Scroll Top

SM-liigan otteluennakko – Kärpät ja JYP kohtaavat kierroksen kärkikamppilussa

Tänään pelataan viimeinen kierros ennen joulutaukoa ja luvassa on tiivis viiden ottelun ilta. Kovassa vireessä oleva KalPa lähtee haastamaan vieraissa sarjakakkosta Turun Palloseuraa.. Kouvolassa KooKoo yrittää päästä takaisin voittojen tielle, kun vastaan asettuu pykälän korkeammalla oleva Lukko, joten ottelulla on kovat panokset. Kauden suuriin yllättäjiin lukeutuva SaiPa koittaa horjuttaa vieraissa Tapparaa. Sputnikit ovat pelanneet viime aikoina erittäin hyvin vieraissa, mutta onko vastus silti tänään liian kova, koska joukkueelta puuttuu kaiken lisäksi muutama avainpelaaja illan ottelusta. Mikkelissä pelataan kierroksen häntäpään kamppailu, kun Jukurit isännöi HPK:ta. Jukurit lähtee otteluun suosikkina, koska sillä on alla kolme peräkkäistä kotivoittoa, kun taas vierailija HPK:lla on peräti viiden ottelun tappioputki alla ennen tätä iltaa.

Geen ennakossa pureudutaan kierroksen kärkikamppailuun, joka pelataan Oulussa, jossa sarjakärki Kärpät isännöi viidentenä olevaa JYPiä. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti ja voitot ovat tasan yksi-yksi.

 

Kärpät

Kärpät pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, jossa se hävisi Pelicansille viime perjantaina maalein 3-1. Kärppien tehotonta hyökkäyspelaamista selittää osittain se, että joukkueen riveistä puuttui kaksi tärkeää avainpelaajaa, kun pistepörssin kärkinimi Julius Junttila sekä ykkösketjun sentterinä huippukautta pelaava Mikael Ruohomaa olivat maajoukkueen matkassa Venäjän EHT-turnauksessa. Toki tappiota ei kokonaan voi laittaa pelaajien poissaolojen piikkiin, koska Pelicans pelasi ottelussa hyvää jääkiekkoa.

Embed from Getty Images

Tänään Kärpät pääsee jälleen tuttuun ja turvalliseen kotikaukaloon, jossa joukkueen pelaaminen on kulkenut kuin unelma ottelusta toiseen. Joukkue ei ole hävinnyt Raksilassa vielä yhtään ottelua varsinaisella peliajalla, joten vaikea ilta on vieraille luvassa.

Mikäli Kärppien vauhtilätkä toimii heti ottelun alusta lähtien, niin tänään nähdään erinomaista jääkiekkoa. Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan, jopa normaalia isommassa roolissa kahden huippujoukkueen kohtaamisessa. Oululaisten ylivoima onkin ollut hyvää, mutta viime otteluissa alivoimapelaaminen on tökkinyt todella pahasti ottaen huomioon, että puhutaan kuitenkin sarjan kärkijoukkueesta. Viimeisen kuuden pelin otannalla Kärppien alivoima on koko liigan heikointa vain 66,67 prosentista, joka on todella iso yllätys.

Embed from Getty Images

Kokoonpanon puolesta ei ole isoa huolta ja Kärpät pääse otteluun lähes parhaalla miehistöllä. Ainoa miinus on, että nelosketjun työmyyrä Jari Sailio kärsii viiden ottelun pelikieltoa, jonka mies sai taklattuaan Pelicansin Mikko Kousaa päähän.

 

JYP

Vierailija JYP lähti kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, mutta lokakuun todella synkkä yli kymmenen ottelun jakso pudotti jyväskyläläiset sarjassa rutkasti alaspäin. Viime aikoina on näkynyt otteissa parannusta vaikka mitään voittoputkia joukkue ei olekkaan saanut kasattua. SM-liigan ohella joukkue eteni CHL:ssä hienosti välieriin, joka varmasti antaa lisää virtaa myös liigaotteluihin.

Embed from Getty Images

Vaikka joukkue on pelannut hyviä otteluita ja kerännyt pisteitä niin taso ailahtelee silti liikaa. Hyvänä esimerkkinä marraskuun loppu, jolloin JYP haki loistavan esityksen jälkeen puhtaan 4-0 vierasvoiton SaiPasta. Tämän jälkeen joukkue hävisi kaksi seuraavaa ottelua rumin lukemin yhteismaalien ollessa 10-2, joten paljon on valmennuksella tehtävää, jotta joukkueen paikka kuuden parhaan joukossa varmistuisi. Puolustus on muutenkin ollut joukkueen isoin kysymysmerkki viime aikoina. Viiden viimeisen ottelun otannalla JYP on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja yhteensä (17) ja vain HPK on päästänyt jyväskyläläisiä enemmän.

Onneksi Marko Virtasen luotsaamassa joukkueessa on niin paljon kokemusta, niin pelaajat kyllä tietää miten paketti saadaan kuntoon. Joukkue lähtee varmasti illan kamppailuun puolustuksen kautta ja mikäli JYP kestää avauserän rummutuksen niin sillä on saumat ottaa pisteitä Oulun vierailulta. Joukkueen tulee välttää myös jäähyjä, koska joukkueen alivoima on ollut käytännössä koko kauden todella heikkoa ja tilastojen valossa alivoima on liigan  kolmanneksi heikointa

 

Arvio

Mielenkiintoinen kärkikamppailu luvassa, johon Kärpät lähtee suosikkina. Lisäksi joukkue on saanut hyvin huilata, koska se on pelannut vain yhden ottelun viimeisen puolentoista viikon aikana. Toista se on ollut JYPillä, joka pelasi viime viikolla kolme ottelua ja päälle vielä pitkät matkustamiset. Ottelun alku näyttelee isoa roolia kamppailussa, koska jos Kärpät pääsee heti ottelussa johtoon tulee vieraille pitkä ilta. Sen takia uskonkin, että JYPin valmennus painottaa ávauserän merkitystä joukkueelle. Tasainen peli tiedossa, mutta Gee veikkaa silti sarjakärki Kärpille niukkaa kotivoittoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.