Viisi joukkuetta varmisti jatkopaikan Mestarien Liigassa – Dortmundissa hurjat maalijuhlat

Gamblers UCL mestareiden liiga mestarien

Mestarien Liigassa pelattiin tiistai-iltana E-H lohkojen viidennen kierroksen otteluita. Illan aikana tehtiin 28 maalia ja viisi joukkuetta varmisti jatkopaikan.

E-lohkossa ratkesi molemmat jatkopaikat, Monaco varmisti lohkovoiton

Tasaisessa E-lohkossa oli jälleen kerran tasaiset ottelut. Leverkusen pelasi jo neljännen tasapelin, kun se jäi Moskovassa TsSKA:n vieraana 1-1 tulokseen. Tasurista huolimatta Leverkusen varmisti jatkopaikan, kun AS Monaco voitti kotona Tottenham 2-1. Ottelun kaikki maalit tehtiin toisen puoliajan ensimmäisellä kymmenellä minuutilla. Voitollaan Monaco varmisti jatkopaikan lisäksi myös yllättäen lohkovoiton.

Dortmundissa tehtiin maaliennätys, Real Madrid varmisti jatkopaikan

F-lohkossa ratkesi toinenkin jatkoonmenijä kun Real Madrid otti Sporting Lissabonista niukan 2-1 voiton. Ottelun voittomaalin teki vaihdosta kentälle tullut Karin Benzema 87.minuutilla. Edellisellä kierroksella jatkopaikan varmistanut Dortmund järjesti Legia Varsovan kanssa kaikkien aikojen maalijuhlat. Jo ensimmäisellä puoliajalla tekivät seitsemän maalia ja koko ottelussa maaleja tehtiin peräti 12, joka on uusi ennätys yhdessä ottelussa Mestarien Liigassa. Edellinen ennätys oli AS Monacon 8-3 -voitto Deportivosta kaudella 2003-2004. Dortmund voitti ottelun 8-4. Dortmundin Marco Reus teki kolme maalia.

Leicester varmisti lohkovoittoon, Juventus tärkeään voittoon

G-lohkossa Leicester varmisti jatkopaikan ja lohkovoiton voitettuaan kotona Club Bruggen 2-1 Okazakin ja Mahrezin maaleilla. Lohkon toisesta ottelussa FC Kööpenhamina-Porto päättyi tasan 0-0. Sen myötä kyseiset joukkueet ratkaisevat lohkon toisen jatkopaikan päätöskierroksella.

H-lohkon kärkiottelussa Sevilla-Juventus riitti tapahtumia. Sevilla teki ottelussa avausmaalin, mutta sen jälkeen Vazquezin punainen vaikeutti kotijoukkueen ottelun. Juventus pääsi ennen taukoa tasoittamaan pilkulta Marchision toimesta ja ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla vierasjoukkue ratkaisi ottelun tehden kaksi maalia voittaen 3-1. Voitollaan Juventus varmisti jatkopaikan ja nousi lohkokärkeen ennen päätöskierrosta. Lohkon toisessa ottelussa Lyon voitti lohkon heittopussin Dinamo Zagrebin 1-0 ja nousi taistelemaan toisesta jatkopaikasta.

Huomenna Mestarien Liiga jatkuu A-D lohkon otteluilla.

Illan otteluiden tulokset

Lohko E

TsSKA Moskova-Leverkusen 1-1 (0-1)

16 min 0-1 Volland

76 min 1-1 Natcho, rp

AS Monaco-Tottenham 2-1 (0-0)

48 min 1-0 Sidibe

52 min 1-1 Kane, rp

53 min 2-1 Lemar

Lohko F

Dortmund-Legia Varsova 8-4 (5-2)

10 min 0-1 Prijovic

17 min 1-1 Kagawa

18 min 2-1 Kagawa

20 min 3-1 Sahin

24 min 3-2 Prijovic

29 min 4-2 Dembele

32 min 5-2 Reus

52 min 6-2 Reus

57 min 6-3 Kucharczyk

81 min 7-3 Passlack

83 min 7-4 Nikolic

90+3 min 8-4 Reus

Sporting Lissabon-Real Madrid 1-2 (0-1)

29 min 0-1 Varane

64 min Joao Pereira, punainen kortti

80 min 1-1 Pereira, rp

87 min 2-1 Benzema

Lohko G

FC Kööpenhamina-Porto 0-0 (0-0)

Leicester-Club Brugge 2-1 (2-0)

5 min 1-0 Okazaki

30 min 2-0 Mahrez, rp

52 min 2-1 Izquierdo

Lohko H

Dinamo Zagreb-Lyon 0-1 (0-0)

72 min 0-1 Lacazette

Sevilla-Juventus 1-3 (1-1)

10 min 1-0 Pareja

36 min Vazquez, punainen kortti

45+2 min 1-1 Marchisio, rp

85 min 1-2 Bonucci

90+4 min 1-3 Mandzukic