Jalkapallo – Napoli ja Sevilla varmistivat paikkansa Mestarien liigaan

UCL-mestarien-liiga

Tiistai-iltana ratkottiin paikkoja jalkapallon Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Alkuillan ottelussa Astana voitti kotonaan Celticin maalein 4-3, mutta Celtic eteni silti jatkoon yhteismaalein 8-4.

Ylen tv ottelussa kohtasivat ranskalainen OGC Nice ja italialainen Napoli. Napoli oli voittanut avausosan kotonaan 2-0, joten joukkue lähti hyvästä tilanteesta vierasotteluun. Vieraat hallitsivat ottelun avauspuoliaikaa, mutta eivät saaneet hyvistäkään paikoista palloa sisään ja tauolle mentiin maalittomissa nolla-nolla lukemissa. Napoli löi otteluparin ratkaisun heti toisen jakson alussa, kun hienon syöttökuvion päätteeksi Jose Callejon vei Napolin 1-0 johtoon. Ottelun lopussa Lorenzo Insigne kaunisteli vielä lukemia, joten Napoli raivasi tiensä lohkovaiheeseen yhteismaalein 4-0.

Espanjan suurseura Sevilla oli kotonaan vaikeuksissa turkkilaista Istanbul Basaksehiria vastaan. Vieraat menivät avauspuoliajalla johtoon Eljero Elian maalilla, mutta kotijoukkue nousi toisella puoliajalla Sergio Escuderon ja Wissam Ben Yedderin maaleilla ottelussa johtoon. Ottelun lopussa vieraat nousivat vielä tasoihin, mutta Sevilla jatkoi otteluparista jatkoon yhteismaalein 4-3.

Illan muissa otteluissa slovenialainen Maribor eteni Mestarien liigan lohkovaiheeseen kaadettuaan kotonaan israelilaisen Haepol Beer Shevan maalein 1-0. Yhteismaalit olivat tasan 2-2, mutta Maribor eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Kreikkalainen Olympiakos voitti vieraskentällä kroatialaisen Rijekaan 1-0, Marko Marinin avauspuoliajan maalilla ja eteni näin ollen jatkoon yhteismaalein 3-1 ja varmisti samalla myös paikkansa lohkovaiheeseen.

Keskiviikkona ratkaistaan viimeiset viisi paikkaa tämän kauden Mestarien liigaan. Ehkä keskiviikon mielenkiintoisin ottelupari on Liverpoolin ja Hoffenheimin kohtaaminen. Liverpool lähtee hyvistä asemista toiseen osaotteluun, koska joukkue voitti avausosan vieraissa maalein 2-1. Pohjoismaalaista jalkapallo-osaamista keskiviikkona tarjoaa tanskalainen Kööpenhamina, joka lähtee kotiotteluun yhden maalin takamatkalta azerbaijanilaista Qarabagia vastaan.