Scroll Top

SM-liiga- Hakeeko Tappara kolmannen kiinnityksen TPS:n vieraana ja raapiiko HIFK taas ryöstön Oulusta ??

Tänään jatkuu taas SM-liigan välierät ja vielä oikein molempien välierien voimin. Molemmissa välieräpareissa pelataan tärkeät kolmannet ottelut, jotka antavat suuntaa jatkolla ja sille kumpi on pääsee niin sanotulle kuskin paikalle. Kärpät vs HIFK sarjassa voitot ovat tasan 1-1, joten mitään ihmeellistä ei sarjassa vielä tapahdu tämän illan pelinkään jälkeen. Sen sijaan TPS vs Tappara sarjassa voitot ovat jo tamperelaisilla 2-0, joten turkulaisilla on käytännössä tänään jo pakkovoiton paikka kotonaan vaikka finaalipaikkaan vaaditaankin neljä voittoa.

Kärpät vs HIFK

Kävikö HIFK:lle kalliiksi pienehkö sulaminen ??

HIFK on hallinnut välieräsarjaa Kärppiä vastaan ja pystytnyt riisumaan oululaiset yllättävän hyvin aseista. Joukkue pelasi sarjan viisi ensimmäistä erää todella hyvin, mutta torstain kotiottelussa joukkue menetti kahden erän jälkeisen 3-1 johtonsa ja hävisi kamppailun lopulta jatkoerässä maalein 3-4. Johdon menettäminen kävi sikäli kalliiksi, koska olisi ollut aivan eri tilanne lähteä kolmanteen kamppailuun Ouluun otteluvoittojen ollessa 2-0 eikä tasan 1-1. Tuota ei pelaajat tänään mieti, mutta sarjan jatko lopulta näyttää maksoiko pienehkö “sulaminen” HIFK:lle mitään. HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen on ollut välierissä ja pudotuspeleissä niin kuumassa vireessä, että mies pystyy yksinään ryöstämään voiton tänään Raksilasta jos siihen tarvetta on.

Kuva: Tomi Natri

Kärpät puolestaan jatkaa varmasti tänään samalla linjalla millä se on pelannut tähänkin asti pitkin kautta eli luottaa nopeaan pelaamiseen, jossa korostuu vahvat ja laadukkaat suorat hyökkäykset. Kärppien pelaamisessa ei juuri trappia nähdä. Kärppä-kapteeni Lasse Kukkosesta on muodostunut oikea maaliruisku pudotuspeleissä. Mies teki edellisessä välieräottelussa  Helsingissä maalin ja on tehnyt nyt tämän kevään seitsemässä pudotuspeliottelussa jo yhteensä kolme maalia, joka on saman verran mitä Kukkonen sai aikaan kauden 54 runkosarjan ottelussa yhteensä.

Kuva: Jussi Määttä

 

Illan taistelupari: Veini Vehviläinen vs Kevin Lankinen

Maalivahdit ovat aina isossa roolissa ja varsinkin nyt, kun aletaan pelaamaan kevään tärkeimpiä pelejä. Kahdessa ekassa pelissä Lankinen on ollut parempi vaikka myös Vehviläinen on myös pelannut kelvollisesti. Tänään katsotaan kummalle kiekko tarttuu paremmin, mutta se on varmaan yhtään helppoa maalia ei ole kummallakaan maalivahdilla varaa tänään laskea selkänsä taakse.

TPS vs Tappara

Turun ylpeys Palloseura on pitkästä aikaa välierissä mukana ensi kertaa sitten mestaruus kevään 2010, joten vettä on Aurajoessa kerennyt virrata. Vastassa oleva Tappara on tosin lyönyt tylyt alkutahdit välieräsarjalle ja johtaa sitä jo voitoin 2-0 ennen tämän illan kolmatta koitosta. TPS:llä oli toki hyvät saumat heti sarjan avausottelussa, kun joukkue johti sitä 2 erän jälkeen kahdella maalilla, mutta rutinoitunut Tappara nousi vielä rinnalle ja lopulta jatkoerässä voittoon asti. Toisessa kohtaamisessa eilen Tampereella Tappara tuli hurjalla energialla otteluun ja latoi erän puolessa välissä reiluun kolmeen minuuttiin kolme maalia ja siirtyi hetkessä 3-0 johtoon, jotka olivat lopulta ottelun loppunumerot.

