Pudotuspeliraportti – Ilves yllätti jälleen Tapparan ja HPK haki voiton Hippokselta

Ilves yllätti jälleen Tapparan

Lauantaina pelattiin SM-liigassa kolmannet puolivälieräottelut. Tampereella nähtiin todella vähämaalinen ottelu Tapparan ja Ilveksen välillä. Tappara hallitsi varsinaista peliaikaa ja loi enemmän tilanteita, mutta Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen oli jälleen maalillaan muuri eikä laskenut kiekkoja selkänsä taakse, joten varsinainen peliaika päättyi tasan nolla-nolla.

Jatkoerässä sankariksi nousi Ilveksen 18-vuotias Otto Koivula, joka ratkaisi ottelun ajassa 72,51 ja näin ollen Ilves otti toisen voittonsa runkosarjan ykkösestä Tapparasta ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Sisuuntunut TPS otti voiton HIFK:sta

Turussa sisuuntunut TPS otti isännät otteet heti avauserässä eikä antanut vierailija HIFK yllättää. Avausmaali nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla ajassa 00,56 maalintekijänä Patrik Virta. Erän loppuun Jasper Lindsten vei alivoimalla TPS:n jo kahden maalin johtoon. Turkulaiset hallitsivat ottelua myös kaksi jälkimmäistä erää ja korjasi lopulta ottelusta helpon 4-1 voiton itselleen. Voiton ansiosta TPS johtaa nyt ottelusarjaa 2-1.

Pelicans otti avausvoiton KalPaa vastaan

Kuopiossa KalPa lähti hakemaan kolmatta voittoa Lahden Pelicansista. Avauserässä vierailija Pelicansilla oli kaksi ylivoimaa, mutta maaleja se ei pystynyt tekemään, joten erätauolle mentiin maalittomissa nolla-nolla lukemissa. Toisessa erässä KalPa piristyi halliten kenttätapahtumia ja palkinto tuli erän puolivälissä, kun Alexander Ruuttu vei kotijoukkueen yksi-nolla johtoon. Pelicansin kuitti tuli viisi minuuttia myöhemmin, kun neloskentän Joonas Alanne onnistui maalinteossa ja tasoitti numerot yhteen-yhteen. Tämän jälkeen ottelu oli tasaista ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta pitkään näytti kuitenkin siltä, että tässäkin ottelussa mennään jatkoeriin.

Pelicans päätti kuitenkin toisin ja avausmaalin tehnyt Joonas Alanne iski uudelleen, kun vajaat viisi minuuttia oli ottelua jäljellä. KalPa ei enää tästä toipunut ja näin ollen Pelicans otti avausvoittonsa tässä sarjassa ja kavensi otteluvoitot 1-2.

HPK haki jatkoerävoiton Hippokselta

Jyväskylässä kohtasivat kotijoukkue JYP ja vierailija HPK. Ottelun avausmaali nähtiin avauserän loppupuolella, kun HPK puolustaja Joonas Lehtivuori onnistui ylivoimalla ja siirsi vierasjoukkueen yksi-nolla johtoon. JYP:n kuitti tuli kuitenkin nopeasti ja vain vajaat kaksikymmentä sekuntia avausmaalista tasoitti Jerry Turkulainen pelin yhteen-yhteen. Tästä JYP sai hurmoksen päälle ja vain minuutti tasoitusmaalista onnistui kotijoukkue ylivoimalla Jani Tuppuraisen ollessa maalintekjänä. Näissä kaksi-yksi numeroissa mentiin myös erätauolle.

Kaksi seuraavaa erää oli tasaista pelaamista ja molemmilla joukkueilla oli muutama tekopaikka tehdä maali, mutta kaksi-yksi numerot säilyvät sitkeästi taululla. HPK painosti kolmannen erän lopussa ja joukkue onnistui maalinteossa ilman maalivahtia, kun peliaikaa oli vajaat kaksi minuuttia jäljellä. Maalintekijä HPK.n tehomies Sakari Manninen. Näissä kaksi-kaksi numeroissa mentiin myös pelin loppuun, joten jatkoerä oli edessä.

Ensimmäinen jatkoerä oli ehkä lievää kotijoukkueen hallintaa, mutta maalia se ei kuitenkaan saanut aikaan. Myös HPK:n paikat olivat kortilla, joten siirryttiin toiseen jatkoerään. Ratkaisu nähtiin heti toisen jatkoerän alussa. Illan isäntä Joonas Lehtivuori syötti ja Petteri Nikkilä laukoi HPK:lle 3-2 voittomaalin. Illan tähti oli vierasjoukkueen puolustaja Joonas Lehtivuori, joka oli kaikissa HPK:n maaleissa mukana tehden tehot 1+2. HPK siirtyi voiton ansiosta ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Pudotuspelit jatkuvat maanantaina, jolloin pelataan puolivälierien neljännet ottelut. Ilves isännöi Tapparaa ja HIFK puolestaan TPS. Hämeenlinnassa pelaavat HPK ja JYP, kun taas Lahdessa Pelicans koittaa tasoittaa ottelusarjan KalPaa vastaan kahteen-kahteen.