Scroll Top

SM-liigan ennakko – Tampereella kohtaavat mestarisuosikit Tappara ja JYP

Tänään pelataan jääkiekon SM-liigassa vain yksi ottelu, mutta sitäkin mielenkiintoisempi, kun kaksi suurta mestarisuosikkia Tappara ja JYP iskevät yhteen Tampereella. Viime kaudella joukkueiden keskinäiset ottelut olivat tasaisia voittojen mennessä tasan kaksi-kaksi.

Ennakkoasetelmat

Tappara

Tappara lähti kauteen suurimpana mestarisuosikkina, mutta joukkueen otteet eivät ole olleet yhtä vakuuttavia mitä ennen kautta pelatuissa CHL-otteluissa nähtiin. Tiistaina joukkue hävisi vieraissa Ässille voittolaukausten jälkeen lukemin 3-2, vaikka joukkue oli vielä kymmenen sekuntia ennen loppua voitossa kiinni. Toki Tappara on sarjassa sijalla seitsemän, mutta eroa esimerkiksi illan vastustaja JYPiin on jo kuusi pistettä.

Embed from Getty Images

Tapparalla ei onneksi ole suurta huolta pelaamisen kanssa, koska eletään vasta alkukautta ja joukkue nousee varmasti sarjan kärkipäähän. Pelillisesti joukkueen parasta antia on ollut puolustus, joka on toiminut alkukaudesta todella hyvin. Viidessä pelaamassaan ottelussa joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana kahdesti ja yhteensä kolmesti joukkue on päästänyt vähemmän kuin kaksi maalia. Puolustuksen takana maalivahti Dominik Hrachovina on pelannut loistavasti ja miehen torjuntaprosentti alkukauden otteluissa on kova  94  ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1.74.

Hyökkäys on sitä vastoin joukkueella tökkinyt kovasta nimilistasta huolimatta. Joukkue kyllä hallitsee otteluita ja luo tekopaikkoja, mutta viimeistely ei ole ollut vaaditulla tasolla. Esimerkiksi tälle kaudella hankittu slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky ei ole tehnyt vielä pistettäkään viidessä ottelussa. Samoilla kiikaritehoilla ovat myös Jere Karjalainen ja Ässistä täksi kaudeksi Tapparaan siirtynyt Niko Ojamäki. Tapparalla ei ole kuitenkaan huolta, koska hyökkäysmateriaali on niin laaja, että ottelusta toiseen, joku pelaaja tekee ne tarvittavat voittomaalit ja eiköhän noilla kärkipelaajilla tuo pisteetön putki aukene tulevissa otteluissa.

Embed from Getty Images

 

JYP

JYP lähtee hyvästä tilanteesta tämän päivän Tappara otteluun. Joukkue johtaa tällä hetkellä sarjaa ja muutenkin sen otteet ovat olleet vakuuttavia. JYP on voittanut kuudesta ottelustaan viisi ja ainoa tappio tuli vieraskentälle KooKoo:lle ja sekin vasta jatkoajan jälkeen, joten joukkue ei ole jäänyt tällä kaudella kertaakaan ilman pisteitä.

Embed from Getty Images

JYPin puolustus päästi kauden avausotteluissa voitoista huolimatta 2-3 maalia, mutta sekin on parantunut eikä kahdessa viime ottelussa ole mennyt omiin kuin maali per peli. Hyvänä esimerkkinä joukkueen vahvasta puolustamisesta oli tiistainen Lukko ottelu, jossa se piti vahvasti kauden aloittaneen raumalaisryhmän täysin pihdeissä.

JYP hyökkäys on tällä hetkellä koko liigan vaarallisin sekä laajin ja joukkue pystyy tekemään tulosta jokaisen ketjun voimin Täksi kaudeksi takaisin Jyväskylään tullut Jarkko Immonen on ollut joukkueelle johtaja niin kentällä kuin kopissa ja mies on myös tehnyt kovaa tulosta, kun kuuteen peliin on syntynyt 5 syöttöpistettä. Silti positiivisinta antia on ollut HIFK:sta saapunut Juuso Puustinen, joka on ollut alkukaudesta aivan eri pelaaja mitä viime kaudella IFK:n riveissä nähtiin. Puustinen on tehnyt kuuteen ensimmäiseen otteluun jo 5 maalia, jolla mies on koko liigan maalipörssin kakkosena.

Embed from Getty Images

Arvio

Mielenkiintoinen ja tasainen peli luvassa, josta tuskin tunnetta tulee puuttumaan. Vaikka Tappara onkin kotijoukkue niin vierailija JYP lähtee otteluun, jopa pienenä suosikkina. Erikoistilannepelaaminen näyttelee isoa roolia niin kuin aina, mutta suurin otatus käydään tolppien välissä ja kumpi maalivahti pystyy olemaan joukkueelleen se tärkeä voittava maalivahti. Tasainen ottelu odotettavissa, johon Gee veikkaa niukkaa vierasvoittoa eli Jyväskylän poikia pitkäveto lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.