TPS:n olisi tärkeää tänään saada hyökkäyspelaaminen toimimaan paremmin ja eritoten saamaan kiekkoa Tapparan maaliin. TPS on ollut nyt välierissä yhteensä jo noin 77 minuuttia tekemättä maaliakaan, joten Dominik Hrachovinasta alkaa pikkuhiljaa mudostua TPS -hyökkääjille eräänlainen mörkö. Lisäksi jos joukkue saisi tänään tehtyä ottelun avausmaalin vapauttasi se varmasti joukkueen pelaamista myös noin yleisesti ja antaisi uskoa lisää, koska joukkueelle on tänää aika lailla pakkovoiton paikka, koska jos tänään tulee tappio joutuu turkulaiset voittamaan sen jälkeen neljä peliä putkeen. Mahdotonta se ei toki ole, mutta Tapparan tasoista joukkuetta vastaan aika epätodennäköistä.

Tapparan pelaaminen on ollut huomattavasti paremmin uomissaan kuin puolivälierissä KalPaa vastaan ja varsinkin hyökkäyspeli näyttää paremmalta ja tehoja tulee tasaisesti eri ketjuilta. Varsinkin avainpelaajat ovat tehneet tulosta kovalla prosentilla kahdessa ensimmäisessä välieräottelussa ja esimerkiksi Henrik Haapala on laukonut jo 3 maalia TPS:n verkkoon ja kokenut Kristian Kuusela on syöttänyt jo 4 maalia. Eilen Kuusela syötti kaikki Tapparan maalit, joten miehen panos varsinkin hyökkäysalueella on iso.

Tapparan ykkössentterinä pelaava Matti Järvinen on myös ollut pudotuspeleissä aivan eri pelaaja mitä oli runkosarjassa nähtiin. Toki alku oli vaikea senkin takia, että sopeutuminen uuteen joukkueeseen kestää oman aikansa. Järvisen pelin paranemisesta oli merkkejä jo tammi-helmikuussa ja miehen hyvä pelaaminen ei näy aina pelkästään pisteinä tilastoissa, koska mies on myös äärimmäisen hyvä kahden suunnan sentteri, joka myös hoitaa aloitukset todella laadukkaasti. Lontoon Matti on saanut tehonsa irti, kun pudotuspelit alkoivat ja kahdeksassa ottelussa on syntynyt tehot 2+3.

Kuva: Mikko Pylkkö

 

Illan taistelupari: Eric Perrin vs Kristian Kuusela

Kokenut kiekkomies Eric Perrin aloitti pudotuspelit hurjilla tehoilla, mutta neljä viime ottelua on mennyt ilman pisteitä. Huumori mielessä voikin todeta, että Perrinin tehot loppuivat heti, kun Tomi Kallio palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen ja vieläpä samaan kenttään kokeneen kanadalaisen kanssa. Tänään Perrinin panosta tarvitaan ja myös tehoja, jotta TPS ottaisi tärkeän kotivoiton ja kaventaisi sarjan voitot 1-2.

Kristian Kuusela on tasainen laatupelaaja, joka tekee tehoja kaudesta ja keväästä toiseen ja hoitaa myös puolustus velvoitteet hyvin eli käytännössä valmentajan ihanne pelaaja. Tappara tarvitsee Kuuselaa myös tänään, mutta joukkueen hyökkäysmatriaali on niin laaja, että Kuuselan yksi heikompi peli ei kaada Tapparan voiton haaveita juuri mihinkään.

Mielenkiintoista tänään seurata kumpi kokeneista herroista Perrin vai Kuusela on illan kunkku vertailussa toisiinsa vai ovatko molemmat hurjalla pelipäällä, no siihen saadaan vastaus illan aikana.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.