Jääkiekko – Liigan viikkokatsaus

Pelicans murskasi TPS:n

Liiga on saatu jo hyvään vauhtiin ja on aika käydä kulunut liigaviikko joukkueiden ja otteluiden osalta läpi. Liigaviikko polkaistiin käyntiin tiistaina kuuden ottelun kierrokselle. Viime kauden mestari Tappara jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla SaiPan vieraissa vahvan toisen erän ansiosta. Kärppien sekä Jypin alamäki sai jatkoa, kun molemmat joukkueet hävisivät ottelunsa. Karri Kiven valmentama Ilves jatkoi vahvoja vierasotteitaan, kun se kaatoi Sportin Vaasassa. Kierroksen suurin yllätys nähtiin Lahdessa, kun alkukaudesta ilman maaleja jäänyt Pelicans murskasi TPS:n tylyin 6-1 lukemin. Illan hahmoina toimivat Miska Siikonen ja Iikka Kangasniemi, jotka molemmat viettivät neljän tehopisteen iltaa.

Torstaina pelattiin Liigassa yksi ottelu, kun alavireisesti esiintynyt Lukko lähti hakemaan kauden avausvoittoaan Mikkelin Jukureiden vieraana. Sarjanousija Jukurit aloitti kamppailun vahvasti ja teki ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kaksi maalia. Tästä ei raumalaiset enää toipunut ja kotijoukkue kairasi hienon 5-2 kotivoiton.

Lukon alamäki sai jatkoa

Perjantaina oli ohjelmassa jälleen neljän ottelun kierros. Vahvasti kautensa aloittanut HPK isännöi mestarisuosikkien joukkoon povattua Jyppiä. Jyp on tuskaillut alkukaudesta maalinteon ja viisikkopelin kanssa ja sama oli myös ongelmana Hämeenlinnassa. Jyp hallitsi peliä ja loikin hyviä maalipaikkoja, mutta HPK otti silti vakuuttavan 3-0 kotivoiton. HPK:n nuori maalivahti Emil Larmi pelasi uransa ensimmäisen nollapelin ja jatkoi loistavia otteitaan veräjän suulla.

Turussa TPS palasi voittojen tielle, kun se murskasi KooKoon tylyin 8-2 lukemin. Illan hahmona toimi tehopakki Ilkka Heikkinen, joka latoi jälleen kaksi maalia ja nousten samalla maalipörssin jaetulle ykköspaikalle.. Muissa otteluissa KalPa voitti Ässät Kuopiossa 3-1 ja Lappeenrannassa SaiPa jatkoi Lukon tappio putkea 4-2 kotivoitolla.

Jyp kaatoi vahvan Tapparan

Liigaviikko päättyi lauantaina kuuden ottelun kierrokseen. Jyväskylässä pelattiin kierroksen herkkupala, kun Jyp otti mittaa Tapparasta. Ottelussa ei maaleilla juhlittu, mutta Jyp pystyi kypsän esityksen jälkeen ottamaan 2-0 voiton. Samalla päättyi Jypin neljän ottelun tappioputki, kun taas Tapparalle tappio oli vasta kauden ensimmäinen.

Tampereelle pelattiin todella maalirikas ottelu Ilveksen ja KalPan välillä. Ilves otti kolmannessa erässä kuskin paikan itselleen ja se johtikin ottelua maalilla reilut kolme minuuttia ennen loppua. KalPa ei kuitenkaan luovuttanut ja se tulikin tasoihin Jaakko Rissasen maalilla. Tämä ei kuopiolaisille vielä riittänyt vaan joukkue teki voittomaalin vain 13 sekuntia ennen loppua. KalPalle lopulta 6-4 voitto ja samalla joukkue otti SM-liigan kärkipaikan itselleen. Kouvolassa KooKoo isännöi vahvasti kautensa aloittanutta HIFK. Vierailijat olivat pitkään voitossa kiinni Panu Miehon maalilla, mutta KooKoo tuli tasoihin neljä minuuttia ennen loppua Kai Kantolan maalilla. Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jossa esiin nousi kokenut Juha-Pekka Haataja. Haataja laukoi komealla laukauksella KooKoolle tärkeän jatkoaikavoiton ja sitä myöten tärkeät kaksi pistettä.

Tässä oli kulunut liigaviikko pähkinänkuoressa. KalPa pitää kärkipaikkaa ennen Tapparaa ja HIFK, mutta sarja on vielä hyvin tasainen ja muutamalla voitolla voi nousta nopeasti kolmen parhaan joukkoon. Sarjan viimeisenä on hivenen yllättäen Lukko, joka on hävinnyt kaikki alkukauden neljä otteluaan. Liiga jatkuu tiistaina viiden ottelun kierroksella. Mielenkiintoisin ottelu pelataan Turussa, jossa TPS saa vastaansa Keski-Suomen ylpeyden Jypin.

Viikon pelaaja nostot: Curtis Hamilton SaiPa

Curtis Hamilton tuli täksi kaudeksi SaiPaan Tsekin liigasta, jossa mies voitti viime vuonna +/- tilaston. Harjoitus ja CHL-ottelut eivät vielä vakuuttaneet tehojen osalta, mutta liigassa mies on ollut todella vahvalla pelipäällä. Viikon kolmessa ottelussa Hamilton teki neljän maalia ja nousi samalla maalipörssin kärkeen viidellä osumallaan yhdessä TPS:n Ilkka Heikkisen kanssa.

Viikon pelaaja nostot: Emil Larmi HPK

19 -vuotias Emil Larmi pelasi viime kaudella Mestistä Peliitoiden riveissä ja hyvin pelasikin. Nuoren maalivahdin otteet huomattiin myös liigassa ja HPK nappasi Larmin täksi kaudeksi joukkueeseen. Larmi on ollut alkukaudesta hurjassa iskussa ja nuorukainen onkin ollut suurin syy HPK:n vahvaan vireeseen. Perjantaina Larmi torjui nollapelin ja muutenkin tilastot ovat nuorukaisen osalta mahtavat. Torjuntaprosentti kolmen pelatun ottelun jälkeen on loistava 95,29 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,27. Laittakaa kiekkokansa nimi mieleen tästä kaverista kuullaan vielä.