Sevillalta huima nousu tasapeliin – Real Madrid ja Besiktas varmistivat jatkopaikan

Gamblers UCL mestareiden liiga mestarien

Mestarien Liigassa pelattiin tiistaina E-H lohkojen viidennen kierroksen otteluita. Illan aikana tehtiin 28 maalia.

Illan viihdyttävin ja erikoisin matsi oli Sevilla-Liverpool, joista ei tapahtumia puuttunut. Ensimmäisen puoliajan jälkeen näytti Liverpool menevän selkeään voittoon johdettuaan Roberto Firminon kahdella ja Sadio Manen maaleilla jo 3-0. Mutta Sevilla ei luovuttanut vaan tuli tauolta sisuuntuneena ja teki kotiyleisön riemuksi uskomattoman nousun. Wissam Ben Yedder käynnisti kirin tehtyään kaksi maalia 10 minuutin sisään tuoden joukkueen maalin päähän ja lopulta Guido Pizarro huipensi nousun loppulukemiin 3-3 lisäajalla kulmapotkusta.

Lohkon toisessa ottelussa Spartak Moskova jäi kotona 1-1 tasapeliin Mariborin kanssa menetettyään johdon lisäajalla. Tasapelistä huolimatta Liverpool johtaa E-lohkoa pisteen erolla Sevillaan ja Spartak Moskova on vielä jatkopaikkataistelussa mukana kolmen pisteen erolla.

Hallitseva mestari Real Madrid varmisti odotetusti jatkopaikan otettuaan tennislukemin 6-0 murskavoiton APOEL:in vieraana. Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema tekivät kaksi maalia mieheen. H-lohkossa Tottenham varmisti lohkovoiton otettuaan 2-1 vierasvoiton Dortmundista Harry Kanen ja Heung-Min Sonin maaleilla.

Illan toinen jatkopaikan varmistanut joukkue oli hieman yllättäen Besiktas otettuaan kotona 1-1 tasapelin Portosta. Samalla varmistui myös turkkilaisseuran lohkovoitto. Lohkon toisessa pelissä RB Leipzig otti tärkeän 4-1 vierasvoiton AS Monacosta. Leipzig taistelee lohkon toisesta jatkopaikasta Porton kanssa.

Muissa otteluissa Manchester City otti niukan 1-0 voiton Feyenoordista ja Napoli pysyi vielä mukana jatkopaikkakamppailussa napattuaan tärkeän 3-0 kotivoiton Shakhtar Donetskista.

Huomenna ohjelmassa on A-D lohkojen otteluita.

Illan otteluiden tulokset

Spartak Moskova – Maribor  1-1 (0-0)

82 min 1-0  Ze Luis

90+2 min 1-1  Mesanovic

Sevilla – Liverpool  3-3 (0-3)

2 min 0-1  Firmino

22 min 0-2  Mane

30 min 0-3  Firmino

51 min 1-3  Ben Yedder

61 min 2-3  Ben Yedder, rp

90+2 min 3-3  Pizarro

Manchester City – Feyenoord  1-0 (0-0)

89 min 1-0  Sterling

Napoli – Shakhtar Donetsk  3-0 (0-0)

56 min 1-0  Insigne

81 min 2-0  Zielinski

83 min 3-0  Mertens

Besiktas – Porto  1-1 (1-1)

29 min 0-1  Felipe

41 min 1-1  Talisca

AS Monaco – RB Leipzig  1-4 (1-4)

7 min 0-1  Jemerson, oma maali

9 min 0-2  Werner

31 min 0-3  Werner, rp

43 min 1-3  Falcao

45 min 1-4  Naby Keita

APOEL – Real Madrid  0-6 (0-4)

23 min 0-1  Modric

39 min 0-2  Benzema

41 min 0-3  Nacho

45+1 min 0-4  Benzema

49 min 0-5  Ronaldo

54 min 0-6  Ronaldo

Dortmund – Tottenham  1-2 (1-0)

31 min 1-0  Aubameyang

49 min 1-1  Kane

76 min 1-2  Heung-Min Son