Scroll Top

Merci, Eric Perrin

fanipaita_perrin_taka_2

Vaikka viimeinen sivu on vielä kirjoittamatta upeasta jääkiekko-tarinasta, on tämä asia josta ei voi koskaan puhua liikaa – varsinkaan tänä keväänä. JYP ja Blues kohtasivat tiistai-iltana Liigan kierroksella, jonka JYP voitti lukemin 4-2. Koko ottelu oli yhtä tunnetta niin JYP:lle että katsojille, koettiin ottelussa niin ilon kuin surun kyyneliä ja liikuttuneisuutta: Jyväskylän oma poika ja kapteeni Eric Perrin pelasi viimeisen runkosarjan kotiottelunsa.

Perrin palkittiin ennen pelin alkua. Kun joukkueet ryhmittyivät siniviivoille, nähtiin areenan mediakuutiosta Perrinin uran parhaita paloja ja fanikatsomo mylvi samalla Perrinin nimeä. Fanikatsomon ylle levitettiin pelin aluksi valtava tifo, jossa oli teksti ”Merci Eric – The Legend”. Fanit huusivat Perrinin nimeä myös pelaajan koko ensimmäisen vaihdon ajan.

IMG_20150310_214357

Ottelun jälkeen Perrinin kunniakierros kotiareenalla oli jotain mitä ei voi sanoin kuvailla. Se täytyi kokea. Moni Liigapelaaja ei ole pystynyt luomaan faneihinsa yhtä läheistä suhdetta kuin Perrin. Moni pelaaja ei ole saanut oman seuransa faneilta poikkeuksellisen suosittua asemaa uransa aikana kuin Perrin.

Runkosarjan päätöskierroksella Perrin nousi JYP:n kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Ennätyspiste syntyi Oulussa toisessa erässä ajassa 38.51, kun mies alusti Mikko Mäenpään tekemän JYP:n toisen maalin ylivoimalla. Perrin antoi JYP-urallaan yhteensä 215 maaliin johtanutta syöttöä.

Perrinin suosio Jyväskylässä on ollut kovalla tasolla jo miehen ensimmäisestä JYP-kaudesta lähtien. Vaikka Perrinin tie vei ulkomaille muutamaksi vuodeksi, ei pelaajan suosio JYPin fanien keskuudessa kadonnut sillä aikaa mihinkään.  Kanadalaissentterin asema fanien keskuudessa alkoi loksahdella paikoilleen viimeistään syksystä 2010 lähtien, kun mies palasi takaisin Jyväskylään. JYP-urallaan Perrin on kuulunut joukkueensa johtajiin ja  vastuunottajiin. Hän on helposti lähestyttävä, upea persoona ja taitava pelaaja. Mies, joka on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen kiekkokansaan. On selvää, ettei fanien ja yksittäisen pelaajan välille tule kenties koskaan – tai ainakaan lähivuosina –  samaa yhteyttä mikä juuri Perrinille, tälle kiekkokansalle ja varsinkin JYP:n fanien välille  on viime vuosien aikana muodostunut. Perrin on luonut siteen, mikä ei katkea koskaan.

Se, miten Perrinin tarina päättyy JYP:ssa, nähdään seuraavien viikkojen aikana, mutta palaten vielä viimeiseen runkosarjakotiotteluun;

Merci, Eric Perrin.

fanipaita_perrin_taka_2

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.