Scroll Top

Kikkailua ja taktikointia

Gamblers Futsal

Eilen aloittettiin Futsal-liigan toiseksi viimeinen kierros, kun PP-70 kuritti Riemun bussilastillista lukemin 3-2 rankkaripotkujen jälkeen. Tähän otteluun ei allekirjoittanut ehtinyt reagoimaan erinäisistä syistä, mutta hyvä niin, sillä ottelusta muodostui juuri niin kinkkinen kun olikin hyvänä päivänä arvattavissa. PP-70 säilytti seitinohuen saumansa pudotuspeleihin kahdella pisteellään, joten panosta riittää viimeiseen runkosarjaotteluihin näiden joukkueiden osalta.

Tänään Futsal-liiga jatkuu siis viidellä ottelulla. KaDy kurittanee päivän ensimmäisessä kamppailussa putoamiskarsintaan melko varmuudella ajautuvaa Mad Maxia ammattilaisen ottein, sillä runkosarjan voittoon on KaDy-hirviöllä vielä teoreettisia mahdollisuuksia. Klo 15.00 Leijona isännöi viime viikolla harmaita hiuksia allekirjoittaneelle aiheuttanutta SoVoa. GFT:n kahdessa viimeisessä ottelussa taas ei panosta sarjataulukon osalta enää ole, joten se pääsee hiomaan tänään playoffkikkojaan TPK:n kustannuksella. Tervarit isännöi ennätysmiehensä, Adrian Rizvanin, johdolla ykkösdivisioonaan menolipun ansainnutta nousijajoukkue PS Villaa. Päivän viimeisessä klo 16.00 alkavassa ottelussa on CUP-revanssihenkeä, kun Sievi yrittää varmistaa runkosarjan voittoa maalinteko- ja pelikurivaikeuksien kanssa ”kärsivää” Ilves FS:ää.

Kuten jo edellisellä viikolla tuli mainittua, kahdesta viimeisestä pelikierroksesta on tulossa kimurantti. Vedonlyönnin kannalta haastavaksi homman tekee myös joidenkin joukkueiden vajavainen raportointityö sekä kokoonpanotietojen julkistamisen pitkittäminen. Olen kuitenkin valmis lyömään tämän päivän otteluihin seuraavanlaisen kattauksen:

Klo 15.00 Leijona FutsalSoVo, merkki 1, kerroin 1,60

Klo 15.00 GFTTPK, merkki 1, kerroin 1,50

Klo 16.00 SieviIlves, merkki 1, kerroin 1,60

Allekirjoittaneen tietotoimiston mukaan Leijona aikoo peluuttaa tänään myös kovalla rahalla hankkimiaan serbejä. Voitto viimeistään tässä ottelussa takaisi LeiF:lle neljännen sijan ja näin kotiedun playoffeihin. Lisäksi, pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic haluaa varmasti hioa kuvioitaan tulevia pudotuspelejä ajatellen. Tässä kohteessa tosin piilee pieni miinan vaara, sillä joukkue saattaa kierrättää kokoonpanoaan jos ottelu näyttää menevän plörinäksi. Kohteen tekee vaikeaksi myös SoVon kokoonpano, joka kannattaa tarkistaa vielä ottelun alla.

GFT – TPK on osaltaan kaksipiippuinen ottelu. GFT:n tulisi ottelu viedä, koska a) se saa pelata rennosti ja paineettomasti kotisalissaan ja b) Vinnie Sihvonen haluaa joukkueen hiovan playoffvirettään parempaan lieskaan ennen maajoukkuetaukoa ja c) TPK on suurella todennäköisyydellä astumassa kesälomille runkosarjan jälkeen. Toisaalta, TPK voi vielä tehdä kiusaa muille napsimalla pisteitä runkosarjan viimeisestä ottelusta isännöidessään KaDya.

Päivän mielenkiintoisin kisailu käydään ”revanssiottelussa” Sievin ja Ilveksen välillä. Ex-Ilves Petteri Pulkkinen haluaa varmasti kostaa entisellä seuralleen kirvelevän cup-tappion ja varmistaa samalla runkosarjan voiton kotisalissaan. Erikoiseksi ottelun ennakkoasetelmasta tekee se, että Pulkkinen ja Sievin maaliruisku (niin ikään ex-Ilves) Timur Inapshba, matkustaa kissapetojen bussissa ottelupaikkakunnalle. Toki, kustannuksellisesti varmasti järkevä ratkaisu ja matka varmasti taitetaan hyvässä hengessä, mutta vaikuttaako tämä ottelun luonteeseen jollain tavalla? En usko. Huhujen mukaan Ilves FS ei ota ottelusta paineita, vaikka sillä teoreettiset saumat onkin runkosarjan kakkostilaan. Ilvesleirin voitto nostattaisi KaDyn kiimaa viimeiselle kierrokselle kohti runkosarjan voittoa, mutta uskon Ilveksen mielummin sympatiseeraavansa mielummin ex-seuratovereitaan(Sieviä) kuin auttavan vanhaa arkkivihollistaan KaDya runkosarjan mahdollisessa voittamisessa. Lapulle siis 1, kertoimella 1,60.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.