja Barcelona. Ottelusta tuli juuri niin hyvä ja viihdyttävä kuten odotettiin. Messi vei Barcan johtoon, mutta sen jälkeen osui vain manchesterilaiset. Gundoganin kaksi maalia ja De Bruynen upea vaparimaali toivat Citylle ison voiton lukemin 3-1. Lohkon toisessa ottelussa Mönchengladbach jäi kotona kirvelevään 1-1 tasapeliin Celticiä vastaan ja sen mahdollisuus haastaa kaksi suurta jatkopaikoista meni todella vaikeaksi.

Myös D-lohkossa on sama tilanne kuin A-lohkossa eli molemmat jatkopaikat ratkesivat tänään. Atletico Madrid jatkaa ainoana puhtaan pelin joukkueena voitettuaan Rostovin Griezmannin kahdella maalilla 2-1. Griezmann teki voittomaalin lisäajan viimeisellä minuutilla. Lohkon toisessa ottelussa Bayern Munchen otti myös 2-1 voiton PSV:n vieraana. Bayernin sankari oli Lewandowski kahdella maalillaan.

Huomenna ohjelmassa on E-H lohkojen neljännen kierroksen ottelut.

Illan otteluiden tulokset

Lohko A

FC Basel-PSG 1-2 (0-1)

43 min 0-1 Matuidi

76 min 1-1 Zuffi

85 min Serey, punainen kortti

90 min 1-2 Meunier

Ludogorets-Arsenal 2-3 (2-2)

12 min 1-0 Cafu

15 min 2-0 Keseru

20 min 2-1 Xhaka

42 min 2-2 Giroud

88 min 2-3 Özil

Lohko B

Besiktas-Napoli 1-1 (0-0)

79 min 1-0 Quaresma, rp

82 min 1-1 Hamsik

Benfica-Dynamo Kiova 1-0 (1-0)

45+1 min 1-0 Salvio, rp

Lohko C

Manchester City-Barcelona 3-1 (1-1)

21 min 0-1 Messi

39 min 1-1 Gundogan

51 min 2-1 De Bruyne

74 min 3-1 Gundogan

Mönchengladbach-Celtic 1-1 (1-0)

32 min 1-0 Stindl

75 min Korb, punainen kortti

76 min Dembele, rp

Lohko D

Atletico Madrid-Rostov 2-1 (1-1)

29 min 1-0 Griezmann

30 min 1-1 Azmoun

90+4 min 2-1 Griezmann

PSV-Bayern Munchen 1-2 (1-1)

15 min 1-0 Arias

33 min 1-1 Lewandowski, rp

74 min 1-2 Lewandowski