Scroll Top

SM-liiga – JYP matkaa Ässien vieraaksi Poriin

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Vaasassa kotijoukkue Sport saa vieraakseen sarjajumbo Mikkelin Jukurit. Illan toisessa ottelussa Ässät ja JYP kohtaavat Porissa ja tähän kamppailuun myös Geen ennakossa tänään pureudutaan. Joukkueet ovat kohdanneet tämän kaudella kertaalleen ja tuolloin Jyväskylässä pelatussa ottelussa Ässät oli parempi maalein 3-1.

Ennakkoasetelmat

Ässät

Ässät on tähän mennessä pelannut varsin kelvollisen kauden, mutta viime ottelut ovat olleet joukkueelle varsin hankalia. Joukkue lähtee tämän illan kamppailuun kolmen ottelun tappioputkessa ja varsinkin tiistainen vieraspeli TPS vastaan jätti joukkueen pelaamisesta varsin valjun kuvan. Joukkue on myös pelannut yhtäjaksoisesti yli 135 minuuttia tekemättä maaliakaan, joten tuo putki olisi hyvä saada mahdollisimman nopeasti poikki ennen kuin siitä kasvaa joukkueelle liian iso taakka.

Embed from Getty Images

Vaikka Ässät onkin tuskaillut viime otteluissa maalinteon kanssa niin joukkueen hyökkäys on silti varsin vahva, kun ottaa huomioon, että se vielä vahvistui maaottelutauolla kahdella kovalla pelaajalla, kun Jarno Kärki ja Sakari Salminen tekivät paluun Poriin. Molempien kausi on tähän asti ollut varsin vaikea, mutta molemmilta pelaajilta odotetaan silti kovaa tulosta ja erityisesti kaksikon taitoa tarvitaan ylivoimalla.

Ässien pitää saada tämän illan otteluun puolustuspelaaminen kuntoon, koska joukkue on päästänyt kolmessa viime ottelussa yhteensä 14 maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja ei ole tullut. Alivoima on myös ollut joukkueen yksi heikoista kohdista koko kauden. Ässien alivoima on prosenttien valossa liigan toiseksi huonointa, joten tänään joukkueen on syytä välttää jäähyboksia tai muuten Jyrki Ahon miehistöllä on pitkä ilta edessään.

 

JYP

JYP palasi maaottelutauolta voitokkaana, kun se kaatoi kotonaan KooKoon maalein 3-0. Peli sinänsä ei ollut joukkueelta mitään ihmeellistä, mutta rutiini taso riitti tuomaan tärkeät sarjapisteet. Vaikka JYP tiistaina voittikin niin joukkueen otteet viimeisen kuukauden ajalta  eivät ole vakuuttaneet. Yhdeksästä viime ottelusta jyväskyläläiset ovat voittaneet vain kaksi, mutta joukkueen runko on niin kokenut, että pienet vastoinkäymiset eivät joukkueen menoa juurikaan häiritse, joten on odotettavissa, että JYP palaa pikkuhiljaa sille tasolle mitä alkukaudesta nähtiin.

Embed from Getty Images

Vaikka JYP:in materiaali on todella kova varsinkin hyökkäyksen osalta on joukkueen erikoistilannepelaaminen tökkinyt viime otteluissa pahasti. Viimeisen kymmenen ottelun otannalla joukkueen yli sekä alivoima ovat olleet viiden heikomman joukkueen joukossa. Tänään onkin mielenkiintoista seurata on Marko Virtasen suojatit saaneet ylivoimaa parempaan kuntoon maaottelutauon aikana. Tiistain KooKoo ottelussa joukkue sai tehtyä tärkeän voittomaalin nimenomaan ylivoimalla. Joukkueen erikoistilanneplaamisessa on se mielenkiintoinen puoli, että ylivoima sekä alivoima ovat prosenttien valossa olleet selvästi parempaa vieraissa kuin kotona.

 

Arvio

Ennakkoon todella tasainen ja mielenkiintoinen ottelu luvassa. Vaikka Ässät onkin pienessä tappioputkessa niin joukkue pystyy kyllä kotikentällään haastamaan minkä tahansa joukkueen. Molempien joukkueiden alivoima on ollut viime aikoina varsin heikkoa, joten ylivoima tulee ratkaisemaan paljon illan kamppailussa. Ässät tarvitsee kamppailuun hyvän alun, koska joukkueen itseluottamus ei varmasti ole aivan tapissa viime viikkojen heikkojen tulosten takia. Gee veikkaa vähämaalista ottelua, josta vieraat ottavat niukan maalin voiton itselleen, joten kakkosta vaan pitkäveto lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.