Scroll Top

Liiga – Lista alkukauden onnistujista ja epäonnistujista

Jääkiekon SM-liiga saavuttaa kohta puolimatkan krouvin ja on aika käydä läpi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat. Lista ei mitään hirveän suuria yllätyksiä tarjoa, mutta jotain mielenkiintoista kuitenkin.

Alkukauden topit

1. Mikkelin Jukurit

Ennen kauden alkua kukaan ei laskenut Jukureille mitään mahdollisuuksia tämän kauden liigassa. Risto Dufvan suojatit ovat kuitenkin näyttäneet, että pelkillä budjeteilla ja nimilistoilla ei tätä liigaa voiteta. Jukurit on pelannut viihdyttävää ja voittavaa jääkiekkoa ja joukkue on tällä hetkellä, jopa suorassa pudotuspelipaikassa kiinnni. Kuka olisi uskonut ennen kauden alkua, tuskin kukaan.

Embed from Getty Images

2. KalPa

Savon lahja jääkiekolle eli KalPa on pelannut jälleen kerran omatakeisella tyylillään voittavaa ja viihdyttävää jääkiekkoa. Joukkueen materiaali ei ole sarjan parhaimpia, mutta joukkue keikkuu silti aivan kärkisijoilla. Erityisesti hyökkäystrio Tommi Jokinen, Matias Myttynen ja Jesse Mankinen on latonut kovia tehoja ottelusta toiseen. Mikäli Pekka Virran suojatit jatkavat yhtä vahvasti eteenpäin voi joukkue olla musta hevonen, kun kevään ratkaisupelit koittavat.

3. Henrik Haapala Tappara

Moni pelkäsi miten Tapparan käy, kun se menetti viime kauden joukkueesta Kristian Kuuselan ja Patrik Laineen. Esiin on noussut kuitenkin Henrik Haapala, joka on ollut alkukaudesta hurjalla pelipäällä. Haapala johtaa liigan pistepörssiä tehoin 8+23 ja mies on tehnyt jo tässä vaiheessa kautta pisteen enemmän kuin viime kaudella vaikka puolet  runkosarjaa on vielä pelaamatta. Mikäli mies säilyy terveenä voidaan Haapala nähdä, jopa kevään MM-kisoissa.

Embed from Getty Images

Alkukauden flopit

1 Kai Suikkanen ja Kärpät

Oulun Kärpät on loistanut liigan kärkisijoilla vuodesta toiseen, mutta tämä kausi on vaihtunut taisteluun häntäpään sijoituksista. Valmennus vaihtui tälle kaudelle eikä Kai Suikkanen ole saanut oululaisryhmää pelaamaan voittavaa jääkiekkoa. Lisäksi moni avainpelaaja on alisuorittanut pahasti alkukaudesta mikä on näkynyt surutta tulostaululla. Mielenkiintoista nähdä riittääkö seurajohdolla kärvivällisyyttä Suikkasen kanssa vai painetaanko paniikkinappulaa jo ennen joulua.

Embed from Getty Images

2. Ilkka Mikkola Kärpät

Kokenut Ilkka Mikkola tuli täksi kaudeksi takaisin Ouluun Rauman Lukosta ja odotukset miehen suhteen olivat korkealla. Alkukausi on kuitenkin näyttänyt, että Mikkolan parasta ennen päivämäärä alkaa olla jo mennyt. Kokeneen Mikkolan puolustuspelaaminen on kaukana parhaista vuosista ja tämän lisäksi miehen plus miinus tilasto on kolmetoista maalia pakkasella ja tuolla lukemalla Mikkola on koko sarja viimeinen.

3. JYP

Jyväskylän ylpeys JYP lähti kauteen yhtenä mestarisuosikkina, mutta kausi on ollut kaikkea muuta kuin menestys. JYP on totuttu näkemään tasaisena suorittajana, jonka peliesitykset eivät hirveästi ailahtele, mutta tällä kaudella tasaisuudesta on voitu vain haaveilla. Lisäksi joukkue on menettänyt monessa ottelussa usean maalin johdon ja tästä hyvänä esimerkkinä totaallinen sulaminen keskiviikon Sport ottelussa, jossa joukkue hukkasi kolmen maalin johdon. Toki kautta on vielä paljon jäljellä, mutta tulosten pitää parantua nopeasti mikäli joukkue mielii vielä mestaruudesta ja playoff-paikoista pelata.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.