Scroll Top

Liiga – JYP ja HIFK kohtaavat Jyväskylässä

Perjantaina on jääkiekon SM-liigassa todellinen herkkupala luvassa, kun JYP isännöi HIFK. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen ja silloin HIFK oli parempi lukemin 2-1.

Ottelun lähtökohdat

Jypin alkukausi on ollut hankala ja joukkueella on seitsemästä ottelusta vain kaksi voittoa. Edellisessä ottelussa joukkue toki voitti SaiPan, mutta pelillisesti tuo ottelu ei juuri hurraa huutoja aiheuttanut.

Jyp on kärsinyt alkukaudesta paljon loukkaantumisista ja tämä on näkynyt erityisesti puolustuksessa. Joukkue on päästänyt välillä todella helppoja maaleja omiin ja erityisesti viisi-viisi pelaamisessa riittää joukkueella kehitettävää. Joukkueen hyökkäysmateriaali on todella nimekäs verrattuna puolustukseen, mutta silti sielläkin riittää liikaa vapaa matkustajia.

Jypin parasta antia alkukaudesta on ollut erikoistilannepelaaminen. Jypin ylivoima on toiminut kiitettävästi (25,93 %) ja myös alivoima (91,67 %) on ollut liigan kärkipäätä. JYP ei voi jatkossa luottaa pelkästään hyvää ylivoimapeliinsä vaan tulosta pitää tulla myös tasaviisikoin.

Embed from Getty Images

HIFK aloitti kautensa todella väkevästi, mutta viime kierroksilla joukkueen peli on ruvennut yskimään. Joukkue on hävinnyt kaksi peliä putkeen varsin heikkojen esitysten jälkeen. Maalinteko ja erikoistilannepelaaminen ovat olleet HIFK:n surkeinta antia alkukaudesta. Joukkueen ylivoima on ollut sarjan heikointa eikä Antti Törmäsen suojatit ole onnistuneet vielä kertaakaan ylivoimalla.

Lisäksi moni HIFK hyökkääjä on alisuorittanut alkukaudesta pahasti. Esimerkiksi hienon viime kauden pelannut Jasse Ikonen on tehnyt seitsemään otteluun vain yhden syöttöpisteen, mutta vielä Ikosta heikommin on pelannut Juuso Puustinen, joka vetää vielä kiikari tehoilla. Vaikka HIFK:n peli onkin yskinyt hyökkäyksen osalta on sen puolustus sitä vastoin toiminut kiitettävästi. Erityisesti nuori 19 -vuotias Miro Heiskanen on noussut puolustuksen hahmoksi alkukaudesta.

Embed from Getty Images

Arvio

Jyp aloitti kautensa vaisusti, mutta on parantanut viime otteluissa tekemistään, kun taas HIFK:n kaari on ollut päinvastainen. Ottelusta voi odottaa todella tasaista vääntöä, jossa ei maaleilla juuri juhlita. JYP on tunnettu kovana kotijoukkueena, joten Keski-Suomalaiset lähtevät kamppailuun suosikkina. Ottelupari on niin tasainen, että ei olisi ihme jos voittajaa haettaisiin jatkoajan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.