Scroll Top

Lauantain liiga kierroksessa nähdään 7 ottelua, mutta vain yksi kärkipään ottelu

liiga

SM-Liigan ystäville herkkua luvassa!

Lauantaina Jyväkylässä taistellaan pisteistä kun kärkipäänjoukkueet Jyp ja Kärpät mittelevät paremmuudesta. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet neljästi ja voitot ovat tasan 2-2 ja mikä tässä on erikoisinta niin kumpikaan ei ole vielä voittanut otteluakaan kotonaan.

Jyp on pelannut hyvää ja voittavaa kiekkoa jo useamman kuukauden, mutta viimeisen kolmen pelin aikana kone on vähän yskinyt. Toisaalta joukkue kohtasi kaksi kertaa sarjajohtaja HIFK:n mikä selittää osittain tätä tahmaista luistelua jäällä.
Perjantaina joukkue haki Bluesilta jatkoaikavoiton, mutta esitys ei mitään ”hurraa-huutoja” herätä. Jyp on kyllä laadukas joukkue ja tulee olemaan kova pala jokaiselle joukkueelle kevään ratkaisupeleissä.
Lauri Marjamäen luotsaama Kärpät on tänäkin vuonna ehkä suurin mestarisuosikki kun kevät lähenee. Kärpät vahvistui vielä siirtorajan loppumetreillä HPK:sta tuleella Sakari Mannisella ja Bluesista saapuneella Jari Sailiolla.
Kärpät pelasi tällä viikolla kaksi kotiottelua ennen kuin saapui Jyväskylään. Tiistaina joukkue voitti KooKoon 3-2 ja torstaina kaatui Ässät 4-2 lukemin. Kärpät haluaa ottelusta varmasti voiton ja jatkaa sitä myöten taistelua runkosarjan voitosta HIFK:n kanssa.

jypkärpät

Ratkaisukohdat :

Avausmaali on tälläisessä ottelussa isossa roolissa ku markinaalit ovat muutenkin pienet. Jyp on tuskaillut viime otteluissa maalinteon kanssa, joten avausmaali ja sitä myöten kuskinpaikka illan ottelussa olisi tärkeä jos joukkue mielii ottelun voittaa. Kärpät on todella hyvä pelaamaan johtoasemassa, joten Marko Virtasen luotsaama joukkue JYP lähtee tarkasti pelaamaan omaa ”traktori” kiekkoaan. Erikoistilannepelaamista jos tarkastellaan ja varsinkin ylivoimaa, siinä on viime aikoina ollut iso ero. Viimeisen kymmenen pelin otannalla
Jypin ylivoima on liigan kolmanneksi heikointa (11%), kun taas Kärpillä se on liigan parasta (29%).
Mielenkiintoista seurata kumman ylivoima illan ottelussa jauhaa paremmin.
Alivoima sitä vastoin on molemmilla toiminut erinomaisesti ja molemmat ovat tappaneet hyvin jäähyjä. Peluuttaminen voi nousta myös isoon rooliin kamppailussa. Varsinkin kun Jypillä on viimeinen vaihtooikeus.
Nähdäänkö Marko Virtaselta kenttä vs kenttä peluutusta vai jauhaako Jyp omalla tutulla kaavallaan välittämättä Kärpistä?

Illan nostot :

Anssi Löfman Jyp
Kolmatta kauttaan Jypin paidassa pelaava Löfman on iso palanen Keski-Suomalaisten hyökkäystä.
Löfman pelaa tasaisesti kaudesta toiseen, mutta tästä kaudesta saattaa tulla pisteiden valossa jopa uran paras. Löfman tuskin tehopisteistä hirveesti välittää vaan hän haluaa voittaa uran ensimmäisen suomenmestaruuden ja siihen kaikki paukut tähdätään.
Sytyttääkö Löfman esityksillään Hippoksen?? Sen lautai-ilta tulee näyttämään.

Juho Keränen Kärpät
Duunari hyökkäjä Keränen ei otsikoissa näy ja mies jos kuka on niin sanottu arjen sankari. Keränen tekee joukkueelle illasta toiseen arvokasta työtä mikä ei aina tilastoista välity.
Torstaina Keränen pääsi myös maalien makuun, kun mies osui kahdesti porilaisten maaliin. Ryöstääkö Keränen ja Kärpät kolmannen kerran pisteet Jyväskylästä?? Sitä ainakin Kärppä fanit toivovat.
Ainakin Gee jää seuraamaan tulikuumaa kärkikamppailua innolla!

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.