Scroll Top

KooKoo vs SaiPa – Kaakon derby osa 3

Lauantaina pelataan SM-liigassa täysi seitsemän ottelun kierros. Geen katse ja mielenkiinto kääntyy Kouvolaan, jossa pelataan kauden kolmas Kaakon derby KooKoon ja SaiPan välillä. Joukkueet kohtasivat liiga kauden aluksi kaksi kertaa ja voitot menivät noissa kamppailuissa tasan yksi-yksi.

Ennakkoasetelmat

KooKoon alkukausi on ollut todella vaikea ja joukkue kärsi kuusi peräkkäistä tappiota. Viime otteluissa suunta on kuitenkin kääntynyt ja joukkue lähtee lauantai-iltaan kahden ottelun voittoputkessa. Perjantaina KooKoo pystyi hakemaan arvokkaan vierasvoiton Jypistä jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

KooKoon pelaaminen on ailahdellut todella paljon ja eikä joukkue ole saanut monessakaan ottelussa ehjää kuusikymppistä alle. Joukkue on ollut liikaa ylivoiman varassa eikä viisi-viisi pelaaminen ole tuottanut tarvittavia maaleja. Myös monet avainpelaajat ovat alisuorittaneet kauden alussa todella pahasti. Tästä hyvänä esimerkkinä viime kaudella loistanut Ryan O”Connor, jonka +/- tilasto on järkyttävä -9.  Joukkue tarvitsee parempaa viisikkopeliä eikä joukkueeseen hankitut kärkijätkät saa vuotaa omaan päähän alkukaudesta nähdyllä tavalla.

KooKoon vahvuus lauantain kamppailussa tulee olemaan erittäin hyvä erikoistilannepelaaminen. Joukkueen ylivoima on toiminut todella hyvin ja tehoja on tullut tasaiseen tahtiin. KooKoon ylivoima on tällä hetkellä aivan liigan kärkitasoa prosenttien ollessa lähellä kahtakymmentäviittä.

Joukkueen maalivahtipeli on myös parantunut, kun se hankki kovissa liigoissa meritoituneen Leland Irvingin riveihinsä. Mies on esittänyt vakuuttavia otteita tolppien välissä ja Irving olikin iso tekijä perjantain Jyp voitossa.

Embed from Getty Images

SaiPan alkukausi on KooKoon tavoin ollut todella vaikea. CHL:ssä joukkueen peli on kulkenut kuin unelma, mutta liigan puolella on sitten ollut todella vaikeaa. Torstaina joukkue pystyi tosin ottamaan neljä-kolme kotivoiton Vaasan Sportista.

SaiPan pelaaminen on ollut yhtä vuoristorataa ja erityisesti puolustuspelaamisen kanssa on riittänyt haasteita. Joukkueelle on sattunut omassa päässä alokasmaisia virheitä, josta vastustaja on rankaissut kovalla prosentilla. Myös loukkaantumiset ovat häirinneet joukkuetta, mutta tällä hetkellä tilanne on hyvä ja kaikki avainpelaajat ovat terveenä.

Hyökkäyksessä joukkue on ollut liikaa kaksikon Matti Järvinen-Curtis Hamilton varassa. Edellisessä Sport ottelussa tulitukea tuli jo muiltakin pelaajilta ja erityisesti nelosketjun Ville Vainikainen oli isossa roolissa tehden kaksi maalia vaasalaisten verkkoon. Silti joukkue odottaa tehoja kanukki John McFarlandilta, joka on ollut varsin pimennossa alkukaudesta

Embed from Getty Images

SaiPan erikoistilannepelaaminen on tökkinyt todella pahasti ja joukkueen ollut vaikea saada edes tilanteita ylivoimalla. Joukkue hankki kanadalaishyökkäjä Brock Trotterin riveihinsä ja miehestä odotetaan vahvistusta eritoten ylivoimalle. Myös joukkueen alivoimapelissä riittää petrattavaa. Välillä näyttää, että joukkueen alivoimapelaajat ovat aivan liian passiivisia ja laskevat vastustajan laukomaan turhan hyviltä paikoilta.

Maalivahtitilanne on myös ollut hankala, koska joukkueen molemmat maalivahdit Jussi Markkanen ja Frans Tuohimaan ovat olleet loukkaantuneena. SaiPan onneksi Markkanen pystyi pelaamaan jo torstain Sport ottelussa ja mies olikin tolppien välissä totutun varma ja antoi näin ollen puolustukselle rauhaa pelata.

Embed from Getty Images

Arvio

Todella vaikea ottelu ennakkoon veikata. KooKoolle lauantain ottelu on jo kolmas neljään päivään, joten mielenkiintoista nähdä näkyykö tämä väsymyksenä kamppailun edetessä. SaiPan on ottanut alkukaudesta todella paljon jäähyjä, mutta lauantaina siihen ei ole varaa, koska niin kova ylivoimajoukkue on vastassa. Ottelun alku tulee ratkaisemaan paljon. Jos SaiPa kestää KooKoon alkurynnistyksen niin se voi taistella voitosta. Saattaa olla hyvin lähellä, että kolmannessa Kaakon derbyssä haetaan voittajaa jatkoajan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.