Scroll Top

SM-liiga – Lukko ja JYP pelaavat tiistaina isoista panoksista, lue ratkasevan ottelun ennakko

SM-liigan pudotuspelien 1. kierros saadaan päätökseen tiistaina, kun Lukko ja JYP sekä Ilves ja SaiPa pelaavat otteluparien kolmannet ja ratkaisevat ottelut. Geen ennakoissa käydään läpi molemmat otteluparit ja spekuloidaan mistä lähtökohdista otteluihin lähdetään. Ensimmäisessä ennakossa pureudutaan Lukon ja JYP väliseen kamppailuun..

Ennakkoasetelmat ratkaisevaan otteluun

Lukko 

Lauantaina näytti, että Lukko marssii helposti puolivälieriin, kun joukkue voitti sarjan ensimmäisessä ottelussa alavireisesti koko kauden suorittaneen JYP:n maalein 5-1. Jyväskyläläiset eivät kuitenkaan luovuttaneet ja päävalmentaja Risto Dufva sai puhallettua joukkueeseen uuden liekin ja JYP tasoitti sunnuntaina ottelusarjan 1-1, varsin selvällä 4-1 kotivoitolla.

Molemmat ottelusarjan kamppailut ovat olleet sikäli erikoisia, että ne ovat päättyneet kotijoukkueen selvään voittoon. Lukolla on toki tänään kaikki paineet niskassaan, sillä joukkue on suorittanut varsin vahvasti tällä kaudella, joten putoaminen tässä vaiheessa kautta olisi sille pienimuotoinen katastrofi, kun taas JYP pääsee lähtemään otteluun varsin paineettomasti, koska joukkue oli lähellä jäädä kokonaan ulos pudotuspeleistä, joten sillä on illan ottelussa vain voitettavaa.

Embed from Getty Images

Vaikka Lukko hävisi sunnuntaina Jyväskylässä varsin selvästi oli joukkueen otteissa myös paljon hyvää, kuten pelillisesti erinomainen toinen erä vaikka siinä ainoan maalin tekikin kotijoukkue JYP.  Lukko tarvitsee otteluun hyvän alun, koska joukkueen viime aikojen pelaaminen erityisesti kotona on ollut todella heikkoa edellisestä JYP voitosta huolimatta. Vaikka runkosarjan otteluita ei pitäisi tässä vaiheessa enää muistella niin fakta on se, että Lukko on hävisi viidestä viimeisestä runkosarjan kotipelistään peräti neljä ja suurimman osan vielä varsin selvin ja rumin lukemin.

Iso tekijä Lukon pelissä on ailahtelevuus ja se pitäisi saada tämän illan kamppailussa kuriin. Joukkue pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa, kuten runkosarjassa nähty 8-1 voitto Kärpistä osoitti, mutta huonona päivänä joukkueen pelaaminen sakkaa todella pahasti kuten nähtiin Jukureita vastaan runkosarjan viimeisessä kotipelissä, jonka Lukko hävisi rumin lukemin 6-1. Tänään joukkueen pitäisi pelata ehjä 60 minuuttinen ja mikäli Lukko siihen pystyy on se vahvoilla menemään tästä otteluparista jatkoon.

Embed from Getty Images

JYP

Jos on Lukon peli ailahdellut niin samaa voidaan sanoa illan toisesta osapuolesta JYP:stä. Joukkueen pelaaminen ei lähtenyt oikein missään vaiheessa runkosarjaa käyntiin, mutta niin vaan joukkue taistelee nyt tosissaan puolivälieriin pääsystä. Toki pitää muistaa ettei se tämän tason joukkueelle ole juuri minkään sortin saavutus, mutta pieni työ voitto se kuitenkin jo olisi.

JYP lähtee sikäli hyvästä tilanteesta, että se voitti nimenomaan sarjan edellisen ottelun sunnuntaina, joten sen henkinen vireystila voi olla hivenen parempi kuin illan kotijoukkue Lukolla.

Embed from Getty Images

Lisäksi JYP:llä on se etu puolellaan, että joukkue koostuu kokeneista pelaajista, jotka ovat olleet vastaavissa tilanteissa myös aiemmin. Sunnuntaina jo nähtiin että, kun joukkue pelasi veitsi kurkulla se vain sytytti joukkueen kokeneemman osaston pelaamaan pykälän verran paremmin. JYP:n maaleista vastasi nimenomaan kokenut osasto, kun neljästä maalista kolme tekivät tällaiset herrat kuten Ossi Louhivaara, Jani Tuppurainen ja Eric Perrin. Mikäli joukkue pystyy suorittamaan samalla tasolla kuin edellisessä ottelussa Jyväskylässä ja joukkueen kokeneet pelaajat näyttävät nuoremmileen esimerkkiä voi JYPin kausi jatkua vielä pidemmälle kevättä kohti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.